“Çabuk Uyanın!” İşte 3 Analistten Altın Fiyatı Tahminleri

GOLD PRICES
GOLD PRICES
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın Salı günü doların güçlenmesiyle volatil ticarette bastırıldı. Dolar, COVID-19 vakalarındaki artışa ilişkin bazı endişelere rağmen güvenli liman metaline girişleri engelledi. Spot altın, yazım itibariyle 1.802 dolardan el değiştiriyor. Gün içinde 1.813 dolara kadar yükselmişti. Peki, değerli metal için beklenen hamleler neler? İşte analistlerden altın fiyatı tahminleri…

Analistler: Altın fiyatı bir haftalık dip seviyesinden yükseldi

TD Securities emtia stratejileri başkanı Bart Melek, altının düşüşünü dolardaki zayıflamaya bağlayarak, “Altında volatilitenin oldukça yükseldiğini gördük ve bu bazı uzun pozisyonları devirdi” dedi. ABD doları, altının cazibesini azaltarak son ayların ayın en yüksek seviyesini ölçeklendirdi. Bununla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerdeki koronavirüs vakalarındaki artış, son seanslarda az da olsa “güvenli liman” külçe alımını teşvik etti ve altın Pazartesi günkü bir haftalık dip seviyesinden yüzde 1.7 kadar yükseldi.

Analist, Altın'ın Kısa Vadede Göreceği Seviyeleri Paylaştı

Öte yandan RJO Futures’ın kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn, “Altın piyasasındaki pek çok insan bu yıl gözlerini toptan çekti, ancak COVID cephesinde daha fazla kötü haber alırsak ve hisse senetleri zayıflarsa, oldukça hızlı uyanabilen bir piyasada güvenle altın alımı yapabilirsiniz,” dedi

Standard Chartered analisti: Bu gelişmeler, altın fiyatının aşağı yönlü hareketini engelleyebilir

Bu arada Salı günü yayınlanan veriler, İsviçre’nin Hindistan’a altın ihracatının geçen ay arttığını, Çin’e yapılan sevkiyatların ise düştüğünü gösterdi. Standard Chartered analisti Suki Cooper, “Fiziksel talep, merkez bankaları net alıcı olmaya devam ederken ve Hindistan’ın mağazalarının yeniden açılmasıyla bastırılan tüketici talebinin ışığında, altının aşağıya inme olasılığını engelleme olanağına sahip” dedi.

Analistten Altın Tahmini: Bu Seviyelerin Geldiğini Görüyorum!

Diğer yerlerde platin yüzde 0,4 düşüşle ons başına 1.070,46 dolara düşerken, paladyum yüzde 1.9 artışla 2.645.30 dolara geriledi. Cooper, arzın geri dönmesi ve yarı iletken kıtlığı nedeniyle ABD ve Avrupa otomobil üretiminin yavaşlaması nedeniyle bu çeyreğin platin ve paladyum grubu metaller için en az destekleyici çeyrek olabileceğini söyledi. Gümüş yüzde 1 düşüşle 24.96 dolara indi. Daha fazla altın haberi için Kriptokoin.com olarak hazırladığımız “5 Analist: Altın Fiyatları İçin Sırada Bu Seviyeler Var!” isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

“Çabuk Uyanın!” İşte 3 Analistten Altın Fiyatı Tahminleri