“2017 Seviyeleri” Diyen Usta Analistten Sevindiren Ripple ve Ethereum Tahmini

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kriptokoin.com – Ethereum ve Ripple (XRP) gibi çoğu büyük altcoin, 2017 seviyelerine geri dönüyor gibi görünüyor. Bitcoin kısa vadeli bir trend izlemeye devam ederken, yatırımcı ve analistler hala altcoin’lerin toparlanmaya ya da zayıflamaya devam edip etmeyeceği konusunda bölünmüş durumda.

Crypto Michael: Ethereum ve Ripple için ralli ortamı hazır

Son haftalarda, Ethereum, XRP ve diğer altcoin’ler, özellikle Ethereum  180 dolara kadar güçlü bir destek seviyesini koruyabildiği için genişletilmiş bir yukarı yönlü ralli belirtisi gösterdi. Teknik analistler kısa vadede altcoin’ler için bir geri çekilme öngörürken, popüler bir analist farklı düşünüyor. Analist, altcoin’ler için risk-ödül oranının arttığını ve Ethereum ve XRP adına bir ralli için daha elverişli bir ortam oluştuğunu söylüyor. Profesyonel kripto para analisti “Crypto Michael” bir tweet şöyle dedi:

Altcoin’ler, 2017 ve/veya 2016 seviyelerine tamamen geri döndü. Bu biraz daha aşağı inebilecekleri anlamına mı geliyor? Evet, ancak, yukarı yönlü potansiyeli olan R/R buradan daha iyi bir hal alıyor. Hatırlatma; Daha önce değil, fiyat hareketlerinden sonra duygular değişir.

Ethereum,  gerçeğe uygun değerdedir (Kaynak: Longhash.com)
Ethereum,  gerçeğe uygun değerdedir (Kaynak: Longhash.com)

Geçtiğimiz yedi günde, büyük borsalarda Bitcoin’in fiyatı, ABD dolarına karşı %10, -9.000 dolardan 8.000 dolara- düştü. Aynı dönemde, Ethereum ve XRP’nin fiyatı sırasıyla yüzde üç ve beş oranında düştü. Altcoin’ler, Bitcoin’den daha iyi performans gösteriyor, çünkü ana alternatif kripto paralar 2018 zirvesinden bu yana neredeyse yüzde 90 düştü.

Son verilere göre, Bitcoin ve altcoin’ler için yatırımcı iştahı azalıyor

Önümüzdeki birkaç hafta, düşük destek seviyelerine daha büyük bir geri çekilmenin test edilip edilmeyeceğine veya mevcut seviyelerin uzatılmış bir ralli için orta ila uzun vadeli dip olarak sabitlenip sabitlenmeyeceğine karar vereceğinden altcoin’ler için kritik bir süre olarak kabul ediliyor. Glassnode araştırma ekibine göre, Bitcoin konusundaki analist hissiyatı karışık ve BTC’nin de yönünü belirlemesi bekleniyor. Yatırımcılar altcoin’lerin performansı konusunda genel olarak iyimser kalmasına rağmen, borsadaki mevduatların hacmi son zamanlarda düşüş göstererek mevcut fiyat aralığında kripto para birimleri için iştahsızlık olduğunu gösteriyor. Araştırma ekibi konuyu şu sözlerle açıkladı:

Yatırımcılar bir sonraki büyük BTC fiyat hareketini beklerken duygular karışık.  Piyasa yana doğru hareket ederken bu çok önemli bir andır. NUPL yatırımcıların ne zaman kar edeceğini (mavi) ve ne zaman piyasaya tekrar gireceklerini (kırmızı) belirlemelerine yardımcı olur. Geçtiğimiz hafta, borsada işlem gören mevduatlar ve BTC girişleri düşmeye devam etti ve bu durum yatırımcılardan gelen alım satım iştahının düşük olduğunu gösteriyor.

Kripto para birimleri şu anda aşırı değerleniyor mu?

Singapur merkezli LongHash’ın Token Price Bubble Risk İndikatörü’ne dayanarak, Bitcoin 1,5 ve üzeri “kabarcık riski” olmak üzere, 1,2 değerinde aşırı değerlenmiş aralıkta seyrediyor. Diğer altcoin’ler ile birlikte Ethereum -0,5 ila 0,5 arasında “gerçeğe uygun değer” aralığındadır. Bu, altcoin’lerin Bitcoin kayarken daha derin bir geri çekilme görmesi muhtemel olsa da temel destek seviyelerinin altına ilerledikçe direnç göreceğini gösterir. Ripple ile ilgili önemli gelişmeler için “Ünlü CEO “Ethereum’dan Bile Daha Güçlü” Dedi ve İddialı Ripple Öngörüsünü Açıkladı” isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

Kriptokoin.com haberleri artık Vonelon’da! Kripto dünyasında öne çıkan haberleri, videoları ve tweetleri kripto para kategorisinde takip edebilirsiniz

“2017 Seviyeleri” Diyen Usta Analistten Sevindiren Ripple ve Ethereum Tahmini

Yorumlar kapalı.