“Y ve Z Kuşağı Disney, Netflix ve Microsoft Yerine Bitcoin’i Tercih Ediyor”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para topluluğunun Y ve Z jenerasyonu ile dolu olduğuna dair birçok söylenti var ve görünüşe göre, söylentiler doğru çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük aracı kurumlardan biri olan Charles Schwab’ın yeni verilerine göre, tezgah üstü piyasalarda Greyscale Bitcoin Yatırım Firması altında işlem göre GBTC’nin Y kuşağı arasında en popüler fon olduğu belirtiliyor. Bu istatistik, son 5 ayda düşüş yaşayan BTC fiyatına karşın BTC’den vazgeçilmediğinin göstergesi.

Bitcoin; Disney, Netflix ve Microfost’tan Daha Popüler

4 Aralık’ta Charles Schwab, müşterilerinin favori yatırım yerleri hakkında bir rapor yayınladı.

Y kuşağını (1981’den sonra, 1996’dan önce doğanlar) işaret eden sütunun altında %1,84 ile Greyscale Bitcoin Yatırım Firması var; yani BTC bağlantılı yatırım aracı Berkshire Hathaway, Walt Disney, Netflix, Microsoft ve Alibaba’dan daha popüler durumda. Popülerlik sıralamasında birinci sırada %7.87 ile Amazon bulunuyor, ardından %6.18 ile Apple, %3.22 ile Tesla, %3.03 ile Facebook geliyor. GBTC beşinci sırada bulunuyor.

Tabii ki %1,84’ün hepsi “kitlesel bir benimsemeyi” işaret etmese de, kripto para topluluğundaki birçok insan hemen bu sonuca atladı. Endüstri kuruluşu The Block’un CEO’su Mike Dudas, bu istatistiğin “insanların geleneksel yatırım hesaplarıyla bitcoin sahibi olmaları için talep olduğunu gösterdiğini” söyledi.

Y Kuşağı Yatırımcıları Artacak

GBTC’nin en popüler beşinci yatırım olması başlı başına olumlu bir durumu işaret etse de, Bitcoin’le ilişkili Trust ve diğer yatırımlar yalnızca buradan artacak.

Endüstri girişim fonu olan Blockchain Capital tarafından yayınlanan 2019 tarihli bir anket, ABD’deki Y kuşağının Bitcoin’le çok ilgili olduğunu ortaya koydu.

2,029 Amerikalı yetişkinin katıldığı ankette, katılımcıların %59’unun “Bitcoin’in finansal teknoloji için olumlu bir yenilik olduğunu” kabul ettiği; bunların %42’sinin ise önümüzdeki beş yıl içerisinde BTC satın alma niyetinde olduğu ortaya çıktı.

Bitcoin fonu Adaptive Capital’in partneri Willy Woo, kısa bir süre önce aşağıdaki tabloyu paylaştı. Bu tablo gösteriyor ki, Y kuşağının yetişkin nüfusu hızla artmasına rağmen Amerika’ya gelir getirmiyor. Woo bunun üzerine şunları söyledi:

“Ekonomik eşitlik adına yaşlılardan servet almak Y ve Z jenerasyonu olarak görevimiz. Peter Schiff’e minnettarız, çok iyi bir müttefik.”

Asimetrik bir yatırım olan ve güçlü bir risk-getiri profiline sahip olan Bitcoin, Y kuşağına kendi mirasını kurma şansı veriyor.

Y kuşağının, büyük ölçüde yaşlılar tarafından fiat parayla işletilen sistemini kripto parayla yıkacağı fikrine atıfta bulunan popüler bir Bitcoin podcast sunucusu olan Marty Bent,  Charles Schwab istatistiğine yanıt vererek “sinirliyiz ve bu konu hakkında bir şeyler yapacağız” dedi.

Coldwell Banker Global Luxury de 2019 yılının başlarında, önceki jenerasyonlardan Y kuşağına 68 trilyon dolar geçeceğini hesaplamıştı. Coldwell’in raporuna bakılırsa 2030 itibariyle Y kuşağı, bugün nüfusun sahip olduğu servetin beş katına sahip olacak.

Yatırım yapmaya başlayan genç kuşağın Bitcoin’i tercih etmesiyle, servet ellerine geçince neler olacağını tahmin etmek çok da zor değil.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

Kriptokoin.com haberleri artık Vonelon’da! Kripto dünyasında öne çıkan haberleri, videoları ve tweetleri kripto para kategorisinde takip edebilirsiniz.

“Y ve Z Kuşağı Disney, Netflix ve Microsoft Yerine Bitcoin’i Tercih Ediyor”