İşte Bu Hafta İzlenmesi Gereken 4 Altcoin ve Seviyeler!

AdobeStock 286726656 scaled 1
AdobeStock 286726656 scaled 1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatı 200 günlük SMA’nın üzerinde tutunmak için savaşırken, analist Rakesh Upadyay ALGO, ATOM, XTZ ve EGLD üzerinde duruyor. Şimdi, piyasa genelinden gelişmelerle başlayıp BTC ve 4 altcoin projesinin teknik analizlerine göz atıyoruz…

Bitcoin ve altcoin projelerinde neler yaşandı?

Çoğu uzman ve kurumsal yatırımcı, Bitcoin’in bir yükseliş mi yoksa düşüş eğiliminde mi olduğuna karar vermeye çalışırken, 200 günlük SMA’nın yakınlarında boğalar ve ayılar arasında zorlu bir mücadele yaşanıyor. Bununla birlikte kripto yatırımcıları da Bitcoin’de “golden cross” formasyonunu izliyor. Bu yükseliş tamamlanırsa, analiste göre boğalar lehine bir eğilime işaret edecektir. Şu an için yatırımcılar yukarı yönlü yolculuklarına devam eden belirli altcoin projelerine odaklanmaya devam ediyor.

Bu Altcoin, Popüler Borsaya Girdi! Fiyatı Sıçradı

Temel cephede, madencilerin 11 Eylül’de 700.000’inci bloğu üretmesiyle Bitcoin başka bir dönüm noktasına ulaştı. 18 Ekim 2019’da 600.000’inci bloğa ulaşıldığında Bitcoin 8.000 dolar civarında işlem görüyordu. Bu dönüm noktasına ulaşmak, bazı Twitter kullanıcılarının Bitcoin’in en eski öncülerinden biri olan Hal Finney’den alıntı yapmasına neden oldu:

Her geçen gün ve Bitcoin yasal veya teknik sorunlar nedeniyle çökmedi, bu piyasaya yeni bilgiler getiriyor. Bitcoin’in nihai başarı şansını artırıyor ve daha yüksek bir fiyatı haklı çıkarıyor.

Şimdi, kısa vadede yatırımcıların dikkatini çekebilecek 5 kripto para biriminin tablolarını analist Rakesh Upadyay eşliğinde inceliyoruz…

Bitcoin teknik analiz

Bitcoin fiyatı, 10 Eylül’de 200 günlük SMA’nın altında 45.894 kapandı ancak ayılar bu hamlenin devamını getiremedi. Şimdi boğalar, fiyatı 200 günlük SMA’nın üzerine çıkarmaya çalışıyor. Teknik kısımda, MA’lar, golden cross formasyonunu tamamlamaya yakın, bu da analiste göre avantajın boğaların lehine dönebileceğini gösteriyor. Alıcılar fiyatı 47.399.97 doların üzerine çıkarsa, analiste göre BTC fiyatı 50.500 ile 52.920 dolar arasındaki genel gider bölgesine yükselmeye çalışacak. Ayılar bu bölgeyi agresif bir şekilde savunabilir. Ancak, boğalar zeminden vazgeçmezse, analiste göre 52.920 doların üzerinde bir kırılma olasılığı artabilir. Bu olursa, BTC fiyatının 60.000 dolar için önü açılacaktır.

Bu Hafta İzlenmesi Gereken 4 Altcoin ve Seviyeler!

Öte yandan, fiyat mevcut seviyeden düşerse, ayıların 200 günlük SMA’yı agresif bir şekilde savunduklarını gösterecektir. BTC daha sonra kritik desteği 42.451.67 dolardan tekrar test edebilir. Bu seviyenin altında bir kırılma, avantajı ayılar lehine çevirebilir. 4 saatlik grafik, fiyatın iki kez 47.550 dolardan düştüğünü gösteriyor. Dolayısıyla bu, kısa vadede dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye haline geliyor. Bu direncin üzerinde bir kırılma ve kapanma, analiste göre 50.500 dolara olası bir hareket için kapıları açabilir. Bununla birlikte, MA’lar, satıcıların geri dönüş yapmaya çalıştıklarını gösteren düşüş eğiliminin eşiğinde. 44.000 doların altında bir kırılma ve kapanış, ayılar için küçük bir avantaja işaret edebilir. Analiste göre daha sonra, BTC fiyatı 42.51.67 dolar kritik seviyesine düşebilir.

