Bitcoin İçin 26 Mart Tarihi Neden Önemli – İşte Ayrıntılar

Bitcoin BTC belirtileri var
Bitcoin BTC belirtileri var
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şu anda Bitcoin ile ilişkili fiyat hareketi biraz kafa karıştırıcı. Peki neden böyle oldu? Çünkü piyasadaki boğalar ve ayılarla ilgili net bir yön yok. Her ikisi de listelerde zamanlarını bekliyor.

Satış Baskısı

Satış baskısı BTC’yi listelerde 55.000 $’a düşürdükten sonra, kripto para birimi yazım sırasında 59.500 $ civarında işlem görüyordu. Piyasa volatilitesini korurken, kilit bir fiyat aralığının aşılması veya geçilmesi açısından önemli bir yer değiştirme ayın sonuna doğru ortaya çıkabilir.

Bahsi geçen tarihin önemi, özellikle Opsiyonlar olmak üzere türev piyasası ile ilgilidir. Opsiyon piyasasındaki Açık pozisyonlar, aktif sözleşmelerin sayısını belirler ve belirli vade tarihlerindeki likidite miktarının bir temsilidir.

26 Mart, başlıca Opsiyonlar için sonraki üç aylık son kullanma tarihi ve sona erme tarihidir. Bu nedenle Bitcoin fiyat piyasasında önemli bir değişiklik olduğunu görebiliriz.

Ekteki grafik, önceki iki üç aylık vade bitiminden sonra kaydedilen büyümeyi göstermektedir. Örneğin 25 Eylül 2020, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 $’ı geçmesine izin veren bir yükseliş dönemini başlattı.

25 Aralık sözleşmelerinin sona ermesinin ardından, Bitcoin başka bir yükseliş ayağı kurarak 2 ayın içerisinde 50.000 doların üzerine çıktı.

Bitcoin

Şu anda, 26 Mart 2021 için BTC Opsiyonlarındaki Açık pozisyon, diğer tüm bitiş dönemlerinden daha fazla.

Şu anda bir sonraki büyük vadenin dolmasına 10 günden daha az bir süre kaldı. Ancak piyasanın tekrar o kadar basit bir şekilde yükselişe geçmeyebileceğini belirtmek önemlidir. Dramatik fiyat hareketleri herhangi bir yönde olabilir ve kısa vadede yeni bir yerel dip veya yeni bir zirveye tanık olabiliriz.

Bitcoin CME Opsiyon İşlemleri Yönün Göstergesi midir?

Şimdi, yakın tarihli bir Ecoinometrics raporuna göre, geçen ay grafiklerde satın almaların sayısı arttı. Yazının yazıldığı sırada, her 4 call opsiyon işleminde 3 satım vardı. Bu gelişme, geçen yıla göre en yüksek alım / satım oranıydı. Böylesi bir durum, Bitcoin için azalan yükseliş hissine işaret ederken, bu işaretler 40.000-60.000 dolarlık fiyat aralığındaydı. Bu nedenle, beklenen düzeltmeler yeterli aralıkta.

Bununla birlikte, CME’deki sözleşmeler şu anda yaklaşık 1.500 olduğundan, BTC CME Opsiyonlarının piyasanın tamamını temsil etmediği unutulmamalıdır. Bu rakam yaklaşık 7.500 BTC’ye eşittir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

Bitcoin İçin 26 Mart Tarihi Neden Önemli – İşte Ayrıntılar