Usta Analistlerin Tahminleri: Altın Fiyatı Nereye Gidiyor?

GettyImages 173607153 3eb9caf873014f9ab2e3c11cf071d2c9 scaled
GettyImages 173607153 3eb9caf873014f9ab2e3c11cf071d2c9 scaled
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spot altın fiyatı, son gelişmeler ile %1’den fazla artışla ONS başına 1.828 dolara yükseldi. ABD altın vadeli işlemleri %0.8 artışla 1.825 dolardan işlem gördü. Analistler, piyasadaki son gelişmeleri ve altın fiyatına etkilerini yorumladı. Birlikte inceleyelim…

FED Başkanı’nın konuşmasının ardından altın fiyatı sıçradı

Altın Çarşamba günü, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın yatırımcılara enflasyon okumalarındaki artışa rağmen merkez bankasının destekleyici para politikasını sürdüreceğine dair güvence vermesinin ardından yükseldi. Spot altın fiyatı, son gelişmeler ile %1’den fazla artışla ONS başına 1.828 dolara yükseldi. ABD altın vadeli işlemleri %0.8 artışla 1.825 dolardan işlem gördü.

Altın Analisti: Fiyatı Bu Gelişmeler Belirleyecek!

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, bir kongre oturumu öncesi hazırladığı açıklamalarda, ABD iş piyasasının FED’in ekonomiye verdiği desteği azaltmadan önce görmek istediği ilerlemeden “hala çok uzakta” ​​olduğunu ve mevcut yüksek enflasyonun önümüzdeki aylarda gevşeyeceğini söyledi. Veriler, ABD tüketici fiyatı ve üretici fiyat endekslerinin geçen ay arttığını gösteriyor. OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya, “Bu Powell’ın yorumları, daha sıcak enflasyon verilerine rağmen, FED’in hala oldukça uyumlu olmaya devam ettiği inancını güçlendiriyor” dedi.

Analist: Bu, teşvik ticareti için hala iyi bir haber ve altın için çok olumlu olacak

Çarşamba günü yatırımcılar, Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin yorumlarını da memnuniyetle karşıladı. OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

AMB ve Çin Halk Bankası’ndan, dolara bir miktar destek sağlaması gereken daha güvercin sinyalleri göreceksiniz. Ancak bu, teşvik ticareti için hala iyi bir haber ve altın için çok olumlu olacak.

Ekonomist ve Analistler: Yıl Sonundan Önce Altın’ı Bu Seviyelerde Göreceğiz!

TD Securities analistleri: Çin fonları altın’ın son düşüşünü satın almış olabilir

Altın, yükselen ABD faiz oranlarına karşı oldukça hassastır ve bu da faizsiz külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırır. Diğer para birimlerinin sahiplerine altın’ın cazibesini geri kazandıran zayıflayan dolar ve ABD hazine getirilerindeki düşüş, desteği daha da artırdı.

TD Securities analistleri, Çin fonlarının altın’ın son düşüşünü satın almış olabileceğini ve fiziksel alımların da destek sağladığını söyledi. Kriptokoin.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, daha fazla altın tahmini için “Altın Fiyatı Yorumları: 2 Analist Piyasayı Analiz Etti!” isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Usta Analistlerin Tahminleri: Altın Fiyatı Nereye Gidiyor?