Kıdemli Analist, Kritik Altın Fiyatı Tahmini Yaptı: Henüz Değil!

WHN.MONEY .PREDICTION.CHAPTER e1536959797292
WHN.MONEY .PREDICTION.CHAPTER e1536959797292
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın fiyatı, 1.780 doların üzerinde fiyatlandırılırken önemli bir tahmin geldi. TD Securities’e göre, dört yıldan fazla bir süre içinde en kötü ayı gördükten sonra altın fiyatı hala kayıplarının çoğunu geri alabilir.

Kıdemli analist Bart Melek, altın fiyatı için önemli yorumlarda bulunuyor

Altın, fiyatların ONS başına 1.800 dolar seviyesinin oldukça altında işlem görmesiyle yılın ilk yarısını hayal kırıklığıyla kapattı. Ağustos Comex altın vadeli işlemleri, gün içinde %0.22 artışla 1.775.50 dolar seviyesinde işlem görüyordu. Şahinci Federal Rezerv, Nisan ve Mayıs ayları boyunca altındaki yükseliş hissinin tersine dönmesinden sorumluydu. TD Securities’in emtia stratejisi başkanı Bart Melek piyasaları yorumlayarak şunları söyledi:

Tıpkı altın’ın Mart ayının en düşük seviyelerinden 200 dolar/ONS yükselerek Haziran başında 1.900 dolar bölgesinde işlem görmesi ve piyasadaki konuşmaların yeniden yükselişe geçmesi gibi, Federal Rezerv kaynaklı önemli bir geri dönüş oldu.

Dünyaca Ünlü Analistler: Altın Fiyatları Bu Seviyeleri Görecek!

Bart Melek: Altın fiyatı FED yorumlarına hazırlıksız yakalandı

Piyasalar, FED’in beklenenden daha güçlü enflasyon beklentilerini ve 2013’e kadar iki faiz artırımı olasılığını kabul etmesiyle hazırlıksız yakalandı. Bart Melek piyasaları yorumlayarak şunları söyledi:

Haziran FOMC ekonomik tahminlerinin açıklanmasından hemen sonraki günlerde sarı metal 1.770 dolar aralığına geri dönerken, piyasa yatırımcılara ve analistlere yeni zirvelere giden yolun neredeyse hiçbir zaman pürüzsüz olmadığı konusunda ciddi bir hatırlatma yaptı. Gümüş, platin ve paladyum yatırımcılarına da piyasa gerçeklerinde benzer bir nesne dersi verildi.

Bart Melek: Değerli metal yatırımcıları henüz altın’dan vazgeçmemeli

Ancak analiste göre, değerli metal yatırımcıları henüz altın’dan vazgeçmemeli. TD Securities’e göre, FED oranları yükseltmeden önce tam istihdam sağlamaya odaklanmışken, altın’ın kayıplarını telafi etmek için zamanı var. Bart Melek konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Son zamanlardaki satışlara rağmen, FED’in tam istihdama devam eden vurgusuyla altın’ın son kayıplarının çoğunu geri kazanması gerektiğine inanıyoruz. Nispeten yeni esnek ortalama enflasyon hedeflemesi politikası çerçevesi ve çıktı açığının geniş kalması durumunda bir süre için enflasyon hedeflerini aşma konusundaki zımni isteklilik, çok kolay parasal koşulların 2023’e kadar devam etmesinin muhtemel olmasının birkaç nedenidir.

Altın Analisti: Bu Seviyeleri Görebiliriz! Dikkatle Takip Edin…

Bart Melek: Tam istihdamın hala uzak olduğu bir ortamda, FED çok uzlaşmacı kalacak

Tam istihdamın hala uzak olduğu bir ortamda, FED çok uzlaşmacı kalacak. Bart Melek konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

ABD merkez bankası, altın ve değerli metal kompleksini destekleyici olan reel faiz ortamını getiri eğrisi boyunca yüksek düzeyde uyumlu tutmalı. Arz tarafında, genel olarak değerli metaller kompleksinde daha yüksek fiyatlar aranıyor. Yatırım ve endüstriyel talep güçlü kalmaya devam ederken, çeşitli maden sahası kesintileri ve diğer kısıtlamalar arz büyümesini sınırlamaya devam edecek.

Kriptokoin.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, daha fazla altın fiyatı tahmini için “Dünyaca Ünlü Analistler: Altın Fiyatları Bu Seviyeleri Görecek!” isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kıdemli Analist, Kritik Altın Fiyatı Tahmini Yaptı: Henüz Değil!