Başarılı Tahminleriyle Ünlenen CEO, NFT Ticaret Stratejilerini Paylaştı!

NFTFullSize
NFTFullSize
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Değiştirilemez tokenlar (non-fungible token’lar/NFT’ler) piyasası şu anda herkesin gündeminde görünüyor. İlgilenenler arasında, bugün en iyi NFT ticaret stratejilerini paylaşan Arthur Hayes de var. Daha önce gerçekleşen birçok kripto tahmini ile gündeme gelen Hayes, türev borsası BitMEX’in eski CEO’suydu.

Hayes, NFT yorumlarını paylaştı: “Benzersiz ticaret fırsatı sunuyor”

Hayes tarafından yazılan ve BitMEX blogunda yayınlanan bir makalede, kurucu ve eski CEO, okuyucuları NFT pazarının sunduğu benzersiz ticaret fırsatlarını “eleştirmenlerin yorumları nedeniyle” yok saymamaya çağırdı. Bunun yerine, Hayes, NFT’lerin neden göz ardı edilmemesi gerektiğini özetlemeden önce, NFT ticaretinin “hisse ticareti ile aynı şekilde yapılan sanat alıp satma  yeteneği” olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. NFT’lerin neden göz ardı edilmemesi gerektiğine dair ise altı adet madde sundu:

  • NFT’lerin bir fiyatı var,
  • Hacimleri var,
  • Pazar yeni ve randımansız,
  • Piyasa tamamen elektronik,
  • Piyasa tamamen şeffaf,
  • İşlem maliyetleri düşük.
Bu Ethereum (ETH) Tabanlı NFT Coin Projeleri Patlıyor!

Aynı gönderide Hayes, “Rarity Relative Value” adlı bir değer oyunu da dahil olmak üzere en iyi NFT ticaret stratejilerinden bazılarını paylaştı. “One to Many” adlı bir momentum stratejisinin yanı sıra “Mint to Flip” stratejisini önerdi.

Hayes, NFT trader’larına önerilerde bulundu

Spesifik olarak, değer stratejisi için Hayes, trader’ların, belirli bir NFT’nin örneğin aynı serideki diğerlerine kıyasla ne kadar nadir olduğunu sıralayan Rarity.tool olarak bilinen bir araç kullanmasını önerdi. Hayes’e göre, traderlar, bazı hisse senedi yatırımcılarının belirli bir sektördeki en düşük değerli hisse senetlerini satın almak istediği şekilde, “nadirliğine göre düşük” fiyatlandırılan bir NFT satın alabilirler.

Belirli bir projeyi satın alırsanız, ünlü bir influencer’ın beğeneceğine inanıyorsunuz ve bir şekilde onu radarlarına sokarsanız, daha sonra söz konusu projeyi edinir veya yayınlarlar… BOOM!

Bu NTF Coin Projesi 100x Yapabilir!

Ardından, “One to Many” stratejisi, geleneksel sanat koleksiyoncuları tarafından kullanılan, yeni edindikleri eserleri halka açık sergileyecekleri veya başka yollarla bu konuda farkındalık yaratacakları iyi bilinen stratejilere birçok yönden benzer. NFT alanında Hayes, bunu yapmanın bir yolunun sosyal medyada en iyi NFT influencer’ıyla “ilişki geliştirmek” olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Mint to Flip” stratejisi

Bununla birlikte, Hayes’in NFT ticaret stratejilerini izleyerek zengin olmanın belki de en hızlı yolu, “Mint to Flip” stratejisini izlemek olacaktır. Burada Hayes, bir trader’ın gelecekteki sıcak NFT projelerini bulmaya çalışmak için sosyal medyayı ve sohbet odalarını taraması ve ardından bundan yararlanmak için hızlı hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Yazılım Mühendisi, NFT'lere Yönelik Bu Tehlikeye Dikkat Çekti

Hayes’e göre NFT’yi elde tutma süreniz saatler veya birkaç gün olabilir. “Ancak Kısa bir süre sonra, NFT koleksiyonunuzu OpenSea’de ödediğinizden çok daha fazlaya listeleyeceksiniz. Hızlı kazanç için teşekkür ederim,” diyor. Son olarak, gönderideki Hayes, NFT traderları tarafından varlıklarının değerini önemli ölçüde artırmak için kullanılabilecek bir strateji olarak Fractional.art gibi araçların yardımıyla bir NFT’yi tokenlere ayırma stratejisine de atıfta bulundu.

Kriptokoin.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere Arthur Hayes, 2020’nin Mart ayında gerçekleşen çöküşü, önceden haber verdi. Bunun öncesinde ise BTC’nin 2 bin-3 bin dolara düşüş yaşayabileceğini doğru bir şekilde öne sürdü. Hayes, Ethereum’un 100 doların altına ineceğini tahmin etti ve ETH 80 dolara gerileyerek Hayes’in tahminlerini doğru çıkardı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Başarılı Tahminleriyle Ünlenen CEO, NFT Ticaret Stratejilerini Paylaştı!