Elon Musk’tan Önemli Bitcoin Mesajı: Kabul Edebiliriz!

bitcoin solar 1024x578 1
bitcoin solar 1024x578 1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla CEO’su Elon Musk, yakın tarihli bir etkinlikte Bitcoin ve madenciliği hakkında açıklamalar yaptı. Twitter kurucusu Jack Dorsey’inde bulunduğu toplantıda, Bitcoin (BTC)’in %50’den fazla yenilenebilir enerji kullanması durumunda, Musk, Tesla’nın tekrar BTC ile ödeme kabul edeceğini söyledi. Ayrıntılar şu şekilde…

Bitcoin için %50 yenilenebilir enerji bekleniyor

Tesla CEO’su Elon Musk tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre, Bitcoin yenilenebilir enerji tüketiminde %50’nin üzerine çıkmış olabilir. Bu ifadelerin ardında Musk, kripto para birimlerine daha yeşil bir geleceğin yakıştığına inanıyor. Bu da, başarılı teknoloji devine göre kripto paraları daha da yükseğe taşıyabilir. Ancak, bu açıklamalara rağmen Tesla, henüz Bitcoin ile ödeme kabul etmeme konusunda ısrar ediyor. Açıklamalar şu şekilde…

Kritik Seviyeleri Öngören Analist: Bitcoin ve Ether Bu Seviyelere Düşecek!

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, çevrim içi yapılan bir Bitcoin etkinliğinde, Jack Dorsey ve Elon Musk bir araya geldi. İkili dışında, Ark Invests’ten Cathie Wood ve etkinliğin moderatörlüğünü üstelenen Square Crypto Steve Lee ile birlikte “The Bitcoin Word” etkinliği gerçekleştirildi. Musk açıklamalarında, Tesla’nın ödeme aracı olarak tekrar Bitcoin’i kabul edebileceğini söylerken, buna karar vermeden önce bazı kritiklerin özenle gerçekleştirilmesi gerektiğini ekledi.

Elon Musk daha yeşil bir kripto geleceği hayal ediyor

Musk, Bitcoin’in enerji tüketiminin yenilenebilir enerji kaynaklarına doğru ilerlediğini kaydetti. Ancak, madencilerin bu yönelime ayak uydurmaları hala tartışılan bir konu olmaya devam ediyor. Tesla CEO’suna göre yenilenebilir kaynaklara geçişin, bu kadar kısa sürede tamamlanması mümkün değil ve bu hızı arttırmak da kolay görünmüyor. Musk ayrıca, Bitcoin’in daha çok yenilenebilir kaynaklara kaydığını ve sonuç olarak Çin’deki ve diğer yerlerdeki ağır hizmet kömür santrallerinin çoğunu kapattığını aktarıyor. Ancak buna rağmen, tüketimin %50 veya daha fazla olup olmadığını tespit etmek için bu eğilimi değerlendirmekte ısrar ediyor. Bunun doğru olduğunu onaylarsa Tesla, Bitcoin ödemelerini tekrar kabul etmeye başlayabilir.

İşte Elon Musk'ın Tweet Atıp Uçurabileceği 7 Altcoin!

Bu arada, geçtiğimiz aylarda Bitcoin’in fosil yakıt tüketimi nedeniyle, Tesla Bitcoin ile ödeme kabul etmeyi bırakmıştı. Musk’un yaptığı duyurudan sonra BTC fiyatı kısa sürede 40.000 doların altına geriledi. Bundan kısa bir süre sonra Musk, Tesla’nın tekrar BTC kabul edeceğini duyurdu ve %50’nin üzerinde yenilenebilir enerji için madencilere çağrıda bulundu.

Elon Musk, Dogecoin ve Cardano Bir Arada! İşte Planları…

O zamanlar olduğu gibi, birçok kişi Musk’ı BTC ve DOGE hakkındaki tartışmalı tweet’leri nedeniyle bir “pump and dump” düzenlemekle suçladı. Yapılan çevrim içi etkinlik sırasında Tesla, sahip oldukları üç kripto varlığın BTC, ETH ve DOGE olduğunu açıkladı. Şirketin yaptığı diğer yatırımlarında Tesla Hisse Senetleri ve SpaceX hisseleri olduğu aktarıldı. Ek olarak, Bitcoin düştüğünde Tesla’nın da para kaybettiği ve elindeki BTC’leri satmadığı vurgulandı. Tesla, geçtiğimiz dönemde kriptonun oldukça likit olduğunu kanıtlamak için Bitcoin’inin bir kısmını sattığını belirtti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Elon Musk’tan Önemli Bitcoin Mesajı: Kabul Edebiliriz!