Dünyaca Ünlü Şirket: 2023, Bu Altcoin İçin Büyük Yıl!

Dünyaca Ünlü Şirket: 2023, Bu Altcoin İçin Büyük Yıl!
Dünyaca Ünlü Şirket: 2023, Bu Altcoin İçin Büyük Yıl!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü danışmanlık şirketi olan The Motley Fool analisti Dominic Basulto, bir altcoin projesine dikkat çekti. Analist, Solana’da (SOL) yükseliş bekliyor gibi duruyor. İşte detaylar…

Analist, popüler altcoin Solana için bu gelişmelere dikkat çekti

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere yalnızca 12,25 dolardan işlem gören Solana (SOL), yıl içinde yüzde 93’ün üzerinde düşüş yaşadı. Bu, onu 2022’nin en kötü performans gösteren kripto paralarından biri yapıyor. Daha da kötüsü Solana, iflas etmiş olan kripto borsası FTX’i çevreleyen dramaya kapıldı. Fried ve bağlı şirketleri, Solana ve ekosisteminde yaptı. Yatırımcıların Solana ve FTX’ten korkmaya devam etmesi şaşılacak bir şey değil. Ancak analist, Solana için 2023 yılında heyecan verici gelişmeler olduğunu düşünmekte. Bunların ilki, NFT alanında.  

Bugün Bu 33 Altcoin İçin Büyük Gün: İşte Olacaklar!

Solana, NFT pazarında hızla pazar payı oluşturmaya devam ediyor. Kripto araştırma firması Messari’ye göre, Solana NFT’leri için büyüme yüzde 19 gibi bir hızla ilerliyor. Solana, işlem hacmi ve faaliyet açısından Ethereum’u (ETH) takip ediyor. NFT pazarında ikinci sırada ve bu boşluk kapanmaya devam ediyor. Ayrıca Solana, bazılarının #MintORama olarak adlandırdığı bir etkinliğe hazırlanıyor. 2023’ün ilk çeyreğinde, Helium blockchain ağı resmi olarak Solana’ya geçecek. Bu, 1 milyon yeni NFT’nin basılmasına yol açacak. Bu da etkinliği Solana tarihindeki en büyük NFT minting’i yapacak.  Analist, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Her yeni NFT, Helium ağındaki bir kablosuz bağlantı noktasına bağlanacağından, insanların NFT’ler hakkındaki düşüncelerini de değiştirecek. Evet, NFT pazarı 2022’de çöktü, bu nedenle NFT’lerdeki büyük büyüme, yatırımcıların şu anda tam olarak duymak istediği şey olmayabilir. Ancak Solana, birçok kişinin Ethereum’un ezici bir avantaja sahip olduğunu düşündüğü bir alanda doğrudan Ethereum’a meydan okuyabileceğini açıkça gösterdi. Ayrıca Solana, muazzam işlem hacmini yönetebilecek ağ kapasitesine sahip olduğunu gösterdi.

Efsane Analist, Dipten Topladığı 5 Altcoin ve Tahminlerini Açıkladı!

Web3’te önemli büyüme

Tüm karşı çıkanlara rağmen Solana, Web3 uygulamaları ve kullanım senaryoları geliştirmeye devam ediyor. Kasım ayında Solana, 2023 etkinlik takvimini açıkladı. ABD’de New York City ve Austin, Texas’tan Berlin, İstanbul, Vietnam ve Hindistan’a gerçek anlamda küresel bir tur yapacaklar. Ayrıca Solana, Solana geliştiricilerini blockchain ağı çevresinde bir araya getirmek amacıyla Aralık ayının tamamını gayri resmi olarak “DEVcember” yaptı. Solana, ağ için geliştirmeyi olabildiğince kolay ve çekici hale getirmek istiyor.

Tüm bunlar, 2022’den iki yüksek profilli projeyi bir araya getiren Web3‘te büyük bir büyüme için zemin hazırlıyor: Solana Pay ağının lansmanı ve Solana Mobile girişiminin duyurulması. Analiste göre bunlar web3 ödemeleri ve e-ticaret söz konusu olduğunda Solana’yı lider konuma getirmeye yardımcı olabilir.

2023'te Ay'a Gidecek Denilen 5 Kripto Para Bunlar!

Solana bu sözünü yerine getirecek mi?

Elbette asıl soru, altcoin Solana’nın bu yenilikçi gelecek vizyonunu yerine getirip getiremeyeceğidir. 2022’de Solana defalarca ağ kesintileriyle ilgili sorunlarla karşılaştı. Bu nedenle bazı blockchain uzmanları kesinlikle şüpheci. Ayrıca SBF-FTX draması devam ederken, bazıları Solana’nın ağ etkinliğinde Kasım ayında meydana gelen düşüşü görmeye devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Solana için işler o kadar kötüye gitti ki, Cardano bu ayın başlarında Solana’yı bir “side-chain” yapmayı bile teklif etti.

Yine de Solana, kalıcı olduğunun altını çizdi. Ayrıca Solana, yüksek profilli, tüketicilerle karşı karşıya olan alanlarda önemli adımlar atıyor. Pek çok kişi, Web3’ün teknolojideki bir sonraki büyük şeylerden biri olacağı konusunda hemfikir. Analiste göre Solana, kendisini kripto dünyasında liderliği yönetecek şekilde konumlandırıyor. Analist, son olarak aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Hem kısa vadede hem de uzun vadede Solana’dan memnunum. Solana’yı, piyasa tarafından çok uzun süre ve çok uzun süre darbe yemiş, çok düşük değerli bir kripto para olarak görüyorum. Unutmayın, bir yıl önce Solana 260 dolarlık bir kripto paraydı ve blockchain dünyasının en popüler isimlerinden biriydi. Solana 2023’te bu seviyeyi geri kazanamayabilir, ancak önümüzdeki yılın Solana için büyük bir yıl olacağına inanıyorum.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Dünyaca Ünlü Şirket: 2023, Bu Altcoin İçin Büyük Yıl!