2020 Tahminleri Tutan Analist: Popüler Altcoin Fırlayarak Bu Seviyeleri Görebilir!

trading terminal e1479213957397
trading terminal e1479213957397
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kriptokoin.com – Popüler altcoin Chainlink, yerel tokeni LINK’in faydasını sağlamlaştırmasına yardımcı olan bir dizi ortaklık kurduktan sonra bu yıl manşetlere liderlik ediyor. Teknolojisini kullanan yeni girişimlerin sürekli duyuruları, bu altcoin’in fiyatında önemli bir rol oynadı. Merkezi olmayan oracle tokeni, 2020’nin ilk üç ayında yaklaşık %200 oranında arttı ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 5 dolara ulaştı. 

Chainlink’in fiyat eylemi son derece değişken oldu – (Kaynak: TradingView)

Ancak COVID-19 küresel finansal piyasalarda tahribat oluşturmaya başladığında, LINK 1,5 dolara kadar devasa bir çöküş yaşadı. Kriz, perakende yatırımcıların bu kripto para birimine akın etmesini durdurmadı. Analistlere göre, Chainlink‘e olan talep artmaya devam ediyor ve fiyat Mart ayındaki Kara Perşembe günü meydana gelen tüm kayıpları geri kazanıyor. Şimdi, ünlü bir analist, LINK’in tüm zamanların en yüksek seviyelerini tekrar test etmeye hazırlanabileceğine inanıyor.

Tahminleri tutan usta analist: Güçlü altcoin Chainlink 4,80 dolara fırlayabilir

Tahminleri tutan usta analist Michael van de Poppe, Chainlink’in trendinde bir sonraki hamlede nereye gideceğini belirleyecek önemli bir noktada oturduğunu açıkladı. Merkezi olmayan oracle altcoin’i analiste göre, 3,40 dolarlık destek ve 3,75 dolarlık direnç seviyesi ile tanımlanan dar bir aralıkta işlem görüyor. Michael van de Poppe’ye göre, LINK’in arkasındaki satın alma baskısında, direncin üzerine çıkmasına izin veren bir artış, 4,10 dolara doğru bir hareketi izleyebilir. 

Ancak talep artmaya devam ederse, analist bu altcoin’in muhtemelen 4,60 ile 4,80 dolar arasında bir sonraki direnç bariyerini test edebileceğine inanıyor. Bununla birlikte ünlü analist, 3,40 dolarlık destek seviyesinin altındaki aşağı yönlü bir hamlenin yükseliş görünümünü tehlikeye atabileceğini teyit etti. Bu koşullar altında analiste göre, LINK’in arkasındaki satış emirleri, fiyatı 2,90 dolardan bir sonraki talep duvarına indirebilir. Michael van de Poppe,  2020 yılının ilk çeyreğinde bir altcoin sezonunu doğru olarak tahmin etti. Ayrıca analistin bazı BTC tahminleri de tuttu.

IOMAP modeli popüler altcoin’de neye işaret ediyor?

IntoTheBlock’un “In/Out of the Money Around Price” (IOMAP) modeli, Michael van de Poppe’nin 3,40 dolarlık desteğe ve 3,75 dolarlık direnç seviyesine verdiği öneme güveniyor. Bu temel endeks, boğaların 11.800 adresin  yaklaşık 11,65 milyondan fazla LINK satın aldığı 3,78 dolar civarında güçlü bir dirençle karşılaşabileceğini tahmin ediyor. Flip tarafında, IOMAP yaklaşık 3,45 doların dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye olduğunu gösteriyor. 

Chainlink’in In/Out of the Money Around Price – (Kaynak: IntoTheBlock)

4.230’dan fazla adres, bu fiyat seviyesi etrafında yaklaşık 17,3 milyon LINK tutuyor. Böyle büyük bir tedarik engeli, analistlere göre ayıların Chainlink’in fiyat hareketini kontrol altına almasını zorlaştırabilir. Alım satım aralığının 3,40 dolar ile 3,75 dolar arasındaki önemi göz önüne alındığında, analistlere göre bu alan trendin hangi yönde sonuçlanacağını belirleyememesi nedeniyle makul bir ticari olmayan bölge olarak kabul edilebilir. Uzmanlara göre, destek ya da direniş kırılması onaylandıktan sonra Michael van de Poppe’nin hedefleri dikkate alınabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin, Telegram kanalımıza katılın ve Facebook sayfamızı takip edin!

2020 Tahminleri Tutan Analist: Popüler Altcoin Fırlayarak Bu Seviyeleri Görebilir!