Ünlü CEO Uyardı: Balinalar Borsalara Bitcoin Yığıyor!

btc whales react
btc whales react
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, Bitcoin (BTC) şu anda 30.000 doların altında işlem görürken, satış baskısını artıran olası bir katalizörün altını çiziyor. On-chain firmasının yayınladığı özet rapor, en iyi 10 BTC işlemini, gönderilen toplam BTC miktarına bölerek derin cepli yatırımcıların faaliyetlerini izleyen bir borsa balinası oranına işaret ediyor. Başkan açıklamalarında satış baskısının yüksek olduğuna dikkat çekerken, daha düşük seviyeler içinde uyarıyor. Detaylar şu şekilde…

Ki Young Ju: Bu göstergelerde piyasa genellikle düşüşe geçmiştir

Bitcoin fiyatının 30.000 dolar desteğinin altına gerilediği saatlerde, yatırımcılar ve trader’lar on-chain metriklerine gözleri çeviriyor. CryptoQuant aşağıdaki grafikte borsalara giriş yapan balinaları analiz ederken, Ki Young Ju’ya göre oran, düşüş fiyat hareketini gösteren bir seviyede geziniyor. CEO’nun açıklaması şu şekilde:

BTC satış baskısı yüksek görünüyor. Balinalar borsalara BTC yatırıyor. Bu gösterge sürekli olarak %85’in üzerinde kaldığında, piyasa genellikle düşüşe geçmiştir.

Balinalar Borsalara Bitcoin Yığıyor!

Aynı zamanda, on-chain analiz firmasına göre ABD merkezli kripto borsası Coinbase, BTC mevduatlarından aslan payını alıyor. CryptoQuant’ın raporu şu şekilde:

BTC net akışı beş ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Tüm borsalarda net akış 5 ayın en yüksek seviyesi olan 28.700 BTC’ye ulaştı. Net akışın çoğu Coinbase’dendi.

Borsalara Bitcoin girişleri 16 Temmuz’da başladı

CryptoQuant, kripto borsalarına büyük BTC girişlerinin 16 Temmuz’da başladığını ve balinaların Bitcoin varlıklarını boşaltmaya hazırlandıklarını gösterdiğini ekliyor. Firma ayrıca, onlara göre büyük bir artışa tanık olan tüm kripto borsalarındaki BTC rezervlerine de bakıyor. Bitcoin’in tüm borsalardaki rezervlerinin patlama yaşadığını bildiren firma, aşağıdaki grafikte görüldüğü üzere borsalara giren toplam BTC miktarında gerçekleşen ani bir ivmeye dikkat çekiyor. Geçmiş dönemlerde de kaydedildiği üzere, mavi çizgideki (borsalardaki BTC rezervindeki) bu yükseliş , genellikle BTC’nin düşme eğiliminde olduğu dönemlerde gerçekleşiyor.

Balinalar Borsalara Bitcoin Yığıyor!

Bu arada, yazının yazıldığı sıralarda Bitcoin, günlük %2.98, haftalık %8.98 düşüşle 29.860.31 dolardan işlem görüyor. Ethereum’da % 1.29 gerileyerek 1.800 dolara ulaştı. İlk 10 kripto para biriminin en çok kaybedeni %5.56 düşüşle Cardano (ADA) olurken, ETH bu dönemde en az kayıp veren altcoin oluyor. Ayrıca, Kriptokoin.com olarak gün içinde aktardığımız, Çin’in Bitcoin (BTC) madenciliğine yönelik devam eden baskısından olumlu tepki alan altcoin projesine, buradan ulaşabilirsiniz. Bitcoin (BTC) fiyatını ve detaylı piyasa verilerini buradan görebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Ünlü CEO Uyardı: Balinalar Borsalara Bitcoin Yığıyor!