42 Altcoin Yok Olabilir: Güney Kore Son Tarihi Verdi!

fsc
fsc
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore’den gelen bir finansal düzenleme, ülkedeki borsaların yasal ticaret platformları olarak kaydolması için yeni bir son tarih belirledi. Şimdi yerel borsalar, düzenleyiciler tarafından belirlenen koşulları karşılamak için mücadele ediyor. Ülkenin kripto trader’leri, KIMCHI.finance (KIMCHI)’de 2,6 milyar doları aşan kayıplara hazırlanacak. Kore Üniversitesi’nden profesör ve kripto para birimi araştırması başkanı olan Kim Hyoung-Joong, 42 altcoin projesinin yok olabileceğini söylüyor. İşte ayrıntılar…

Altcoin borsalarının yaklaşık üçte ikisinin kapatılması bekleniyor

Güney Kore’nin Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), denizaşırı ve yerel kripto borsalarının yasal ticaret platformları olarak kaydolmaları için bir son tarih belirledi. Ülke, kripto para sektörü üzerindeki düzenlemeleri sıkılaştırmayı hedeflerken, tüm borsaların yaklaşık üçte ikisinin kapatılması bekleniyor. Güney Kore’nin kripto borsası kayıt için son tarihi 24 Eylül’e geldiğinde yaklaşık 2,6 milyar dolarlık kripto para birimi yok olabilir…

Sıcak Gelişme: Güney Kore’de 14 Altcoin’de İşlemler Durduruldu! 53 Altcoin İçinse Uyarıldı

2,6 milyar dolarlık kripto yok edilecek

Güney Kore’nin mali düzenleyicisi, yabancı ve yerel kripto borsalarının Eylül ayı sonuna kadar yasal ticaret platformları olarak kaydolmaları için bir son tarih belirledi. Bununla birlikte, çoğu yerel borsa, düzenleyici tarafından belirlenen koşulları karşılamakta zorlanıyor. Bu, 24 Eylül’e kadar yaklaşık 40 kripto borsasının kapatılmasına neden olabilir.

Şu anda, Upbit, Bithumb , Korbit ve Coinone ülkenin kripto ticareti endüstrisine hakim dört büyük borsadır. Bu platformlar, ülkenin toplam kripto para ticaret hacminin %90’ından fazlasını oluşturuyor.

Sıcak Gelişme: Binance, 2 Yeni Altcoin Çiftini Listeliyor!

Hyoung-Joong’a göre yaklaşık 42 altcoin projesinin işlemlerine son verebilir

Kore Üniversitesi’nde profesör ve kripto para birimi araştırması başkanı olan Kim Hyoung-Joong’a göre, daha küçük borsalar potansiyel olarak kapatılabilir ve KIMCHI.finance (KIMCHI)’de yaklaşık 42 altcoin’in işlemlerine son verebilir. Bunlar, yerel kripto borsalarında listelenen ve çoğunlukla ülkenin yerel para birimi olan Koreli won’da işlem gören altcoin projeleridir. Kripto borsalarının yasal bir ticaret platformu olarak nitelendirilmesi için, firmaların müşterilerin gerçek isimlerinde hesap açmak için yerel bankalarla birlikte çalışması gerekiyor. Yerel bankalar, kara para aklama da dahil olmak üzere yasa dışı faaliyetlere maruz kalma korkuları nedeniyle bunu yapmakta tereddüt ediyor.

Kriptokoin.com olarak aldığımız bilgilere göre, şimdiye kadar, yaklaşık 20 borsa, platformlarda kripto ticaretine izin vermek için kişisel bilgi toplama sistemlerini etkinleştirerek finansal gözlemci tarafından belirlenen bazı koşulları karşıladı. Bununla birlikte, sektördekiler, işletmelerinin sınırlı büyüklüğü göz önüne alındığında, bu operatörlerin sektörde hayatta kalmak için hala mücadele edeceklerine inanıyor.

Bitcoin Düşerken, Bu 5 Altcoin Boğa Koşusunda!

Borsaların ihlal etmesi durumunda, para veya hapis cezası uygulanabilir

Kore Finans Tüketici Federasyonu başkanı Cho Yeon-haeng, ticaretin askıya alınması durumunda büyük yatırımcı kayıplarının beklendiğini söyledi. Aynı zamanda, kripto paraları çeşitli küçük borsalarda dondurulacak. Kripto borsaları yeni gereksinimleri son tarihten önce karşılayamazsa, FSC kripto para borsalarına müşterilerini olası kapanma konusunda 17 Eylül’den önce bilgilendirmelerini tavsiye etti. Herhangi bir kripto para hizmeti sağlayıcısı uygun kayıt olmadan ülkede faaliyet göstermeye devam ederse, sorumlu taraflar beş yıla kadar hapis veya yaklaşık 43.500 dolara kadar para cezası ile karşı karşıya kalacak. 

Metrikler AAVE, Maker ve COMP İçin Neler Söylüyor?

Bitfront’un Güney Kore’deki hizmetlerini sınırladığı bildiriliyor 

LINE, ülkedeki hizmetleri durdurmaya veya sınırlamaya karar veren potansiyel olarak birçok yabancı kripto para borsasının ilklerinden biri olabilir. Güney Kore hükumeti, kara para aklamayı önlemek için kripto para birimlerini içeren sınır ötesi havalelere getirilen kapsamlı kısıtlamalarla kripto para borsalarını sürekli olarak çökertiyor. Bu, Güney Kore’den Çin’e banka işlemlerinde şüpheli bir artış olduğuna dair birçok raporun ardından geldi. FSC, bunun, bu yılın başlarında görülen ve bazı Çinli yatırımcıların sınır ötesi arbitraj fırsatları aramasına yol açan Kimchi Premium’un ortaya çıkmasından kaynaklandığına inanıyor. 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

42 Altcoin Yok Olabilir: Güney Kore Son Tarihi Verdi!