2020’nin Yıldız Altcoin’i Chainlink Dev Anlaşmayı Duyurdu

chainlink
chainlink
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kriptokoin.com – Önemli bir akıllı sözleşme teknolojisi tedarikçisi olan Chainlink, akıllı sözleşmelerle ilgili en büyük sorunlarından birini düzenlemek için yeni bir ortaklık kurdu.

11 Mart’taki tweet’lerine göre Chainlink, Güney Kore’nin en büyük otomobil üreticisi olan Hyundai’ın CEO’su Dae Sun Chung tarafından kurulan Hdac Technology ile ortaklık kurdu. Şirketler, güçlerini bir araya getirerek akıllı sözleşme uygulamasını desteklemek amacıyla blockchain’de zincir dışı veriler sağlamak için ortaklaşa bir sistem geliştirmeyi planlıyorlar.

Özellikle Chainlink ve Hdac, akıllı sözleşme teknolojisinin ticarileştirilmesine en büyük engel olarak kabul edilen blockchain oracle sorununu ele alacaklar. Bitcoin (BTC) geliştiricisi Jimmy Song tarafından da açıklandığı gibi oracle problemi; dijital bir varlığı, akıllı sözleşmelerin güvenli bir şekilde yürütülmesi için gerekli olan fiziksel bir varlığa bağlamakla ilişkili güvenlik çatışması anlamına geliyor.

Blockchain oracle akıllı sözleşmelerin temel bir bileşenidir – akıllı sözleşmeler ise üçüncü taraf olmadan sözleşmenin müzakeresini veya performansını otomatik olarak doğrulamak veya uygulamak için tasarlanmış özel sözleşmelerdir. Blockchain oracle, sözleşme şartları karşılandığında akıllı bir sözleşmenin yürütülmesi için gerekli zincir dışı veya fiziksel verileri sağlayan bir sistemdir.

Bu nedenle oracle problemi, akıllı sözleşmelerin gerçek dünya olaylarının gerçekliğini kendi başlarına belirleme yeteneğine sahip olmadıkları gerçeğini ifade eder. Yalnızca oracle adı verilen, önceden belirlenmiş bir hakikat kaynağından veri aldıktan sonra çalışabilirler. Üçüncü taraf bilgi kaynağına olan bu güven, akıllı sözleşmelerin temel özelliklerinden birini kaldırır: güvensizlik. Chainlink ve Hdac, işbirliklerini teknik bir çaba olarak görürken, endüstrideki bazı kişiler sorun çözümünün teknik olmaktan ziyade her zaman sosyal olduğunu iddia ederek, Oracle sorununun “bir sorun olmadığını” iddia ediyorlar.

Peki Chainlink ve Hdac Ortaklığının Sonucunda Ne Olacak?

Chainlink, Hdac ile ortaklık kurarak zincir dışı verilere güvenli bir şekilde erişmek için oracle ara katman yazılımı çözümünü Hdac’in merkezi olmayan uygulamalarıyla entegre etmeyi planlıyor. Bu, Hdac tarafından açıklanan diğer blockchain ödeme sistemleri gibi, harici sistemlerle iletişim kurmalarını sağlayacaktır. İşbirliğinin bir parçası olarak Chainlink, zincir dışı olayları onaylayabilen ve zincirdeki akıllı sözleşmeye veri gönderebilen birden fazla doğrulama aracıyla zincir dışı verileri doğrulayacak.

Chainlink Token’i

2014’te kurulan Chainlink, Google ve SWIFT gibi küresel teknoloji ve ödeme devleri için teknoloji sağlıyor. Haziran 2019’da ise Ethereum tabanlı ana ağını piyasaya sürerek sektördeki oracle problemini çözmek için bir adım daha attı.

4 Mart’ta Chainlink, Ethereum tabanlı bir spor tokenizasyon platformu olan Chiliz ile ortaklık kurdu. Bunun yanı sıra LINK token’i, en yüksek fiyatı olan 4.9 dolara ulaştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin, Telegram kanalımıza katılın ve Facebook sayfamızı takip edin!

2020’nin Yıldız Altcoin’i Chainlink Dev Anlaşmayı Duyurdu