Analistler: Altın Fiyatları Yılı Bu Seviyelerle Bitirecek!

1620017225 gold
1620017225 gold
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enflasyon ve faiz oranı beklentileri piyasaya hakim olmaya devam ederken altın fiyatları istikrarsız bir konumda. Ancak bir yatırım firmasına göre, küresel finans piyasalarında artan belirsizlik değerli metali destekliyor. Firmanın tahminlerine yakından bakalım…

Haywood Research analistleri: Altın fiyatları 2021’de ortalama 1.815 dolar civarında olacak

Haywood Research’teki analistler, en son değerli metal tahminlerinde 2021 yılı sonuna kadar altın ve gümüş için görünümlerini hafifçe yükselttiler. Firma, altın fiyatlarının bir önceki tahmine göre %0,8 artarak, yıl ortalamasının 1.815 dolar civarında olacağını söyledi. Haywood Research’teki analistler konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Altın fiyatları somut, değiştirilebilir ve dayanıklı bir ürün ve değer deposu olmaya devam ediyor. Değerli metaller kompleksinin uzun vadeli bir yükseliş trendinde olduğuna inanıyoruz ve Mart 2021’in en düşük seviyelerinden son kırılma bu görüşü desteklerken, uzun vadeli ekonomik faktörler yapıcı olmaya devam ediyor.

5 Analist: Altın Fiyatları İçin Sırada Bu Seviyeler Var!

Haywood Research analistleri, piyasaları yorumluyor

Bu tahminler, ABD Hazine getirileri yeni satın alma ivmesi bulmak için mücadeleye devam ettikçe geliyor. 10 yıllık getiriler en son %1,16 seviyesinde işlem gördü. Aynı zamanda enflasyonu da içeren reel getiriler -%1’in altında işlem görüyor. Bazı analistler, ABD dolarının bir miktar dirençli güç göstermesi nedeniyle altın’ın tahvil getirilerine tepki vermediğini belirtiyor.

Haywood’daki analistler, artan enflasyon baskılarına ve değişen faiz oranı beklentilerine tepki verdikleri için finansal piyasaların zor durumda olduğunu söyledi. Enflasyon yükselmeye devam etse de analistler, faiz oranlarının mevcut toparlanmayı tehdit etmeden önce yükselmesi için çok fazla alana sahip olduğunu kaydetti. Analistler, “Enflasyonu kontrol etmek için oranların yükselmesi gerekecek, ancak bu da ABD borcuna olan faizi artırarak açığı daha da yükseltiyor” dedi.

Altın Fiyat Tahmini: Bu Seviyeler Radarda Olmalı!

Haywood Research analistleri: Enflasyon uzun vadeli altın için kritik bir unsur olmaya devam ediyor

Analistler, enflasyonun uzun vadeli altın fiyatları için kritik bir unsur olmaya devam ettiğini de vurguluyor. Haywood Research’teki analistler konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

FOMC, enflasyonun geçici olduğunu ve gerilemesi beklendiğini söylese de, geçen yılki ‘ortalama enflasyon hedeflemesine’ geçiş, FED’in faiz oranlarını daha uzun süre enflasyonun altında tutmasına izin veriyor.

Kriptokoin.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, geçen hafta ABD Çalışma Bakanlığı, yıllık TÜFE’nin %5.4 artarak 2008’den bu yana en büyük artışı yaşadığını söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Analistler: Altın Fiyatları Yılı Bu Seviyelerle Bitirecek!

Yorumlar kapalı.