Bu Hafta İzlenmesi Gereken 4 Altcoin ve Seviyeler!

Algorand (ALGO) teknik analiz

Altcoin ALGO’nun 7 Eylül’de kaydettiği uzun fitilli mumlar, boğaların agresif bir şekilde 50 günlük SMA’ya (1.10 dolar) düşüşü satın aldığını gösteriyor. 8 Eylül’deki güçlü alım, Algorand (ALGO)’ı 1.84 dolardaki sert genel direncin üzerine çıkardı. Bu dönemde, ayılar, fiyatı 10 Eylül’de 1.84 dolar kırılma seviyesinin altına düşürerek boğaları tuzağa düşürmeye çalıştı ancak alıcıların başka planları vardı. Şimdi, ALGO fiyatı güçlü bir şekilde destekten toparlandı ve boğalar şu anda fiyatı 2,49 doların üzerine çıkarmaya çalışıyor. Başarılı olurlarsa, analiste göre boğaların ilk hedefi yukarı yönlü 3 dolar ve ardından 3,32 dolar olacak şekilde yükseliş trendine devam edebilir. Aksine, fiyat tekrar 2.49 dolardan düşerse, analiste göre 1.84 dolara düşebilir ve önümüzdeki birkaç gün boyunca bu iki seviye arasında sınırda kalabilir.

Sonrasında, 1.84 doların altında bir kırılma ve kapanış, analiste göre mevcut kırılmanın bir boğa tuzağı olduğunu doğrulayacaktır. ALGO daha sonra 1.60 dolara gerileyebilir. 4 saatlik grafik, ayıların genel direnci 2,49 dolardan koruduğunu gösteriyor. Satıcılar fiyatı 2,30 doların altına çekerse, tekrar 1,84 dolardan kırılma seviyesine kayabilir. Bu destekten bir sıçrama, analiste göre bir süre için aralığa bağlı bir eylem önerebilir. Boğalar mevcut seviyelerden çok fazla vazgeçmezse, 2,49 doların üzerinde bir kırılma olasılığını artıracaktır. Alıcılar kırılmayı sürdürürse, yükseliş trendinin yeniden başlamasına işaret edebilir.

Cosmos (ATOM)

ATOM fiyatı 7 Eylül’de 17.56 dolardan sıçradı ve boğaların bu desteği agresif bir şekilde savunduklarını düşündürdü. Bu, boğaların bu seviyeyi başarıyla koruduğu ikinci örnekti, bir önceki 26 ve 27 Ağustos’taydı. 8 Eylül’deki uzun kuyruklu fitiller hissiyatın olumluya döndüğünü ve trader’lerin düşüşlerde alım yaptığını gösterdi. MA’lar, golden cross formasyonunu tamamladı ve bu, boğaların sürücü koltuğuna geri döndüğünü gösteriyor. Şimdi, boğaların fiyatı 32.32 dolardan genel direncin üzerine çıkardı. İvme sürdürülebilirse, analsite göre ATOM fiyatı 39.43 dolara yükselebilir.

Ancak, ayıların başka planları olabilir. Fiyatı 32.32 doların altına çekmeye ve agresif boğaları tuzağa düşürmeye çalışacaklar. Başarılı olurlarsa analiste göre ALGO fiyatı 26 dolara gerileyebilir. Bu seviyenin altında bir kırılma, yükseliş momentumunun zayıfladığını gösterecektir. 4 saatlik grafik, ayıların kırılımı 32,32 doların üzerinde sattığını, ancak 32 doların altında tutamadıklarını gösteriyor. Bu, boğaların her küçük düşüşte satın almaya devam ettiğini gösteriyor. Boğalar fiyatı 32.32 doların üzerinde tutarsa, analiste göre ALGO 38.49 dolara yükselebilir. Tersine, eğer ayılar fiyatı tekrar 32.32 doların altına çekerse, 30.98 dolara düşebilir. Fiyat bu seviyeden geri dönerse, boğalar yükseliş trendini sürdürmeye çalışacak, ancak destek kırılırsa düşüş kritik desteğe 26 dolarda uzayabilir.

