Sıcak Gelişme: İki DeFi Platformu Saldırıya Uğradı! Binance CEO’su Uyardı

defi 1
defi 1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance CEO’su CZ, PancakeSwap ve Cream Finance gibi Binance Smart Chain’de yer alan DeFi protokolleri ile ilgili bir uyarıda bulundu. CZ, DeFi ile ilgili bir dizi projenin DNS “hijack” saldırısı altında olduğu konusunda uyardı. Yani, bu projelerin DNS’i ele geçirilmiş gibi görünüyor.

Binance Smart Chain’deki en büyük ve en popüler merkezi olmayan kripto para borsası ve otomatik piyasa yapıcısı (AMM) olan PancakeSwap’in DNS’i ele geçirilmiş olabilir. Ayrıca Cream Finance de saldırı altında.

Dakikalar önce paylaşılan bir tweet’te PancakeSwap resmi hesabı, platformun DNS’inin ele geçirilmiş olabileceğini ortaya çıkardı. “Durumu teyit edene kadar siteyi kullanmayın. En kısa sürede teyit edeceğiz.” İfadeleri kullanıldı.

Görünüşe göre kötü niyetli bir üçüncü taraf, 12 veya 24 kelimeden oluşan “seed”leri istiyor. Yatırımcıların, bu kelimeleri kimseyle paylaşmaması gerek.

PancakeSwap de attığı son tweet’inde “fonlarınız, yalnızca özel anahtarınızı veya seed cümlenizi ele geçirilen siteye girerseniz risk altındadır. Yeniden erişim kazanmamız an meselesi, ana önceliğimiz ise deneyimsiz kullanıcıları güvende tutmaktır. Şimdilik siteye GİRMEYİN. Özel anahtarınızı veya seed’inizi ASLA girmeyin,” ifadelerini kullandı.

Binance CEO’su da konuyla ilgili uyarıda bulundu:

“Bir dizi DeFi projesi DNS saldırısı altında. Pancake, Cream… Lütfen ÇOK ÇOK dikkatli olun ve durum düzelene kadar platformları kullanmayın.”

DeFi alanı büyürken birçok saldırı gerçekleşiyor

DeFi alanı büyümeye devam ederken, alanda protokolleri kullanarak insanları dolandırmaya çalışan kötü aktörlerin de bulunduğunu hatırlatmak önemli. Ayrıca seed’inizi kimseyle paylaşmamalısınız. Ek olarak uygun güvenlik önlemlerin kullanılması, kripto para birimlerinizin korunmasına da yardımcı olur.

Genellikle bu tarz saldırı, ele geçirme haberlerinin ardından platformların yerel token’larında ciddi bir düşüş görülür. Ancak bu iki platformun yerel token’ları, CAKE ve CREAM’de, en azından şimdilik, büyük bir düşüş gözlemlenmiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!  

Sıcak Gelişme: İki DeFi Platformu Saldırıya Uğradı! Binance CEO’su Uyardı