1200 Büfeden Bitcoin Ve Ethereum Alınabilecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralyalılar 1 Marttan itibaren 1200 farklı büfeden para karşılığında Bitcoin ve Ethereum alabilecekler.

Yaklaşık 18 ay boyunca faaliyet gösteren Bitcoin.com.au, internet sitesinde kendini “Avustralya’daki ilk bağımsız Bitcoin değişim ağlarından biri” olarak tanımladı. Site daha önce sadece bitcoin işlemleri gerçekleştirirken, 1 Mart’ta ETH işlemlerine de ev sahipliği yapmaya başladı.

Bitcoin.com.au’nun CEO’su Rubert Hackett, insanların kripto paraları daha rahat kullanması için tanıdık parekende ortamlara aldığını söylüyor ve genel olarak:

“Artık meşrubat satın aldığınız yerden Bitcoin ve Ethereum’u satın alabilmeniz, kurumsallaşmış kripto para biriminin ne noktaya geldiğini açıklıyor. Aranızda karmaşık göründüğü için bu işe bulaşmayan varsa bu onlar için korku faktörünü ortadan kaldıran mükemmel bir fırsat.” dedi.

Bu işe dahil olan bir gazeteciden kripto satın almak için tüketicilerin önce bir kripto cüzdan edinmeleri ve daha sonra cüzdanın QR kodunu gazete bayisinin iPad’ine taratması gerekir. Borsa, minimum 50 AUD(yaklaşık 39 USD) değerinde BTC ve ETH alınabilmesini kararlaştırdı.

Hackett, 9Finance’ye müşterilerin şifreleme sonuçlarını ortalama 20 dakika içinde almalarını sağlayacaklarını söyledi.

Bitcoin.com.au genelde yüzde 5 işlem ücreti talep edecek, ancak bu ücret 1 Mart’ta bir günlüğüne, yani Ethereum işlemlerine başlanan tarih, müşterilerden alınmadı.

Avustralya daha önce kripto para birimlerini ve teknolojilerini geleneksel finansal ve perakende ortamlara aktarma yolunda adımlar atmıştı.

Geçen yılın Aralık ayında, Avustralya Menkul Kıymetler Borsası (ASX), hisse senedi işlemleri için Blockchain teknolojilerini kullanmaya başlayacaklarını açıkladı. Brisbane Ulusal Havaalanı, bu Ocak ayının sonunda, uçağın içindeki tüm alakalı işlemleri Bitcoin, Ethereum ve Dash’i kullanmaya elverişli hale getirilmeye başlayacaklarını açıkladı.

Molly Jane Zuckerman

cointelegraph

1200 Büfeden Bitcoin Ve Ethereum Alınabilecek