Çin’den Büyük Yasak! Bitcoin, ETH ve XRP Fiyatı Çakıldı

chinabitcoin2
chinabitcoin2
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Devlet Şebeke Kurumu, ülkenin tüm bölgelerine kripto para madenciliğinin kapatılmasını talep eden bir bildiri yayınladı. Colin Wu’ya göre şu anda Çin’de yetersiz güce sahip Henan ve Anhui gibi bazı eyaletler de bunu uygulamaya başladı. Gelen olumsuz haberlerin ardından Bitcoin ve altcoin fiyatları sert düştü.

Sichuan eyaletinde işçiler Bitcoin makinelerini söküyor | Fotoğraf: Caixin

Anhui, Bitcoin madenciliğini yasaklayan en son Çin eyaleti oldu

Çinli kripto para blog yazarı Colin Wu’ya göre, Çin Devlet Şebeke Kurumu kısa süre önce ülkenin tüm bölgelerine kripto madenciliğini sona erdirme emri verdi.  Devlet medya kuruluşu Global Times’a göre Anhui, madencilik sektörünü yasaklayan bir dizi başka Çin eyaletine katıldı. Kriptokoin.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, ülkede kripto madenciliği projelerinin yaklaşık yüzde 90’ının kapatıldığı tahmin ediliyor.

Geçen ay, Çin’in en büyük beş madencilik merkezi olan “Xinjiang, Sichuan, İç Moğolistan, Yunnan ve Qinghai”  madencileri karbonun azalması nedeniyle ekipmanlarını kapatmaya zorladı. Aslında, madencilerin kapanmasına neden olan bir başka şeyde, alışılmadık derecede sıcak bir yaz sırasında yaşanan şiddetli elektrik kesintisiydi. Kanıt, Çin’in elektrik üretimi için çok fazla kömür ithal etmesi ve bunun, kömür fiyatının sadece bir yılda dört katına çıkarak, ton başına 128 dolar olan ATH’ye ulaşmasına neden olmasıdır.

ABD yeni bir madencilik merkezi olarak ortaya çıkıyor

Çinli madencilerin ülke dışına itildikten sonra başka yetki alanlarına taşınmaya çalışmasıyla Foundry USA, küresel hash rate’ın yüzde 11,5’lik payıyla dördüncü en büyük madencilik havuzu haline geldi. Bununla birlikte, Çin madencilik havuzları (F2Pool, ViaBTC ve AntPool) hala en üstte, bu yüzden ABD’yi bir sonraki Bitcoin madenciliği merkezi olarak görmek için erken olabilir.

Gelen olumsuz haberlerin ardından Bitcoin fiyatı sert düştü

Gelen olumsuz haberlerin ardından Bitcoin fiyatı sert düştü. BTC fiyatı 33.250 dolar seviyelerinden 31.600 dolara kadar kaydı. Ethereum fiyatı ise 2.000 doların altına düştü ve 1.860 dolardan el değiştirdi. Ripple fiyatı da sert düştü ve 0,59 dolara kadar çakıldı. Yazım sırasında piyasanın neredeyse tamamı kırmızı tahtada işlem yapıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Çin’den Büyük Yasak! Bitcoin, ETH ve XRP Fiyatı Çakıldı

Yorumlar kapalı.