Dikkat: Ethereum Fiyatı İçin Kritik Tarihler Açıklandı!

shutterstock 1839366097 2
shutterstock 1839366097 2
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum için merakla beklenen London hard fork’unu artık üç testnet için belirlenmiş bir blok yüksekliği var. Bu, tam bir mainnet lansmanından önceki önemli adımlardan biri.

London hard fork’u, Ethereum testnet’lerine doğru yol alacak

Ethereum Vakfı’nın web sitesindeki bir blog yazısına göre Ethereum çekirdek geliştiricisi Tim Beiko, Ropsten, Goerli ve Rinkeby test ağlarının artık London’ın yayınlanacağı belirli blok yüksekliklerine sahip olduğunu söyledi. Ayrıca Ropsten’in 10.499.401 blok ile 24 Haziran’da, Goerli’nin 30 Haziran’da ve Rinkeby’ın 7 Temmuz’da hazır olması bekleniyor.

Blog gönderisinde, “Şu an itibariyle London için yalnızca testnet’ler (Ropsten, Goerli, Rinkeby) planlandı. Güncelleme, bu ağlarda başarıyla etkinleştirildiğinde, ETH ana ağı için bir blok oluşturulacak ve iletilecektir,” ifadeleri kullanılıyor.

Hard fork ile neler olacak?

London hard fork’u, Ethereum İyileştirme Önerilerini (EIP) içeriyor. Çeşitli ağlarda güncelleme blokları henüz belirlenmemiş olsa da, London’da bulunan EIP’lerin listesi artık nihaidir. Güncelleme özelliklerine göre, London ile aşağıdakilerin gerçekleştirilmesi bekleniyor:

  • EIP-1559: ETH 1.0 zinciri için ücret değişikliği
  • EIP-3198: BASEFEE işlem kodu
  • EIP-3529: Geri ödemelerde azalma
  • EIP-3541: 0xEF baytı ile başlayan yeni sözleşmelerin reddi
  • EIP-3554: “Difficulty Bomb’ın” 1 Aralık 2021’e ertelenmesi
Ethereum Fiyatı Analizi: Bugün Hangi Seviyeler Beklenmeli?

Bunların arasında en öne çıkan iyileştirme önerisi, EIP-1559. Bu öneri ile Ethereum ağının mevcut ücret yapısının elden geçirilmesi ve kullanıcılar için gas maliyetlerini önemli ölçüde azaltması bekleniyor. Bununla birlikte EIP-1559, madencilerin gelirlerini yüzde 50’ye varan oranda azaltabilir. Ayrıca, EIP-1559 ile yeni bir işlem türü ekliyor. Burada kullanıcılar, madenciye göndermek istedikleri maksimum ücretle birlikte ödemek istedikleri maksimum ücreti belirtebiliyor ve maksimum ile taban ücret arasındaki fark için geri ödeme alabiliyor.

Güncelleme, ETH fiyatı için katalizör olarak görülüyor

Son gelişmeler ve genel olarak merakla beklenen Ethereum 2.0, ETH için birçok  yükseliş katalizöründen biri olarak kabul ediliyor. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere bu güncelleme, ağı daha ölçeklenebilir bir proof-of-stake konsensüs mekanizması haline getirecek. Bu da, doğrulayıcı blokların güç tüketimini önemli ölçüde azaltacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Dikkat: Ethereum Fiyatı İçin Kritik Tarihler Açıklandı!