“2019 Yılında Bitcoin ve Kripto Paralar İle Geleceğin Temelleri İnşa Edilecek”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CoinList CEO’su Andy Bromberg 31 Ocak’ta Yahoo Finance’a yaptığı açıklamada şirketlerin kripto para alanını inşaya yönelik biraz daha fazla odaklanacağını ancak 2019 yılında kripto para piyasalarının “biraz sessiz olacağını” belirtiyor.

2017 yılında rekor seviyelere yükseldikten sonra, 2018’de kripto para birimleri çoğunlukla aşağı yönlü bir hareket gerçekleştirdi. Önde gelen kripto paralar büyük kayıplar verdi ve yıl sonunda Bitcoin (BTC) yüzde 74 azalırken, hem Ethereum (ETH) hem de Ripple (XRP) yüzde 84 düştü.

Kayıplar Devam Ediyor

2019’un ilk ayı en iyi kripto para birimleri arasında büyük kayıpların yaşandığı bir ay oldu. Bu yazının yazıldığı sırada önde gelen kripto paralar olan BTC, ETH ve XRP, aylık grafiklerinde sırasıyla yüzde 9,5, yüzde 22 ve yüzde 15,5 oranında düşüş yaşadılar. Bununla birlikte, Bromberg’in görüşüne göre, daha sakin piyasalar, şirketlerin ve girişimcilerin kripto para alanında daha yararlı hizmetler ve ürünlerle geliştirmeye başlayacakları anlamına geliyor:

“2019 yılı ile ilgili olarak insanlar kendilerini inşa etmeye odaklanıyormuş gibi hissediyorlar … Bence insanlar aslında bir şeyler yaratmaya odaklanırken piyasanın biraz sessiz kalacağını düşünüyorum. Bu durum sanki medeniyetin beşiği biraz küçük bir Mezopotamya’nın inşa edilmesi gibi bir şey hissettiriyor insana. Düşünsenize ihtiyaç duyduğunuz bütün malzemelere sahipsiniz ve odaklanıp bir imparatorluk inşa etmeye başlıyorsunuz. Ve işte geleceğin neye benzemesini istiyorsanız ona göre şekil veriyorsunuz. 2019’un bana hissettirdiği şeyler açıkçası bunlar.”

Kripto Para Alanında Aldatmaca Daha Az

Bromberg kripto para alanını çevreleyen daha az aldatmacanın bulunduğunu söylüyor. Batan fiyatlar ve düşük oynaklık birçok spekülatörün 2018 yılının son çeyreğinde kripto para birimini bırakmalarına neden oldu. Bazıları, çoğu proje başarılı ürünler ortaya koyamadığı veya düzpedüz aldatmacadan ibaret olduğu için ilk koin arzı (ICO) balonunun fiyaskoyla sonuçlanmasını dahi memnuniyetle karşılıyorlar.

Yahoo Finance’e göre, CoinList bugüne kadar beş ICO listeledi: Filecoin, Blockstack, Props, Origin ve TrustToken. CoinList her bir projeyi kendisi seçiyor ve kripto para alanında uzman, deneyimli kimselere veriyor. Sadece (yıllık geliri 200.000 doların üzerinde olan veya birincil varlıkları hariç 1 milyon doların üzerindeki net varlıklara sahip) akredite yatırımcılara tokenler satıyor.

Bu ayın başlarında Bromberg’in Wall Street Journal’a yaptığı “kripto paralar için bir sonraki adımın bu teknolojiyi insanların kullanması için nasıl ürünlere dönüştürebileceğimize” dair açıklamaları halen daha yankısını sürdürmeye devam ediyor. Bromberg son olarak şu ifadeleri kullanıyor:

“Tüketici ürünleri oluşturmak gerçekten zor. Zira geliştirici alet takımları orada bulunmuyor. ”

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin, Facebook sayfamızı beğenin ve Telegram kanalımıza katılın!

“2019 Yılında Bitcoin ve Kripto Paralar İle Geleceğin Temelleri İnşa Edilecek”

Yorumlar kapalı.