Altcoin Tezos (XTZ) teknik analiz

Tezos (XTZ), 7 Eylül ve 8 Eylül’de 4.47 dolarda kırılma seviyesinin başarılı bir yeniden testini tamamladı. Ayılar fiyatı 200 günlük SMA’nın (4.19 dolar) altına çekmesine rağmen, daha düşük seviyeleri sürdüremediler. Bu, diplerde birikim olduğunu gösterir. Sonrasında, XTZ fiyatı 9 Eylül’de ivme kazandı ve boğalar, fiyatı 10 Eylül’de 6.14 dolarda genel direncin üzerine itti. Son iki günün mum çubuğundaki uzun fitil, 7 dolar civarında güçlü satışı gösteriyor. Dolayısıyla, bu boğaların geçmesi için önemli bir direnç haline geliyor. Bunu başarırlarsa, analiste göre ATH seviyesi olan 8.42 doları tekrar test edebilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, yeni bir yükseliş trendinin başlangıcını işaret edecektir.

Alternatif olarak, fiyat genel dirençten bir kez daha düşerse, analiste göre XTZ 5 dolar ziyaret edebilir. Böyle bir hareket, daha yüksek seviyelerde agresif kar alımlarının yapıldığı gösterecektir. 4 saatlik grafik, XTZ’nin şu anda 5.88 ile 6.80 dolar arasında konsolide olduğunu gösteriyor. Boğalar, genel direnç bölgesinin üzerindeki fiyatı 6.80 ile 6.95 dolar arasında sürer ve sürdürürse, analiste göre fiyat 7.72 dolara yükselebilir. Ancak, 6.80 dolardan düşerse, bir süre bölgedeki hareketini sürdürebilir. 5.88 doların altında bir kırılma ve kapanış, boğaların kontrolünü kaybettiğinin ilk işareti olacaktır. Analiste göre daha sonra XTZ fiyatı 50-SMA’ya gerileyebilir.

Altcoin Elrond (EGLD) teknik analiz

Kriptokoin.com olarak aktardığımız Elrond (EGLD), 7 Eylül ve 8 Eylül’de 200 günlük SMA’dan (131 dolar) toparlandı ve daha düşük seviyelerde güçlü talep olduğunu gösterdi. MA’lar 9 Eylül’de bir golden cross’u tamamladı ve bu boğaların tekrar komuta ettiğini gösteriyor. Sürekli alım, EGLD fiyatını 11 Eylül’de ATH seviyesine çıkardı ve burada ayılar yukarı hareketi durdurmaya çalıştı. Ancak boğalar, avantajlarından vazgeçecek durumda değildi ve bugün fiyatı ATH seviyesine çıkardı. Şimdi, boğalar fiyatı 245,80 doların üzerinde tutarsa, analiste göre EGLD yükseliş trendinin bir sonraki ayağına başlayabilir. Ayılar psikolojik düzeyde 300 dolardan sert bir meydan okuma oluşturabilir, ancak boğalar bu direncin üstesinden gelebilirse ralli 357,80 dolara kadar uzayabilir.

Diğer yandan ayılar, trendde olası bir değişikliğin sinyalini vermek için fiyatı 245.80 dolardan kırılma seviyesinin altına çekmek ve sürdürmek zorunda kalacak. Boğalar şu anda fiyatı yükselen kanal modelinin direnç çizgisinin üzerine çıkarmaya ve sürdürmeye çalışıyor. Bunu başarırlarsa, analiste göre yükseliş momentumu daha da artabilir ve EGLD bir düşüş aşamasına girebilir. Öte yandan fiyat mevcut seviyeden aşağı inerse kanalın destek hattına düşebilir. Güçlü bir toparlanma, duyarlılığın olumlu kaldığını ve trader’lerin düşüşlerde alım yaptığını gösterecek. Son olarak, kanalın altında bir kırılma ve kapanış, analiste göre yükseliş momentumunun zayıflayabileceğinin ilk işareti olacaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

İşte Bu Hafta İzlenmesi Gereken 4 Altcoin ve Seviyeler!