Bitcoin Düştü ve Bu 5 Altcoin Onmilyonları Sildi!

3dad78193582a7d4f6ab0
3dad78193582a7d4f6ab0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün, kripto piyasalarında on milyonlarca dolar likidasyon gerçekleşti. Farklı kaynaklardan alınan verilere göre, Bitcoin (BTC)’in kısa süreliğine 30.500 kadar gerilemesi, borsalarda on binlerce kaldıraçlı pozisyonu “stop loss” bölgesine sürükledi. Bitcoin dışında altcoin projeleri de büyük düşüş yaşadı. AXIE ve SAND gibi daha az bilinen kripto paralarda milyonlarca dolar terste kaldı. 82.000 trader’ın deneyimlediği dalgalı saatlerde, Bybit’te tek seferde en büyük 4.86 milyon dolar kayıp kaydedildi. İstatistikler ve detaylar şu şekilde…

Likidasyon nasıl gerçekleşiyor?

Tekrarlamak gerekirse, “likidasyon“, kaldıraçlı pozisyonlar borsalar / aracı kurumlar tarafından bir “güvenlik mekanizması” olarak otomatik olarak kapatıldığında meydana gelir. Daha büyük işlemlere girebilmek için borsalardan (genellikle katlar halinde) sermaye ödünç alan vadeli işlemler ve kaldıraçlı oyuncular, bir işlem yapmadan önce küçük bir teminat tutarı cüzdanlarında bulundururlar.

Bitcoin (BTC)'in Freni Boşaldı! Beklentiler Ne?

Bitcoin traderları’ı dün bu tür likidasyonların çoğunu aldı ve Bybt’den elde edilen verilere göre, 146.14 milyon dolar değerinde Bitcoin likidasyonu gerçekleşti. Bu miktar, Ethereum trader’larında 52 milyon dolar, XRP’de 8 milyon dolar ve Axie Infinity’de 5 milyon dolar olarak kaydedildi. Memecoin Dogecoin de işlem yapan traderlar, 5 milyon dolar likidasyona ulaşırken, Sandbox NFT (SAND) ve Chromia (CHR) traderlerı sırasıyla 2,59 milyon dolar ve 2.38 milyon dolar zarar gördü.

Altcoin ve BTC likidasyonu hangi borsada, ne kadar gerçekleşti?

Bybit’de tüm trader’ların %83’ü “long” (veya bir fiyat artışı beklentisi üzerine) hareket ederek, 100 milyon doların üzerinde likidasyon kaydetti. OKEx’ten 63 milyon dolar gelirken, Binance 23 milyon dolarlık, likidasyon kaydetti. Bu arada, kaybedilen milyonlara rağmen, veriler bu yılın başlarında birkaç kez görülenden farklı. Nisan 2021’de, Bitcoin zirveye ulaştıktan ve uçurumdan düştükten sonra bir milyon ticaret hesabını etkileyen 1 milyar dolarlık şaşırtıcı bir piyasa likidasyonu gerçekleşmişti. Daha sonra Haziran ayında, Çin’in Bitcoin’e yönelik yeni eleştirisinin ardından, piyasa dalgaları 200.000 trader’ın kayıp yaşamasına neden oldu.

Bitcoin Tarihinden Bir İlk! Bu Dev Sinyal Neye İşaret Ediyor?

Son olarak, Kriptokoin.com aktardığımız Solana, XRP ve Polkadot gibi birkaç büyük kripto para çift haneli yüzde düşüşler gördü ve Dogecoin bile tek bir günde 30 milyon dolar değerinde likidasyon gerçekleştirdi. Yine de, geleneksel piyasalarda şaşırtıcı gelen bu miktarlar, kripto paralar için normal karşılanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bitcoin Düştü ve Bu 5 Altcoin Onmilyonları Sildi!

Yorumlar kapalı.