Sıcak Gelişme: Büyük Bitcoin Borsası Binance’ye Çin’den Yasak!

binance 1280x720 1
binance 1280x720 1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dev Bitcoin borsası Binance, Çin’den gelen yasaklarla gündemde. Binance, ülkenin “büyük güvenlik duvarının” arkasında engellenen web siteleri listesine katıldı.

Dev Bitcoin borsası Çin’den gelen yasaklarla gündemde!

8 Temmuz’da birçok Binance kullanıcısı web sitesinin Çin‘de yasaklandığını öğrendi. Kripto para blogcusu Colin Wu’ya göre, arka uç API çağrılarının engellenmesi nedeniyle borsanın mobil uygulamasına da erişilemiyor. Ülkenin “büyük güvenlik duvarı” artık kullanıcıların kripto para borsasına erişmesini engelliyor, yani yalnızca sanal özel ağ (VPN) hizmeti yardımıyla borsayı ziyaret edilebiliyor.

Ancak özellikle, Huobi ve OKEx gibi Binance’in rakipleri Çin’de hala mevcut. Kriptokoin.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, Binance ve diğer popüler kripto para borsaları için anahtar kelime aramaları Haziran başlarında Çinli internet hizmetleri tarafından kara listeye alındı. Binance yasağı, Çin’in geçen ay ülkenin tüm Bitcoin madencilik endüstrisini ortadan kaldırmayı da içeren büyük kripto baskılarının bir parçası olarak geliyor.

Binance ayrıca dünya çapında ciddi düzenleyici incelemelerle karşı karşıya

Dünyanın en büyük borsası başlangıçta Çin merkezliydi, ancak daha sonra 2017 kripto yasağı nedeniyle yurtdışına taşınmak zorunda kaldı. Binance ayrıca dünya çapında ciddi düzenleyici incelemelerle karşı karşıya. Birden fazla İngiltere bankası bu haftanın başlarında ticaret platformuna yapılan ödemeleri engelledi. Bu durumun ne kadar süreceği ise belirsizliğini koruyor.

Çin Merkez Bankası Uyardı: Bu Kripto Paralar Riskli!

Lider kripto para birimi Bitcoin, yazım sırasında ufak düşüşlerle 33.000 dolar seviyesinden işlem görüyor. Kripto paraların kralı, şu anda 619 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Bitcoin yazım sırasında piyasa değeriyle 28,4 milyar dolarlık bir son 24 saatlik işlem hacmini yönetiyor. Bitcoin (BTC) fiyatını ve detaylı piyasa verilerini buradan görebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sıcak Gelişme: Büyük Bitcoin Borsası Binance’ye Çin’den Yasak!