2020 Yaklaşırken: Dünyanın Bitcoin’e Her Zamankinden Daha Fazla İhtiyacı Var

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kriptokoin – Paradoksal bir dünyada yaşıyoruz. Aynı zamanda hem büyümesi hem de küçülüyor olması nedeniyle aslında biz bunları yaşıyoruz. Yüksek hızda internetin yükselişi, dünyanın her yerinde anında iletişim kurmamıza, filmler ve TV şovları yayınlamamıza, oturduğumuz yerden alışveriş yapmamıza, ünlü müze ve kütüphanelerin arşivlerini incelememize ve diğer ülkelerdeki olayları gerçek anlamda izlememize izin veriyor. Böyle bir açıklığın ters tarafı, az sayıda şirketin hayatlarımızı nasıl yaşadığımızla ilgili güçlerini arttırması şeklinde ortaya çıkarıyor. Bu nedenle, Bitcoin şimdi her zamankinden daha hayati bir durumda yer alıyor.

Değişen Alışkanlıklar

Artık birçok insan Etsy’de sanatını sunmak, YouTube videoları yapmak, Twitch’te oyun oynamak veya eBay’de eşya satmak gibi hayatlarını sürdürmek için internete güveniyor. Bu tür çabaların hedefi, ödemeleri alabilmek. Popüler sitelerden biri, hayranlarının aylık ödemeleri olan bir kişiyi doğrudan desteklemesini sağlayan Patreon.

Bazı insanlar web sitelerinde Visa ve Mastercard gibi banka ve kredi kartlarını kabul edebilmekte. Bununla birlikte, çevrimiçi ödemeler için ana yapı 286 milyon kullanıcıya sahip olan PayPal. Bir çevrimiçi yayın yapma denklemi son derece basit: Video içeriği veya sanat eseri gibi gibi bir ürün oluşturun ve müşteriler bir ödeme işlemcisi kullanarak parayı teslim etsin.

Ancak Bu Durum Kesilirse Ne Olur?

Böyle bir durum artan düzenlilik ile gerçekleşiyor. En son örnek PayPal’ın Pornhub üzerinde çalışan modellere ödemeleri kesmesi şeklinde oldu. Yetişkinlere yönelik eğlence sitesi, yüz binin üzerinde modelin etkilendiğini belirtti.

Bu, PayPal’ın finansal servisleri reddetmeye karar verdiği ilk sefer değil. Son birkaç yıl, politik yönelimli birkaç sitenin yasaklamalarını gördük ve son örnek, hesabı kapatılan muhafazakar sokak sanatçısı Sabo.

Patreon da sansür oyununa girmiş. Site, Akkadlı YouTuber Sargon’u yasakladığı zaman manşetlere girdi. Bir başka yasak, Cihad Watch’tan Robert Spencer’ı hedef aldı. Spencer’ın davasında ilginç olan, Patreon’a hesabı kapatması için baskı yapan Mastercard’dı.

Birkaç gün önce, ülkenin en büyük kuruluşlarından biri olan Bank of America, hiçbir açıklama yapmadan PayPal’ın eski CFO’sunun hesabını kapattı.

Siyasi Bir Konu Değil

Yukarıda belirtilen örnekler, siyasi haktakilerin ödeme işlemcilerinden men edildiğini vurgulamakla birlikte, bu platformdan çıkarma konusu bir sol veya sağ konusu değil. Patreon tarafından atılan eylemler hem Jordan Peterson (sağcı) hem de Dave Rubin (solcu) platformdan ayrılmasına neden oldu.

Gerçek şu ki, klavyeye yapılan basit bir vuruş herkesin genel finansal erişimini kesebilir. Sadece bir avuç şirket bu erişimi kontrol ettiğinden (PayPal, Mastercard, Visa, Discover, American Express, vb.) Ortalama bir insan, geçimini sağlamak için uygun bir alternatif bırakmaz.

Patreon’da ayda birkaç bin dolar kazandığınızı veya doğrudan web sitenizde PayPal üzerinden satış yaptığınızı düşünün ve platformun görüşlerinize katılmayacağına karar vermesi nedeniyle hesabınız bir anda kapandı. O zaman ne yapardınız?

Sansür Direnci: Bitcoin  Bu Duruma Çözüm

Yukarıdakilerin tümü Bitcoin’in neden ekonomik özgürlük için hayati olduğunu göstermekte. Kripto paranın merkezileşmemiş doğası gereği, sizi bir hevesle tamamen susturmaya karar verecek bir banka, platform veya şirket bulunmuyor. Bitcoin, diğer kripto para birimleri ile birlikte, bir kişinin fon almaya ve göndermeye devam etmesini sağlıyor.

Dağıtılmış, tarafsız olması nedeniyle Bitcoin sansüre dayanıklı durumda. Hükümetler ve şirketler tarafından kontrol edilemeyen bir ekonomik ödeme yöntemi sağlıyor.

Bitcoin’in, esasen tam anlamıyla benimsenmeye varmadığı için devam eden volatiliden bahsetmediği için mükemmel olmaktan uzak olduğu elbetteki doğrudur. Bununla birlikte, belki de şirketler yanlış anlaşılma suçluluğunu gittikçe daha fazla kapatarak sahip olduğumuz en iyi alternatiflerden biri haline gelebilir. Şimdi, her zamankinden daha fazla, Bitcoin’e ihtiyaç bulunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

Kriptokoin.com haberleri artık Vonelon’da! Kripto dünyasında öne çıkan haberleri, videoları ve tweetleri kripto para kategorisinde takip edebilirsiniz.

2020 Yaklaşırken: Dünyanın Bitcoin’e Her Zamankinden Daha Fazla İhtiyacı Var

Yorumlar kapalı.