2018 Yılında Yatırım Yapılacak 6 Kripto Para

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2018’e yaklaşırken hangi kripto paraya yatırım yapacağınızı bilmiyorsanız, Bay Tahmin sizler için yazdı!

2017 bitiyor ve yeni yıla yirmi gün kadar bir vakit kaldı. Kripto dünyası bu yıl şimdiye kadar görmediği ilgiyi ve yatırımcıyı gördü. Sonuç olarak da bir sürü para birimi ortaya çıktı, bir sürü insan farklı para birimlerine ilgi gösterdi. Eğer siz de 2018 yılına girerken kripto dünyasına yatırım yapmak istiyor ama nereye yatırım yapacağınızı bilemiyorsanız bu yazı tam sizin için;

6. Enjin Coin (ENJ)

Enjin Coin oyun içi eşya transferine yeni bir boyut kazandırıyor. Hali hazırda oyun içi eşyaları takaslamak için bir sürü web sitesi varken Enjin Coin bu işe yepyeni bir soluk getirerek Enjin Coin karşılığında eşya satışına veya takasına izin veriyor. Henüz geliştirilme aşamasında olan bu koin 2018 ortalarına doğru büyük ilgi göreceğe benziyor. Şimdiden Unturned, ARK Survival, Minecraft gibi oyunlar ile anlaşma içerisinde olan bu koin, ilerleyen zamanlarda daha farklı oyunlar için de destek sunacak ve bu da koinin değerini arttıracak gibi gözüküyor. Yatırım yapacakların Enjin Coin’e bir göz atmasında fayda var.

5. Monaco (MCO)

“İstediğin zaman, istediğin yerde!” sloganıyla ortaya çıkan Monaco da yine 2018 yılı için değerlendirilmesi gereken bir diğer para birimi. Esas kullanım amacı para ve kripto koin transferlerini komisyonsuz bir şekilde ve hızlıca gerçekleştirmek olan bu para birimi yalnızca mobil cüzdanla kalmıyor ve kart olarak da karşımıza çıkıyor. Kredi kartı gibi paranızı Monaco’nun size verdiği kartlara atarak anlaşmalı iş yerlerinde rahatça harcama yapabiliyorsunuz. Özellikle seyahat edenlerin ödediği yüksek komisyonları göz önünde bulundurunca gerçekten güzel bir çözüm olduğunu söyleyebiliriz. 2018 yılı için bu koini aklınızın bir köşesine yazmakta fayda var.

4. Basic Attention Token (BAT)

Reklamcılık dünyasına yepyeni bir soluk getiren Basic Attention Token belki de 2018 yılında patlama yapabilecek diğer koinlerden bir tanesi. Mevcut internet reklamlarında aracı kurumun komisyon oranlarının çok yüksek olmasından ve reklamların doğru hedef kitleye ulaşamamasından yola çıkan ekip bu koini geliştirdi ve bence iyi ki geliştirdi. Basic Attention Token ile reklam verenler istediği hedef kitleye çok düşük maliyetlerle ulaşabilirken yalnızca reklamı gerekli ilgiyi çekerse para ödüyor. Ayrıca reklamlara ilgi gösteren kullanıcılar ve reklamları barındıran site/uygulama sahipleri de aracı kuruma yüksek komisyon ödemeden direk reklam verenden ödemesini alıyor. Proje geliştirilmeye devam ediyor ve böyle giderse Google, Yandex, Amazon gibi reklam servislerini yakın gelecekte silip süpürecek gibi duruyor.

3. Siacoin (SIA)

Bulut bilişimi ve bulut depolama teknolojisi Siacoin ile tamamen farklı bir boyut kazanıyor. Büyük firmalardan alınan bulut hizmetinin aksine Siacoin ile çok düşük ücretler karşılığı dosyalarınızı bulut servisinde barındırabilirsiniz. Diğer bulut hizmetlerinin aksine Sia teknolojisinde dosyalarınız bir sunucuda barındırılmıyor. Tüm dosyalar sia sisteminde kayıt altına alındıktan sonra bilgisayarında kullanmadığı alanı değerlendirmek isteyen kullanıcıların bilgisayarlarına şifreli olarak yükleniyor ve dosyalar tek bir yerde durmak yerine birbirinden farklı onlarca cihazda duruyor. Bu teknoloji sayesinde dosyalarınıza zarar vermek isteyen kişiler için işler gerçekten zorlaşıyor ve daha güvenli bir bulut depolama alanı oluşuyor. Ayrıca bilgisayarında dosya barındıran kişiler de dosya barındırdıkları için para kazanabiliyor. Son üç ay içerisinde %100 değer kazanan Siacoin, 2018 yılında umut vaadediyor.

2. Steem (STEEM)

Kripto madenciliğini sözlük/blog tarzı formatla buluşturan Steem çok kısa sürede çok büyük bir başarı elde etmiş durumda. Kullanıcılarına yazı yazarak Steem kazanma imkanı veren bu sistem aslında internetteki ücretsiz blogların blockchain üzerine inşa edilmiş versiyonu diyebiliriz. Kullanıcılarına istedikleri alanda istediklerini yazma hakkı veren ve tamamen merkezi olmayan bir sistem ile çalışan Steem şimdiden çok ses getirmiş ve değerlenmeye başlamış durumda. Kripto dünyasında Blockchain tabanlı olan belki de en bilinen proje diyebiliriz. Eğer bu şekilde ilerlemeye devam ederse, sanıyorum Wordpress tarzı blog sitelerinin de sonu gelecektir. 2018 yılı için yatırım yapılacaklar arasında ikinci sırayı tam olarak hak ediyor.

1. Bitcoin (BTC)

Kim ne derse desin. İsterse piyasada onlarca farklı kripto para olsun. Değişmeyen tek gerçek var, kripto paraların babası Bitcoin! Son aylarda oldukça değer kazanan Bitcoin 2018 yılına girerken yine listemizde bir numara olarak yer alıyor ve yatırımcıların kripto dünyasındaki en güvenli limanı olma özelliğini koruyor. Zaman zaman ani çıkışlar veya ani düşüşler yaşasa da uzun vadede yatırımcısını asla üzmeyen Bitcoin, 2018 yılında da aynı ivmeyle yükseleceğe benziyor. Yatırımcılarını üzmeyeceğini düşündüğümüz Bitcoin’i listemizin bir numarası olarak sizlere sunuyoruz ve umarız Bitcoin 2018’de de kazandırmaya devam eder.

Yazıyı sonlandırırken..

Unutmayın, yatırım yapmak demek risk almak demek. Yatırımlarınızı yaparken kesinlikle kaybedeceğiniz miktardan fazlasını yatırmayın. Sosyal medyada çokça dönen “kredi çektim Bitcoin aldım” gibi mesajlara aldırmayın. Kredi çekerek, borç alarak, senet imzalayarak yatırım yapılmaması gerektiğini asla aklınızdan çıkartmayın. Bu gün için kazanan olduğu kadar yarın kaybeden de olabilir. Geleceği görmek en uzman yatırımcılar ve analizciler için bile imkansız, o nedenle kalkamayacağınız yüklerin altına girmemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Bizi Twitter’da Takip Etmeyi Unutmayın: @KriptoKoin


Yazı yalnızca kullanıcılarımızı bilgilendirme amaçlı olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Yalnızca yazarın kişisel görüşü ve analizini içerir. Yapılacak yatırımlar sonrasında yaşanabilecek kayıplardan web sitemiz veya yazarlarımız sorumlu değildir.

2018 Yılında Yatırım Yapılacak 6 Kripto Para

Yorumlar kapalı.