Ünlü CEO: Altın Önümüzdeki 12-18 Ayda Bu Seviyelerde!

gold bar 4721364 1280
gold bar 4721364 1280
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski JPMorgan MD ve şimdi Trovio CEO’su Jon Deane, dünya çapındaki ekonomilerin, küresel finansal istikrarın sınırlarını test eden patlayıcı parasal ve mali teşviklerle “denenmemiş sularda” olduğunu söyledi. Ayrıca Jon Deane önemli altın tahminlerinde de bulundu ve görülecek seviyeleri paylaştı.

Jon Deane: Ekonomiler şimdi denenmemiş sularda!

Her şey COVID-19 kriziyle savaşmak için uygulanan büyük politika tepkisi ile ilgili. Jon Deane, yeni verdiği demeçte, şunları söyledi:

Test edilmemiş sulardayız. Bu daha önce oynanmamış bir senaryo. Yaşadığımız her büyük ekonomik krizden sonra, ekonomik tezimizi -merkez bankası perspektifinden piyasalara nasıl yaklaştığımızı ve ileriye dönük ekonomileri nasıl yönettiğimizi- değiştirdik.

5 Analist: Altın Fiyatları İçin Sırada Bu Seviyeler Var!

Ve COVID-19’a yanıt olarak, ABD dahil dünyanın dört bir yanındaki hükümetler çok destekleyici maliye ve para politikalarını benimsedi. Jon Deane konuya yönelik şunları söyledi:

Dünya çapında hemen hemen sıfır oranların üzerine aşırı miktarda borç var. Bu borç hem kurumsal düzeyde hem de bireysel düzeyde. Enflasyonun kontrolden çıkması gerçek bir endişe. Asıl mesele, enflasyonun nasıl azaltılacağıdır. FED bu ortamda faizleri artırmaya başlarsa, ekonomi üzerindeki etkisi oldukça önemli olacak. Bu, dünyadaki tüm merkez bankaları için denemek ve üstesinden gelmek için zorlu bir ortam. FED‘in önünde zor bir iş var: enflasyonun kontrolden çıkmasına izin vermeden borcu şişirmeye çalışacak kadar enflasyonun ısınmasına izin vermek… Karşılaştığımız sorun bu… Henüz bir felaket ya da büyük bir sorun yaşamadık. Potansiyel olarak, bunu nasıl yöneteceğimizi bilmediğimiz bir senaryonun eşiğindeyiz.

Jon Deane Enflasyon kalmak için burada! Bu da altın fiyatlarını körüklüyor

Kriptokoin.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, enflasyon söz konusu olduğunda şu anda piyasaya hakim olan iki tür görüş var. Biri, FED’in dediği gibi enflasyonun geçici olduğunu savunuyor. Diğeri ise bunun laik olduğuna ve daha yüksek fiyatların kalıcı olduğuna inanıyor. Ayrıca FED, dünya çapında ekonomiler yeniden açıldıkça, yüksek fiyatların tamamen arz hatları üzerindeki baskıyla ilgili olduğunu savunurken, Deane, sorunun bir parçası olarak talebe dayalı enflasyonu görüyor. Jon Deane konuya yönelik şunları söyledi:

FED, enflasyona karşı esnek bir yaklaşımı olduğunu ve enflasyonun ısınmasına izin vereceğini açıkça söyledi. Ve bu riskli bir karar, çünkü ısınmaya başladığında enflasyonu kontrol altına almak zor. Ve riskin daha büyük enflasyon artışlarına doğru çok daha fazla çarpık olduğu bir dönemdeyiz. Bu da varlık fiyatlarının, özellikle altın gibi savunma varlıklarının yükselmesine yol açıyor.

Analistler: Altın Fiyatları Yılı Bu Seviyelerle Bitirecek!

Jon Deane: Şu anda altın fiyatının gerçeğe uygun değeri 1.800 ile 1900 dolar arasında

Yanlış bir hamle ve FED, ekonomik toparlanmanın sağlığını baltalayarak oranları hızlı bir şekilde yükseltmek zorunda kalabilir. Jon Deane için buradaki en büyük kazanan altın, sabit emtia ve gayrimenkul gibi gerçek varlıklar olacak. Jon Deane konuya yönelik şunları söyledi:

Çok fazla denenmemiş sular ve sonuç bilinmiyor. Benim için, her zaman risk-ödül bakmakla ilgilidir. Açıkçası, altın bunun merkezindedir. Varlıklar açısından bakıldığında, sabit varlıklar önemlidir. Gayrimenkul, altın, Bitcoin, değerli metaller, sert emtialar olsun, en büyük kazananlar. Kazanan olurlar… Şu anda altın fiyatının gerçeğe uygun değeri 1.800 ile 1900 dolar arasında. Enflasyonun geçici mi yoksa seküler mi olduğu konusunda çok fazla belirsizlik var. Geçen yıl altın bir savunma varlığı rolü oynuyordu. Altın için 2021 yol haritası daha çok belirsizlik ticaretinden ziyade enflasyon ticareti… Altın ticareti söz konusu olduğunda, yatırımcılar beş yıl sonrasına bakmalı.

Jon Deane: Altın fiyatlarında maddi olarak daha yüksek seviyeler göreceğiz! Yani ATH…

Yatırımcıların çoğu şu anda altın olarak biraz paraya sahip olmaktan memnun, ancak bu gelecek yıl değişmeye başlayabilir. Jon Deane konuya yönelik şunları söyledi:

Bu enflasyon baskılarını görmeye başlıyoruz. Bu piyasadan süzülürken altın’ın da tepki verdiğini göreceksiniz. Orta ve uzun vadede, eğer tezim doğruysa ve bu seküler enflasyon ise, altın fiyatlarında maddi olarak daha yüksek seviyeler göreceğiz. Önümüzdeki 12-18 ay… Altın kesinlikle tüm zamanların en yüksek seviyelerinde işlem görebilir. Enflasyon tarafında yanılıyorsam ve bu geçiciyse, altın’ın olumlu yanı, şu anki pozisyonun aşırıya kaçmaması. Altın’ın bugün risk-ödülü çok fazla yukarı yönlü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Ünlü CEO: Altın Önümüzdeki 12-18 Ayda Bu Seviyelerde!