Dünyanın En Büyük Varlık Yöneticisi, Bitcoin ile İlgilendiklerini Onayladı!

a0fc48ca6f207190ef122d0470cc9948
a0fc48ca6f207190ef122d0470cc9948
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi BlackRock’ın yöneticisi, Bitcoin (BTC)’e göz attıklarını doğruladı.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, Bitcoin ile ilgileniyor. Bu, bugün şirketin genel müdürü Rick Rieder tarafından onaylandı.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın genel müdürü Rick Rieder, şirketin BTC’ye göz attığını doğruladı. Şirketin sahip olduğu bir hedef tahsis miktarı koymayı reddederek, “biraz bakınmaya başladık,” ifadelerini kullandı. CNBC’nin SquawkBox’ında yapılan röportajda Rieder, mevcut ekonomik gerçeklik içinde kişinin portföyünü çeşitlendirmesinin mantıklı olduğunu söyledi. Ayrıca, BlackRock’ın şu anda tarihsel olarak sahip olduklarından çok daha fazla nakit sahibi olduğunu, çünkü geleneksel korumaların işe yaramadığını söyledi.

“Geçmişte elimizde tuttuğumuzdan çok daha fazla nakit tutuyoruz, çünkü faiz oranları bir riskten korunma işlevi görmüyor. Diğer varlıklarla çeşitlilik sağlamak, mantıklı. Yani, elinizde tuttuğunuz paranın bir kısmı ile kripto gibi şeyleri tutmak bana mantıklı geliyor.”

Dev varlık yöneticisi BlackRock, daha önce de Bitcoin sinyali vermişti

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere BlackRock, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) iki belge sunmuştu. Başvurular, BlackRock Funds V ve BlackRock Global Allocation Fund Inc. adına yapılmıştı.

Her iki belgede de metinde, şirketin nakit ödemeli BTC vadeli işlem sözleşmelerinin alım satımı gerçekleştirebileceğini belirtiliyor:

“Bazı Fonlar, Bitcoin bazlı vadeli işlem sözleşmeleri yarabilir. Bitcoin, kamuya açık veya “açık kaynak” olarak çalışan bilgisayarları birbirine bağlayan çevrimiçi, eşler arası bir ağdaki katılımcılar tarafından sahiplik ve davranışı belirlenen bir dijital varlıktır. Fonların yatırım yapabileceği tek Bitcoin vadeli işlemleri, CFTC’ye kayıtlı emtia borsalarında işlem gören nakit ödemeli Bitcoin vadeli işlemleridir.”

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

Dünyanın En Büyük Varlık Yöneticisi, Bitcoin ile İlgilendiklerini Onayladı!