Efsanevi Borsacı Uyardı: Bu Altcoin İçin Endişeliyim!

trading chart
trading chart
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CNBC’nin Mad Money programının sunucusu Jim Cramer, The Street ile yaptığı röportajda, Tether’in USDT’nin değerini destekleyen şirketin ticari belgeleriyle ilgili gizliliği konusundaki endişelerini dile getirdi. Açıklamalarında stablecoin Tether’in, diğer altcoin projelerine göre şeffaflık yoksunu olduğu belirten Cramer, şirketin elindeki kağıtların Çin banka kağıtları olabileceğine dair genel bir inanış olduğunu da öne sürüyor.

Cramer daha öncede endişelerini paylaştı

Öncelikle, şirketin 13 Mayıs tarihli rezerv dağılımına göre, USDT stablecoin’i destekleyen fonların yüzde 75’i nakit veya eşdeğeri, kısa vadeli mevduatlar ve açıklanmayan kağıtlardan oluşuyor. Bu yüzde 75’lik dilimin yüzde 65’i de ticari kağıtlardan oluşuyor. 31 Mart’ta, rezerv dökümü tek başına tüm USDT destekli varlıkların yalnızca yüzde 3,87’sini oluşturuyordu. Mad Money programının sunucusu Jim Cramer’da şirketin elinde tutuğu gerçek belgelerden kaygılanıyor. Kısıtlı şeffaflık politikası nedeniyle Tether, rezervlerinin belirli bir kısımı hakkında dışarıya bilgi sağlıyor. Cramer, aynı zamanda bu belgelerin gerçekliğinde şüphe ediyor.

Aynı zamanda bu oranlardan endişe duyan Cramer’ın, Tether’in fon açıklama politikasıyla ilgili hayal kırıklığını ilk kez dile getirişi değil. Bir ifade sırasında Cramer, Federal Rezerv 16. Başkanı’nın endişelerine hak verdiği ve Twitter’da memnuniyetle karşıladığı bir hareket olan Tether hakkındaki endişesini dile getirdi. Cramer’in tweet’i şu şekilde:

Jim Cramer altcoin için neden endişeleniyor

Jim Cramer’ın endişesi, Tether’in elinde tuttuğu gerçek belgelerden kaynaklanıyor. Tether’in sahip olduğu ticari kağıtların değeri 60 milyar dolara yakın. Şeffaflık eksikliği nedeniyle, CNBC ev sahibi bu varlıkların doğasından endişe duyuyor ve bunların yasal olduğunu umduğunu ifade ediyor. Mad Money sunucusu ayrıca, SEC başkanı Gary Gensler’in Tether’a ticari kağıtların menkul kıymet olup olmadığını sorabileceğini varsaymıştır. Cramer, Tether’in elindeki ticari kağıtların çoğunun Çin banka kağıtları olabileceğine dair genel bir inanış olduğunu öne sürüyor.

Lider Stablecoin Tether'ın Piyasa Değeri 40 Milyar Dolara Ulaştı!

Son olarak, geçtiğimiz günlerde,  Kriptokoin.com olarak aktardığımız, lider stablecoin Tether’in geleceğiyle ilgili pek çok uzmanın endişeleri bulunuyor. Tether’ın uzun zamandır neden para basmadığını, buradan “Tether Haftalardır Yeni USDT Basmadı: Nedeni Nedir?” makalemizden inceleyebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Efsanevi Borsacı Uyardı: Bu Altcoin İçin Endişeliyim!