Ünlü Patron: Altın Değil, Bu Varlıklar Daha İyi Görünüyor!

Adrian Day Investor Playbook FF 1200x675 1
Adrian Day Investor Playbook FF 1200x675 1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adrian Day Asset Management başkanı Adrian Day vermiş olduğu bir demeçte, altın en iyi enflasyon riskinden korunma aracı değil görüşünü savunuyor ve göreceli olarak, diğer şeylerle karşılaştırıldığında altının düşük performans gösterdiğini söylüyor. Kriptokoin.com olarak ünlü patronun konuşmasının detaylarını sizler için hazırladık.

Adrian Day, Fed’in yakında daralmaya gideceğini düşünüyor

Adrian Day, piyasaların hala Federal Rezerv’in geçici enflasyon anlatısına inandığını ancak bu anlatının gerçeği yansıtmadığını söylüyor ve konuyu şu şekilde açıklıyor:

Piyasa enflasyon hikayesine inanmıyor ve Fed’in bunun geçici olduğu hakkında söylediklerinin olduğuna inanıyor gibi görünüyor. Bana göre, belli fiyatlarda son zamanlarda yaşadığımız bazı sıçramaların geçici olduğunu düşünmek için nedenler var. Ancak fiyatlar toplamda yükselirse, bu enflasyonun bir yansımasıdır ve bana öyle geliyor ki kesinlikle enflasyonumuz var.

FED

Ünlü patron, varlık fiyatlarının artması nedeniyle Fed’in yakında daralmaya gideceğini düşünüyor. Adrian Day, aslında oranları yükseltmekten de çok uzak olmadıklarını belirtiyor:

Sürekli enflasyona inanmaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü enflasyon rakamları yükselmeye devam ederse ve bu noktada kaçak enflasyondan bahsetmiyorum, ancak %3 ve %4 tutarlı bir sayı elde edersek ve biz %5’e kadar hareket ederse, Fed’in faiz oranlarını yükseltmesi gerekecek. Fed’in şu anda oranları yükseltmek konusunda son derece isteksiz olduğunu düşünüyorum.

“Geçmiş 800 yıla bakarsanız, altın en iyi enflasyon riskinden korunma aracı değildir”

Enflasyona karşı korunmak için, sabit varlıkların yanı sıra hisse senetlerini de öneren Adrian Day, şu değerlendirmesini bizlerle paylaşıyor:

Hisse senetleri bir enflasyon riskinden korunma aracıdır. İnsanların şahsi işleri bir enflasyon riskinden korunma aracı olabilir. Altının risk ödül bazında iyi bir enflasyon koruması olduğunu düşünüyorum. Çünkü altın için çok fazla risk olduğunu düşünmüyorum. Gümüş, tarihsel olarak daha iyi bir enflasyon riskinden korunma aracı oldu. Ancak şu anda bunun daha iyi bir enflasyon koruması olacağını düşünüyorum.

Altın

Adrian Day, emlak aynı zamanda iyi bir enflasyon riskinden korunma aracı olsa da, birçok yerde konut fiyatlarının aşırı değerlendiğini de sözlerine ekliyor. Bununla birlikte ünlü patrona göre, altın her zaman en iyi enflasyon riskinden korunma aracı olmadı, ancak deflasyon sırasında iyi performans gösterdi. Adrian Day, sözlerine şu doğrultuda devam ediyor:

800 yıldan fazla tarihe bakarsanız, altın en iyi enflasyon riskinden korunma aracı değildir. Göreceli olarak, diğer şeylerle karşılaştırıldığında altın düşük performans gösteriyor. Ancak bu çok iyi bir deflasyon koruması ve bunun nedeni deflasyonun genellikle bir tür parasal çalkantı ile ilişkilendirilmesidir. Arjantin, Zimbabve, Weimar Cumhuriyeti gibi kaçak enflasyonun olduğu bir ülkedeyseniz, varlıklarınızı altın olarak tutmak açıkçası çok, çok iyi bir şeydir. Ancak 1970’lere baksanız veya 1970’lerin ikinci yarısında altın en iyi performans gösteren varlık değildi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Ünlü Patron: Altın Değil, Bu Varlıklar Daha İyi Görünüyor!

Yorumlar kapalı.