14 Analist: Altın Fiyatları İçin Haftaya Bu Seviyeleri Bekleyin!

1043940692 scaled
1043940692 scaled
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’dan bir cümle duyduktan sonra, Wall Street analistleri arasında altın piyasasındaki duyarlılık tamamen değişti. ABD ekonomisi, tahvil alım programını yavaşlatmayı garanti edecek “önemli bir ilerleme” sağlamadı. Altın fiyatları haftayı altı haftanın en yüksek seviyesine yakın bir yerde bitirmek isterken, piyasa analistleri en son Kitco News Haftalık Altın Anketi’nde bir düşüş oyu vermedi. Ankette geçen hafta görülen katı düşüş hissiyatından keskin bir dönüş görülüyor.

Adrian Day: Bu altın fiyatları için çok yükselişli bir senaryo

Analistlerin yorumları, altın’ın tersine dönmesinin, Jerome Powell’ın beklenenden daha güvercin yorumlarını takiben Federal Rezerv’den kaynaklandığını gösteriyor. Adrian Day Asset Management’ın başkanı Adrian Day, konuya yönelik şunları söyledi:

Yatırımcılar arasında, Federal Rezerv de dahil olmak üzere dünyanın önde gelen merkez bankalarının acele etmeyeceklerine dair artan kanıtlar ve farkındalık var. Fed, bilançosunu küçülteceğine dair konuşmalara rağmen, artırmaya devam ediyor. Bu altın için çok yükselişli bir senaryo.

“Fırsat Var” Usta Analistler, Altın Beklentilerini Paylaştı!

14 Wall Street analisti: Altın  fiyatlarının önümüzdeki hafta yükselmesini bekliyor

Bu hafta Kitco News’in altın  anketine 14 Wall Street analisti katıldı. Katılımcıların %11’i veya %79’u altın  fiyatlarının önümüzdeki hafta yükselmesini bekliyor. Eş zamanlı olarak, sadece üç analist veya %21’i, yakın vadede yatay ticaret görmeyi bekliyor. Bu arada, çevrimiçi Main Street anketlerinde 862 oy kullanıldı. Bunların 155’i veya %70’i altın’ın önümüzdeki hafta yükselmesini bekliyor.

Başka bir 155 veya %18’lik kesim, daha düşük seviyeler beklerken, 101 seçmen veya %12’lik kesim, fiyat konusunda tarafsız kaldı. Main Street, reel tahvil getirilerinin düştüğü bir ortamda fiyatlar ivme bulmakta zorlanırken bile, altın üzerinde sürekli olarak yükselişte. Geçen hafta Wall Street analistlerinin %60’ı altın için düşüş eğilimindeydi. Aralık altın vadeli işlemleri haftayı %1’lik bir kazançla kapatmayı hedefliyor ve son işlem ONS başına 1.826 dolardan işlem görüyor.

2 analistten haftalık altın fiyatları tahminleri

Powell’ın yorumları yalnızca altın piyasasını durgunluktan çıkarmaya yardımcı olmakla kalmadı, aynı zamanda Mayıs ayından bu yana en kötü haftalık performansını gösteren ABD dolarına da ağırlık verdi. Analistler, zayıf bir ABD dolarının önümüzdeki hafta altın fiyatlarını desteklemeye devam edeceğini söylediler.

“Büyük Dalga Geliyor” Ekonomistler: Altın Aralık ve 2022’de Bu Diplerde Olacak!

SIA Wealth Management baş piyasa stratejisti Colin Cieszynski, “Bence ABD doları kısa vadede geri kaymaya devam edebilir, ardından potansiyel olarak Ağustos’ta sıçrayabilir” dedi. Forexlive.com baş döviz stratejisti Adam Button, gelecek hafta altın fiyatlarını desteklemek için daha zayıf bir ABD doları görmeyi beklediğini söyledi. Adam Button “Enflasyon azaldıkça ve Fed sabırlı bir yaklaşım sergiledikçe ABD doları baskı altında kalacak. Avrupa da pandemiden beklenenden daha iyi çıkıyor” dedi.’

David Madden: Altın için 1.700 dolardan çok 1.900 dolar daha olası

Equiti Capital’in piyasa analisti David Madden, ABD dolarının plato hareket etmesiyle altın’ın yükselmeye devam etmesini beklediğini söyledi. ABD GSYİH’sının ikinci çeyrekte %6,5 büyüdüğünü gösteren Perşembe günkü ekonomik verilerin yakın vadede ABD dolarının gücünü sınırlayabileceğini de sözlerine ekledi. Ekonomistler %8.5’lik bir artış bekledikleri için ikinci çeyrekte GSYİH büyümesi beklenenden önemli ölçüde zayıftı. David Madden konuya yönelik şunları söyledi:

Bu şaşırtıcı bir rakamdı ve bence Fed’in indirim planlarını beklemeye alması gerekecek. ABD dolarını açığa çıkarmak istemem, ancak bazı karışık veriler doların düzleştiği anlamına gelebilir. Daha zayıf bir ABD doları ile altın’ın ons başına 1.700 dolardan önce 1.900 dolarda olduğunu görmemiz daha olası. Ama altında çok fazla agresif hareket yapmazdım.

“Satış Riski” Analist Uyardı: Altın Fiyatı Bu Seviyelerde Olmalı!

Darin Newsome: 1.839 dolarda direnç ve 1.793 dolarda destek görüyorum

Kriptokoin.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, altın piyasasında hava yükseliş eğilimi gösterse de bazı analistler değerli metalin hala bazı önemli direnç noktalarıyla karşı karşıya olduğu konusunda uyarıyor. Darin Newsome Analytics başkanı Darin Newsome, son sıçramaya rağmen altın’ın hala daha geniş bir aralıkta sıkışıp kaldığını söyledi. Darin Newsome, Ons başına 1.839 dolarda direnç ve ons başına 1.793 dolarda destek gördüğünü söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

14 Analist: Altın Fiyatları İçin Haftaya Bu Seviyeleri Bekleyin!

Yorumlar kapalı.