Çoğu Bitcoin Şu Anda Zararına Satılıyor! Peki Neden?

Bitcoin Prices Almost Look St
Bitcoin Prices Almost Look St
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Glassnode, Bitcoin için on-chain analizleri paylaşan yeni bir rapor yayınladı. Buna göre BTC satışları çoğunlukla zararına yapılıyor, bu bir düşüş işareti. Uzun vadeli yatırımcılar, dolaşımdaki arzın %75’ine sahip, bu da bir yükseliş işareti. Ancak uzun vadeli yatırımcılar, henüz realize edilmemiş kazançlarının üzerinde oturuyorlar. Sadece birkaç ay önce, Bitcoin benzeri görülmemiş bir çıkış içindeydi. Fiyat rekor seviyeye ulaşarak daha fazla yeni alıcının yığılmasına neden oldu ve talep, yüksek işlem hacimlerine yol açtı.

Bitcoin (BTC)’i neden zararına satma nedenleri?

Glassnode‘un düşüş eğilimi gösteren yeni bir raporuna göre, yalnızca işlem hacmi düşmekle kalmadı, aynı zamanda şu anda işlem gören kripto paraların çoğu, en üstte veya buna çok yakın olan yerlerden alış yapan yatırımcılar tarafından satılıyor. Bitcoin fiyatı için aşağı yönlü bir tablo sunuyor bu rapor. Rapor’a göre:

Bitcoin ağı şu anda 2021 zirvesinde belirlenen günlük hacimdeki 15.5 milyar dolara kıyasla, günde 5.3 milyar dolara yerleşmiş görünüyor.

Daha açık bir şekilde ifade etmek gerekirse, insanlar BTC’lerini aldıkları seviyelerin altında satıyorlar. Nedenini görmek zor değil. Fiyat, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 63.562 dolardan %50’den fazla düştü; Nomics‘in verilerine göre bu yıl ilk kez 30.000 doların altına düşmekle riski bulunuyor.

Glassnode tarafından belirlenen ve 26.500 dolar civarında olan bir sonraki büyük desteğe düşmeden önce satış yapıp nakite geçmekten herkes memnun değil. Analiz firması, aktif dolaşımdaki Bitcoin’in %33’ünün “şu anda gerçekleşmemiş bir kayıp tuttuğunu” tespit ediyor. Bu, üçte birinin düşük 30.000 doların üzerinde bir fiyata satın alındığı anlamına geliyor. Bitcoin’in fiyatı bu yılın Ocak ayına kadar hiç bu kadar yükseklere ulaşmadığından, kısa vadeli yatırımcılardan bahsediyoruz.

Uzun vadeli yatırımcını durumu ne?

Uzun vadeli yatırımcılar, BTC’nin zirveye ulaştığı seviyede biraz alım yapmış olsalar bile, şaşırtıcı olmayan bir şekilde hallerinden çok şikayetçi değiller. Glassnode’a göre, dolaşımdaki arzın %75’ini kontrol ediyorlar ve bunların %92’si kârda. Ve mevcut eğilimler devam ederse, önceki rakamın Eylül ayında arzın %80’ine çıkacağını öngörüyor. Likidite eksikliği, fiyatı bir kez daha yukarı gönderebilir. Glassnode diyor ki:

 Geçmişteki boğa piyasalarını başlatan yükseliş baskısı, tarihsel olarak [uzun vadeli sahiplerin] dolaşımdaki arzın %65’ini (2x 2013), %75’ini (2017) ve %80’ini (2020) elinde tutması tarafından tetiklendi.

Kriptokoin.com‘un önceki analizlerinden de bilineceği üzere, arz daraldıkça fiyatlar yükselir. Ancak firma, zararda tutulan coinlerin “üst direnç ve satış baskısı oluşturabileceği” konusunda uyarıda bulunuyor. Sonuç olarak, traderların Bitcoin fiyatının Ağustos ayında geri dönmesini beklememesi gerekiyor. Bununla birlikte, uzun vadede elinde tutanlar, zarara satmadan bunu başarabilirler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Çoğu Bitcoin Şu Anda Zararına Satılıyor! Peki Neden?