Altın Kurdu Korkuttu: Altcoin’lerin Fiyatları Bir Gecede Patlayacak!

101914700 RTR3P5TH
101914700 RTR3P5TH
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın Kurdu olarak tanınan, SchiffGold’un başkanı ve ünlü Bitcoin şüphecisi Peter Schiff son tweetinde, kripto para birimi endüstrisinin mevcut durumu, Bitcoin ve genel olarak altcoin piyasası hakkındaki duygularını dile getiriyor. Mevcut arzın piyasadaki mevcut talebin önemli ölçüde üzerinde olduğunu söyleyen Peter Schiff, bu tür koşulların, alternatif kripto paraların ve bir bütün olarak endüstrinin hızlı fiyat düşüşüne yol açabileceğinin altını çiziyor. Haberin detayları için Kriptokoin.com okumaya devam edin.

Altın kurdu Peter Schiff: Arz, talebi aşacak ve fiyatlar neredeyse bir gecede patlayacak

Peter Schiff, Mayıs ayında piyasaya sunulan ünlü bir günlük %15-20 düzeltmesine atıfta bulunarak, arz talebi aştığında fiyatların neredeyse bir gecede patlayabileceğini belirtiyor. Altın kurdu, piyasadaki son düzeltme sırasında hem Bitcoin hem de altcoinlerin %5-10 gibi büyük bir düzeltme ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekiyor:

Şu anda 84’ü 1 milyar doların üzerinde piyasa değerine sahip 12.000’den fazla kripto tokeni var. Bitcoin hakkında özel bir şey yok. Altcoin arzı, kripto balonu patlayana kadar büyümeye devam edecek. Arz, talebi aşacak ve fiyatlar neredeyse bir gecede patlayacak.

Bitcoin’in bir hedge varlık olarak altının yerini alabilir mi?

Çeşitli piyasa analistleri ve uzmanları, kripto para piyasasının düzeltilmesinin, Çinli geliştirici Evergrande’nin karşı karşıya kalabileceği potansiyel temerrütle ilişkili küresel risklerin artışına bağlı olabileceğini belirtiyor. Basın zamanında, Bitcoin  günlük %3 düzeltme yaptıktan sonra 42.600 dolar aralığında işlem görüyor. Güçlü düşüşün ardından, Bitcoin 40.000 dolardan geri döndü ve şu anda her iki yönde de hareket etmiyor. Kripto analisti Arman Shirinyan’a göre, genellikle düşüş trendi hareketinin altında görünen “yükseliş çekici” olarak bilinen bir mum kalıbı oluşturuyor.

Altın
Kaynak: TradingView

Aynı başlıkta Peter Schiff, Bitcoin’in finansal sistemlerden maliyetleri ve gecikmeyi kaldırma potansiyelinden bahseden yorumculardan birine yanıt verdi:

Bitcoin’in çıkaracağı tek şey, onu satın alacak kadar aptal insanların cebinden çıkan paradır.

Daha önce Peter Schiff, Bitcoin’in bir hedge varlık olarak altının yerini aldığı görüşünü desteklemişti. SchiffGold’un başkanı, Bitcoin’in yeni bir popüler hedge varlığı haline gelmesi durumunda, altında daha az satış baskısı olacağını ve bunun da potansiyel bir ralliye yol açacağını iddia etmişti.

Altın

“Ayı piyasasının ana işareti, piyasa katılımcılarının veya kuruluşlarının çoğunluğunun kârsızlığıdır”

Bitcoin’in fiyatındaki son düşüş, Glassnode tarafından sağlanan son on chain verilere yansıyan “kârsız cüzdanların” yükselişi de dahil olmak üzere çeşitli sonuçlara yol açtı. Piyasa  girişlerinin toplam %8,4’ü 43.000 dolar ile 48.000 dolar arasında yoğunlaşmış durumda olduğunu belirten analist Arman Shirinyan, Bitcoin’in 43.000 doların altına düşmesinin piyasa üzerinde hoş olmayan bir etki yaratabileceğini düşünüyor ve şu değerlendirmeyi yapıyor:

Piyasa artan oynaklıkla karşı karşıya kaldığında, on chain varlıkların karlılığındaki değişimi takip edebiliriz. Traderların çok sayıda şeyi belirlemesine olanak tanır: maliyet bazında yoğunlaşma, potansiyel destek ve direnç bölgeleri ve potansiyel piyasa duyarlılığı. Bitcoin’in fiyatı 30.000 dolara ulaştığında, kârlı varlıkların yüzdesi zaten 70’e ulaştı. Ayı piyasasının ana işareti, piyasa katılımcılarının veya kuruluşlarının çoğunluğunun kârsızlığıdır. İlk kripto para biriminin fiyatının 10.000 dolar aralığından 60.000 dolara ulaştığı son Bitcoin rallisini, kârlı varlıkların yüzdesindeki büyük artış izledi.

Altın
Kaynak: Glassnode

Analiste göre, Bitcoin’e ortalama giriş  20.000 dolar civarında kalıyor, bu da gelecekte pazarın %50 daha düşmesi durumunda fiyat için güçlü bir destek olabileceği anlamına geliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Altın Kurdu Korkuttu: Altcoin’lerin Fiyatları Bir Gecede Patlayacak!

Yorumlar kapalı.