Türk Altın Uzmanı, Sırasıyla Görülecek Seviyeleri Açıkladı!

Gold Silver
Gold Silver
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın, haftanın son işlem gününde hafif bir düşüş yaşadı. Ons altın 1.884 dolar, gram altın ise 509 liradan işlem görüyor. Değerli metal yatırımcılarının odağında bu hafta ABD’deki enflasyon verileri vardı. Bu gelişmeye ve TCMB’nin faiz toplantısına dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, değerli metal yatırımcılarını faiz kararını takip etmeleri konusunda uyardı. Ayrıca piyasaların bir haftalık kritik bir sürece girdiğini vurguladı.

İslam Memiş’ten altın yatırımcılarına tavsiyeler

ABD’de açıklanan enflasyon verilerinin bu günler için, haftaya gerçekleşecek olan Fed faiz toplantısı ve TCMB faiz toplantısının da önümüzdeki haftalarda önem taşıyacağını belirtiyor. Dolar tarafında bu gelişmeler ışığında düşüşlerin hızlanabileceğini, bunun da gram altın fiyatında geri çekilmelere yol açabileceğini düşündüğünü söylüyor. Gram altında düşüşler ile 500 lira seviyesine kadar inilebileceğini belirtiyor. Dolayısıyla bu seviyelerin iki hafta içerisinde görülmesi durumunda yatırımcıların şaşırmaması gerektiğini vurguluyor.

İngiliz Bankasından Altın Fiyatları Tahminleri: Bu Seviyeler Önemli!

Uzman isim, gram ve ons altında izlenmesi gereken seviyeleri paylaştı

İslam Memiş, kısa vadede düşüş yaşanabileceğine dikkat çekse de uzun ve orta vadede yükseliş görünümünü koruyor. Kısa vadede yaşanabilecek düşüşleri ise alım fırsatı olarak nitelendiriyor. Destek seviyelerinin 517, 514, 502 lira olduğunu belirtiyor ve bunun ardından gram fiyatında 540-560 liraya ve yıl içinde 600 liraya kadar yükseliş görüleceğini tahmin ediyor. Altının ons fiyatı hakkında ise 1.960 dolar seviyesine dikkat çeken Memiş, bu seviye kırıldıktan sonra yıl içinde 2.100, 2.300 dolarlık yükselişler görülebileceğini belirtti.

Wall Street Analistleri: Altın Fiyatları İçin Haftaya Bu Seviyeleri Bekleyin!

İslam Memiş, altın piyasasında uzun vadede yükseliş öngörüyor olsa da, bir analist yakın bir zamanda ons altının önemli bir seviyeyi aşacağını düşündüğünü bildirdi. Kriptokoin.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere Bloomberg analisti Mike McGlone, değerli metalin ons fiyatında 2.000 doların yakında görülebileceğini söylüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Türk Altın Uzmanı, Sırasıyla Görülecek Seviyeleri Açıkladı!