Bitcoin Hacklendi Mi? İşte FBI’ın Açıklaması ve Yaşananlar…

Bitcoin algorithm
Bitcoin algorithm
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FBI’ın “Colonial Pipeline” olayı nedeniyle bilgisayar korsanlarının Bitcoin cüzdanının özel anahtarlarını hacklediğiyle ilgili iddialar piyasadaki endişeleri artırıyor. Uzmanlar, mahkeme emri ve depolama cüzdanı teorisi de dahil olmak üzere bu iddialardaki kusurlara dikkat çekiyor. Peki gerçekten de Bitcoin hacklendi mi? İşte yaşananlar ve sonuç…

İlginç iddia: Federal Soruşturma Bürosu (FBI)  Bitcoin’i mi hackledi?

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Pazartesi günü, bir mahkeme emri aldıktan sonra fidye yazılımı saldırısında Colonial Pipeline tarafından ödenen 2,3 milyon dolarlık Bitcoin‘e el koyduğunu iddia etti. İddia edilen fonlar bir Kuzey Kaliforniya sunucusunda bulundu, ancak federal kurum Bitcoin cüzdanına nasıl eriştiklerini açıklamayı reddetti. Bu durum Bitcoin hacklendi iddilarını arttırdı. ABD Adalet Bakanlığı Pazartesi günü konuya yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Konuya yönelik yapılan açıklamada belirtildiği gibi, lider kripto para birimi Bitcoin’in halka açık defterini inceleyerek, kolluk kuvvetleri birden fazla Bitcoin transferinin izini bulabildi. Sonunda hackerların fidye ödemesinden elde edilen geliri temsil eden yaklaşık 63,7 Bitcoin’i belirli bir adrese aktardığını tespit edildi. FBI ‘özel anahtara’ veya belirli Bitcoin adresindeki varlıklara erişmek için gereken bir paraloya sahip oldu…

İşte Bitcoin Fiyatını Bu Hafta Etkileyecek 5 Şey!

Kriptokoin.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere bilgisayar korsanları, geçen ay Mayıs 2021’de Colonials operasyonlarını hackledi. Bu kapsamda istenen kripto para fidyesi Colonial Pipeline tarafından DarkSide olarak bilinen bir gruba ödendi. FBI, Darkside hacker grubuna ödenen fidye miktarını ele geçirmeyi başardı, ancak Bitcoin (BTC) ağının güvenliği konusunda endişeleri artırdı.

Bitcoin ağında herhangi bir güvenlik ihlali var mı? Bitcoin hacklendi mi?

Başlangıçta FBI’ın Bitcoin cüzdanından özel anahtarı ele geçirebildiği tahmin ediliyordu. Ancak konuyu anlayan insanlar, tüm altyapıyı kapatmayı başaracak kadar karmaşık bir hacker grubunun nasıl olup da özel anahtarı kurtaramadığını merak ettiler. Bir teori, bilgisayar korsanlarının satış için Kuzey Kaliforniya’daki bir saklama platformunun cüzdanına Bitcoin gönderdiğini ve FBI’ın fonları takip ettiğini ve tasfiye edilmeden önce onları ele geçirdiğini ileri sürüyor. Bu daha inandırıcı bir teori, çünkü ajansın özel anahtar erişimi varsa Bitcoin’i ele geçirmek için mahkeme kararına ihtiyacı olmayacak.

Federal ajansın iddiaları ile Bitcoin ağının işleyişi arasındaki noktaları birleştirince, Bitcoin ağında herhangi bir güvenlik ihlali olmadığı görülüyor. FBI, burada olduğu gibi, bir emanet cüzdanından veya bir borsaya karşı fonlara el koymak için kesinlikle bir emir çıkarabilir. Ajansın sözcülerinden biri, FBI’ın fidye Bitcoin’e erişmek için kullandığı yöntemlere odaklanamayacaklarını açıkladı ve şunları söyledi:

Bunu gelecekteki çabalar için tekrar kullanmak istersek, ticari zanaatımızdan vazgeçmek istemiyorum.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bitcoin Hacklendi Mi? İşte FBI’ın Açıklaması ve Yaşananlar…