Dünyadan Haberler: İşte Bitcoin ve Altcoin’ler İçin 9 Düzenleyici Hamle!

bitcoin 14
bitcoin 14
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ve Altcoin’ler için 9 düzenleyici hamle ile karşınızdayız. Kripto para birimi dünyası gelişimini sürdürdükçe ülkeler de artık bu alana kayıtsız kalamıyor. Kriptokoin.com olarak sizler için derlediğimiz işte o hamleler.

Bitcoin ve Altcoin’ler için Hollanda’dan farklı sesler

Hollanda Merkezi Planlama Bürosu (CPB) direktörü Pieter Hasekamp, kripto para birimlerinin çöküşünün gelecekte kaçınılmaz olduğuna inanıyor. Hollanda hükümetinin Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine derhal bir yasak getirmesini istiyor. Ona göre, yatırımcıları korumak için Hollanda hükümeti ticarete, üretime ve hatta kriptoya sahip olmaya son vermeli.

Pieter Hasekamp’ın bu çağrısına karşı yanıtlar da verilmiş durumda. Hollanda Maliye Bakanı Wopke Hoekstra, ülkedeki kripto para birimlerini doğrudan yasaklama hareketine karşı olduğunu açıkça belirtti.

İsviçre’den muhafazakar adım

İsviçre merkezli BCBS, bir banka sermayesi teklifinde Bitcoin’i en yüksek risk kategorisine yerleştirdi. Basel bankacılık düzenleyicisi, bankaya Bitcoin’deki kayıpları tam olarak karşılamaya hazırlanma talimatı verdi ve BTC’yi en yüksek risk kategorisine koydu.  Reuters tarafından bildirildiği üzere, Basel Bankacılık Denetleme Komitesi (BCBS), bankaların Bitcoin varlıklarındaki kayıpları tam olarak telafi etmek için yeterli fon hazırlamasını önerdi. Bu, büyük bankaların Bitcoin’i büyük ölçekte kullanmasını engelleyebilecek “muhafazakar” bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yeni Zelanda da Bitcoin’i para birimi olarak kabul edebilir

El Salvador’un Bitcoin’i resmi olarak kabul etmesiyle, kripto para birimi için bir şeylerin değiştiğini görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla benimseme olacak gibi duruyor. Bugün Lobby Yeni Zelanda, Başbakan Jacinda Ardern’e Yeni Zelanda Hükümetinin seksen altı gün içinde Bitcoin’i yabancı para birimi olarak tanımasını isteyen bir mektup gönderdi.

Bitcoin

Teksas’tan kripto para adımı

Teksas Valisi Greg Abbott, kripto para birimlerinin yasal statüsünü tanıyan bir yasa tasarısı imzaladı. Lone Star eyaletini kripto endüstrisindeki liderlerden biri olarak konumlandıran “Kripto Para Birimi Yasası”, Mayıs ayında Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu yasama meclisinin her iki oturumundan da geçmişti.

İran cumhurbaşkanı yeni kripto düzenlemeleri için çağrıda bulundu

Hükümetin kripto sektörlerini düzenlemeye yönelik son hamlesinde, İran Cumhurbaşkanı ülkedeki kripto para birimi piyasasını düzenlemek için yeni bir çerçeve çağrısında bulundu. İran Cumhurbaşkanı Hassan Rouhani, ülkenin dijital para madenciliğinin yasa dışı kalmasını sağlarken ulusal çıkarları koruyacak kripto para birimi ve ilgili faaliyetler için yasal bir çerçeve gerektirdiğini söyledi. Rouhani, yasaların yeni yasalar hazırlarken kripto para birimlerinin hem teknik hem de yasal gerekliliklerini dikkate alması gerektiğini söyledi. Ülkelerdeki düzenleyiciler, belirli bir kapasitede kripto para birimlerini düzenlemek için aktif olarak çalışıyorlar.

bitcoin

Hindistan hükümeti kripto para birimini bir varlık sınıfı olarak düzenleyebilir

Hindistan, Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEBI) çalışmasına göre kripto para birimlerini bir varlık sınıfı olarak düzenliyor olabilir. Parlamentonun Muson oturumu sırasında bir kripto para yasa tasarısı sunulması bekleniyor. Hükümetin tasarıdaki önerileri yeniden değerlendirdiği yönünde haberler bulunuyor.

Rus Mahkemesi’nden yasaklayıcı tavır

Bir Rus mahkemesi, kripto para biriminin fiat nakit ile nasıl değiştirileceğini açıklayan bir dizi web sitesini engellemeye karar verdi. Rusya’nın Perm Krai bölgesindeki Kungur Şehir Mahkemesi, Beryozovsky Bölge Savcılığı’nın çeşitli bitcoin nakde çevirme yöntemlerini açıklayan birkaç web sitesini kapatma talebini onayladı. Kripto platformlarını keşfeden savcılar, bu tür içeriklerin yayınlanmasının suç gelirlerinin yasallaştırılmasıyla mücadele konusundaki Rus mevzuatını ihlal ettiği konusunda ısrar ediyor.

Kilit Seviyeyi Yeniden Ele Geçiren Bitcoin İçin Tehlike İşareti mi?

SEC’den yeni Bitcoin uyarısı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yatırımcıları Bitcoin vadeli işlemlerinin riskleri konusunda uyardı. SEC, yatırımcıları uyarmak için piyasa volatilitesine ve düzenleme eksikliğine atıfta bulunuyor. ABD SEC, Bitcoin vadeli işlemlerini alan veya satan bir fona yatırım yapmadan önce yatırımcıların “dikkatlice düşünmesi” gereken kilit noktaları sunuyor.

İrlandalı politikacıdan Bitcoin ve kripto para düzenlemesi için çağrı

İrlandalı bir politikacı, işletmeler için daha fazla yasal kesinlik ve kripto tüketicilerine daha sağlam koruma sağlamak için Avrupa Birliği’ndeki dijital para birimini düzenlemek üzere daha güçlü önlemler alınması çağrısında bulundu. Midland Northwest Avrupa Parlamentosu (MEP) Sinn Fein Üyesi Chris MacManus, kripto para yasalarının blok genelinde sıkılaştırılması gerektiğini ve bunun için de AB’ye yaklaşık 45 değişiklik sunması gerektiğini söyledi. MacManus’a göre, sunulan çağrı kripto varlıklarını başlatmak ve tanıtmak için daha resmi bir süreci zorunlu kılacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Dünyadan Haberler: İşte Bitcoin ve Altcoin’ler İçin 9 Düzenleyici Hamle!

Yorumlar kapalı.