Birçok yatırımcı Bitcoin’i altın gibi bir değer deposu olarak görüyor. Ancak diğer kripto para birimlerinin ödemelerde, NFT’lerde veya Blockchain’lerde daha fazla faydası var. Danışmanlık devi The Motley Fool’un analistleri, uzun vadede, kriptodaki değerin gerçek işler kurmaktan geleceğini düşünmekte.. Bu da değerli dijital ekonomilerin altında yatan kripto para birimlerinin muhtemelen Bitcoin’den daha değerli olacağı anlamına geliyor. İşte The Motley Fool analisti Travis Hoium’un uzun vadede BTC’yi geçebileceğini düşündüğü 3 altcoin…
Listedeki ilk altcoin: Ethereum
Bitcoin’in yapıp Ethereum’un yapamayacağı hiçbir şey yok. Ancak Ethereum’un yapıp Bitcoin’in yapamayacağı çok şey var. Özünde Ethereum, geliştiricilerin üzerine inşa edebileceği akıllı sözleşmelere sahip akıllı bir kripto para birimi olacak şekilde inşa edildi. Bunu, merkezi olmayan finans ve NFT’lerle hızlı bir şekilde yaptılar. Daha da cesaret verici olan şey, performansı önemli ölçüde artırması olası olan ağ güncellemeleridir.

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin kısa süre önce, açıklamalar yaptı. Söz konusu güncellemenin gerçekleşmesi durumunda ağın artık saniyede yaklaşık 100.000 işlem gerçekleştirebileceğini söyledi. Analiste göre Ethereum, kriptoda gerçek fayda açısından büyük bir lider. Bu yüzden Bitcoin’i uzun vadede yenme ihtimali bulunmakta.
Solana’nın işlem hızı ve ücreti dikkat çekiyor
Ethereum’un hemen arkasından, bugün saniyede yaklaşık 3.000 işlem gerçekleştirebilen Solana geliyor. Solana, bu rakamı zaman içinde yükseltmeye devam etmeyi planlıyor. Saniyede 30.000 işleme veya daha fazlasına yükseltmeyi istiyor. Solana, Ethereum ile benzer akıllı sözleşme yeteneklerine sahiptir. Ancak işlemler daha hızlı ve çok daha az maliyetlidir.

Ethereum’da bazen yüzlerce dolar cinsinden maliyetlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Ancak Solana’daki tipik bir işlem, bir kuruşun küçük bir kısmına mal olur. Bu, geliştiricilerin ve yenilikçilerin, Ethereum gibi daha pahalı bir Blockchain’den daha fazla Blockchain üzerinde potansiyel olarak daha fazla iş yaratmasına olanak tanır. Solana’nın artık Ethereum’dan daha aktif kullanıcıları ve daha fazla işlemi var. Analiste göre, mevcut büyüme oranı devam ederse, bu son derece yıkıcı bir kripto para birimi olacak. Ancak yazım sırasında Solana ağında yaklaşık 8 milyon dolarlık bir vurgunun gerçekleştiğini belirtmekte fayda var.
Listedeki son coin: Polygon
Ethereum yükseltmeleri, kısmen Polygon gibi layer2 Blockchain’ler olarak bilinen projelerin performansını artırmayı amaçlıyor. Layer 2, layer 1’in (bu durumda Ethereum) üzerinde bulunmakta. Ancak ölçeklenebilirlik veya güvenlik gibi önemli araçlar sağlar. Polygon, ölçeklenebilirlik göz önünde bulundurularak oluşturuldu. Ethereum üzerinde çalışma maliyetini düşürmenin önde gelen bir yolu haline geldi. Instagram, yakın zamanda Polygon NFT’ler için destek başlattı. Ardından Stripe, Polygon kullanarak ödemeleri etkinleştirdi. Analiste göre, Ethereumi geliştiricilerin umduğu şekilde ölçeklenecekse, Polygon kilit bir çözüm olacak. Bu da MATIC’e Bitcoin gibi bir kripto para biriminden daha büyük olma yeteneği verebilir.

Altcoin projeleri için gelecek, “faydada”
Analiste göre bu kripto para birimlerinin her birinin fayda düşünülerek oluşturulduğuna dikkat etmekte fayda var. Faydalar arasında gerçek dünyadaki ödemeler, metaverse veya NFT’lerdeki dijital varlık sahipliği olabilir. Ancak analiste göre burada, üretken bir şey yapmak anahtardır.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!
Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.