İşte Dogecoin Mucidi Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey!

dogecoin
dogecoin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dogecoin (DOGE), 2012’nin yatırım dünyasında hakkında en çok konuşulan kripto para birimleri ve hikayelerinden biri oldu.  Dogecoin’in ortak mucitlerinden olan Billy Markus, Twitter’da Shibetoshi Nakamoto adıyla biliniyor, hayranlarla etkileşime giriyor ve Dogecoin hakkında hikayeler paylaşma konusunda aktif oluyor. Markus, 23 Temmuz Cuma günü Benzinga’nın “Moon or Bust” konulu bir röportajında yer almadan önce hakkında bilmediğiniz beş şey sunuyoruz.

Dogecoin’in Mucidi Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey!

1. Kriptokoin.com‘un özetlediği özelliklerden ilkine göre Markus, kullanılmış bir Honda Civic satın almak için yeterli olduğunu söylediği Dogecoin hissesinin tamamını 2015’te sattı. Markus, bu yılın başlarında Benzinga’ya aslında bir Honda Civic satın almadığını, bunun yerine parayı kira ödemek için kullandığını açıkladı. Markus, 10.000 dolar değerinde kripto para sattı ki bu yılın başlarında bu miktar kriptonun değeri 2 milyon dolardı.  İşten çıkarıldıktan sonra Doge’u sattı ve o sırada tasarruflarının azalmasından endişe ediyordu.

Markus, “Bunların hepsi benim kripto paramdı, Litecoin, Bitcoin ve DOGE ve bir sürü başka kripto param vardı” diyor. Bitcoin o sırada 258.55 dolardan, DODGE 0.0002 dolardan ve Litecoin 3.93 dolardan işlem görüyordu. Bitcoin (BTC) ve Dogecoin, bu yılın başlarında bildirildiği üzere satıştan bu yana %20.000’in üzerinde artış kaydetti. Litecoin (LTC) bu yılın başlarında 5.000’in üzerindeydi. Bu yılın başlarında, Markus sekiz yıl aradan sonra ilk kez Dogecoin’i satın aldı ve bir daha asla yapmayacağına söz verdi.

Artık Dogecoin ekibinin bir parçası değil

2. Markus, web sitesine göre, taciz ve ölüm tehditleri nedeniyle 2014 yılında Dogecoin projesinden ayrıldığını söylüyor. Projeyi o zamandan beri sürdüren çok yetkin bazı çekirdek geliştiricilere devrettiğini ifade ediyor. Markus, web sitesinde Dogecoin üzerinde çalışmaya geri dönmesinin pek olası olmadığını da ekliyor.

3. NFT‘ler yaratmada üstüne yok: Markus, “Crappy Dogecoin Karalamaları” dediği şeyi satarak NFT pazarına girdi. NFT’yi istenen fiyatın %1,500’üne sattıktan sonra, daha fazlasını yaratmaya başladı. Şu anda Rarible’da Markus’tan satılık 14 NFT var. Markus’a ayrıca, kripto para biriminin ortak yaratıcısına saygılarını sunan yaratıcılardan Doge ile ilgili birkaç NFT de hediye edildi. Markus’un Rarible hesabında 160’tan fazla kriptosu var.

4. Markus 400.000’den fazla takipçisi bulunan Twitter hesabından yatırımcıları kripto para alanına yatırım yaparken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Attığı bir Twitte Markus şöyle diyor:

Kripto sahnesi tehlikelerle ile ağzına kadar dolu. Hiçbir şey %100 güvenli değil, tüm değerler diğer insanların parasına dayanır ve aslında mühendislik işleri neredeyse hiç kimsenin gerçekten anlamadığı bir şeydir.

Markus, insanlara kriptonun ABC’sini kullanmalarını söylüyor. Her zaman dikkatli olmalarını tavsiye ediyor. Ayrıca, insanların kripto para birimine ve/veya hisse senetlerine yatırım yapmak için kredi almaması gerektiğini söylüyor. Markus, insanlara, bir kripto para biriminin fiyatı düştüğünde geliştiricileri suçlamayı, eski geliştiricileri suçlamayı veya Tesla CEO’su Elon Musk‘ı suçlamayı bırakmalarını Salık veriyor.

Markus’un iyilik yapmaya teşvik söylemi

5. Dogecoin’in “Her Gün Sadece İyilik Yapın” şeklinde bir sloganı var. Markus, platformunu ve sosyal medyasını, Dogecoin sahiplerini, Doge’un 2014’tekine benzer bir bahşiş kültürüne geri dönmeye teşvik etmek için kullandı. Dogecoin topluluğunun başkalarını desteklediğine dair bir hikaye, Jamaika olimpiyat takımının 2014 Kış Olimpiyatlarına gönderilmesine yardımcı olmak için bir bağış toplama çabasıydı.

Markus, insanların Dogecoin’in başarısına katkıda bulunmak yerine, sürekli “parmakla onu işaret ederlerse” DOGE’nin başarısız olabileceğini söyledi. Dogecoin’in ortak yaratıcısı, Doge ile başkalarına bahşiş vermeyi ve iyi amaçları desteklemeyi öneriyor. Benzinga’nın en iyi çıkış yapan traderı, sürekli olarak kazanan işlemleri bulmak için sağlam bir stratejiye sahip. Stratejisi, Netflix, Tesla, AMC, Gamestop ve daha fazlası gibi hisse senetlerinde büyük kazançlar elde etmesini sağlıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

İşte Dogecoin Mucidi Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey!