Analistler, Altın’ın 2021, 2022 ve 2023’te Göreceği Seviyeleri Açıkladı!

Senco May15
Senco May15
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıymetli metal piyasasının 2022’yi nispeten iyi bir şekilde karşılaması bekleniyor. Ancak BMO Capital Markets analistlerine göre, gelecek yılın başlarında başlayan daha sıkı faiz oranları altın ve gümüş için baskı oluşturabilir. BMO Capital Markets analistleri, altın’ın 2021, 2022 ve 2023’te göreceği seviyeleri paylaştı.

BMO Capital Markets analistleri: Altın fiyatında 2021-22’de agresif bir çıkış görmek bizi şaşırtacak

Güncellenen değerli metal tahminlerinde analistler, 2021 altın ve gümüş görünümlerini değiştirmeden bıraktılar. Ancak BMO Capital Markets analistleri, 2022 ve 2023 için görünümlerini düşürdüler. Kanada Bankası, bu yıl altın fiyatlarının önceki tahminlerine kıyasla nispeten değişmeden, ONS başına 1.815 dolar civarında olacağını tahmin ediyor. BMO Capital Markets analistleri konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Diğer emtialarla karşılaştırıldığında 2021 altın için iyi bir yıl olmadı. Cari fiyatlar 2020 sonu fiyatlarından düştü ve ETF’lerden fon çıkışı oldu. Kıymetli metaller halihazırda Federal Rezerv’in fiyat düşüşünün potansiyel döngüsünü izliyor olsa da, önümüzdeki birkaç ay içinde, özellikle artan piyasa oynaklığı durumunda, hem merkez bankalarından hem de ETF’lerden altın ve gümüş talebi için nispeten istikrarlı bir destek bekliyoruz. Küresel ekonominin açıkça toparlanma modunda olduğu bir dünyada, odak doğal olarak merkez bankasının, özellikle de Federal Rezervin düşünce yönüne kayıyor. Altın rezervleri üzerinde bir miktar etki bekliyoruz, ancak negatif reel getiriler, artan jeopolitik gerilimler ve daha geniş piyasa oynaklığı potansiyeli göz önüne alındığında, 2021-22’de agresif bir çıkış görmek bizi şaşırtacak.

Ünlü Analistler Uyardı: Altın Fiyatı Daha Fazla Satılabilir!

BMO Capital Markets analistleri, altın fiyatının 2022 ve 2023’te göreceği seviyeleri açıkladı

Banka, gelecek yıl altın fiyatlarının 1.800 doların altına düşmesini ve yıllık ortalama 1.731 dolar civarında olmasını bekliyor. Analistler, altın fiyatlarının 2023’te bir önceki tahminlerine göre %6 düşüşle ortalama 1.630 dolar civarında olmasını bekliyorlar. BMO Capital Markets analistleri konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Emisyon azaltımlarının hızlanması ve faiz oranlarında beklenen artış nedeniyle 2022 ve 2023 için altın beklentilerimizi düşürdük. Bu, altın fiyatlarını 2023 yılına kadar ortalama olarak 1.750 doların üzerinde bırakıyor.

BMO Capital Markets analistleri, gümüşte artış bekliyor

Banka, 2023 için fiyat tahminlerini yükselttikçe gümüş fiyatları için biraz daha fazla potansiyel görüyor. Analistler, 2021’de ortalama gümüş fiyatının bir ONS başına 26.80 dolar civarında olacağını tahmin ediyor ve bu rakam, önceki tahmine göre nispeten değişmedi. Bu arada gelecek yıl, banka gümüşün ONS başına ortalama 25,80 dolarda olmasını yani önceki tahminlerinin %0,2 altında olmasını bekliyor.

5 Analistten Altın Fiyatları Öngörüleri: Gözler Bu Gelişmelerde!

Bununla birlikte, 2023 yılına kadar banka, gümüş fiyatının önceki tahminlerinden biraz daha yüksek olan ONS başına 24.30 civarında olmasını bekliyor. Küresel ekonomi COVID-19 pandemisinden toparlanmaya devam ederken, bir para metali olarak gümüş talebinin devam etmesi ve endüstriyel talebin büyümesi bekleniyor. BMO Capital Markets analistleri konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Güneş PV sistemlerine yapılan yatırımlardan gelen talepteki büyüme daha fazla tanınırlık kazandıkça, gümüş yatırım derecemizi önümüzdeki yıllarda yükseltme fırsatı görüyoruz. Gümüş hala güneş teknolojisinde tasarruf edilirken, yerini almıyor. İyileşen orta vadeli görünüm göz önüne alındığında, 2025 gümüş fiyatımız %10 artırıldı.

BMO Capital Markets analistleri: Bu bakır için olumlu bir orta vadeli görünümdür

BMO, endüstriyel metallerini her yerde yenilediklerinden, genellikle demir dışı metaller konusunda değerli metallerden daha iyimser olduklarını söylediler. BMO Capital Markets analistleri konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Emtia piyasalarında herhangi bir şeye güven olduysa, bu bakır için olumlu bir orta vadeli görünümdür. Neredeyse herkes, bu on yılın ortasında dünyanın ele alınması gereken büyük bir bakır sorunuyla karşı karşıya kalacağı konusunda hemfikir. Analistler, küresel elektrifikasyonun talebi artırdığını söylüyor.

Dikkat: Altın Fiyatları Şimdi Bu Gelişmelere Odaklandı!

Kriptokoin.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, daha fazla altın tahmini için “Ünlü Analistler Uyardı: Altın Fiyatı Daha Fazla Satılabilir! isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Analistler, Altın’ın 2021, 2022 ve 2023’te Göreceği Seviyeleri Açıkladı!