“Bu Seviyelere Düşebilir” Analist, Altın Fiyatını Analiz Etti!

gold 3
gold 3
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasa analisti Haresh Menghani’ye göre, faktörlerin bir kombinasyonu, altın fiyatının art arda ikinci gün için biraz çekiş kazanmasına yardımcı oldu. Analist, Hawkish Fed beklentilerinin, boğaların değerli metale agresif bahisler koymasını engelleyebileceğini ve yatırımcıların, yeni bir yön ivmesi için ABD TÜFE raporu/FOMC toplantı tutanaklarını beklediğini belirtiyor. Haresh Menghani’nin altın fiyatı analiz ve değerlendirmelerini Kriptokoin.com olarak sizler için derledik.

Analiste göre, stagflasyon endişesi değerli metal için arka rüzgar işlevi görüyor

Altın, bu Çarşamba gününe kadar küçük kazançlar kaydederek 1.760 doların üzerinde dar bir aralıkta dalgalanıyor. Altın boğaları, ABD enflasyonuna ve FOMC tutanaklarına doğru bir soluk aldı. Analist Haresh Menghani’ye göre, temkinli piyasa havasına rağmen, yatırımcılar son yükselişin ardından ve önemli olay riskleri öncesinde dolar long pozisyonlarını eritirken, ABD doları ana emsalleri karşısında yıllık en yüksek seviyelerinden düzeltme yapıyor. Analist, daha yüksek ABD enflasyonunun, Fed’in tapering beklentilerini daha da artıracağını ve bunun da muhtemelen faizsiz altın için olumsuz olabileceğini hatırlatıyor. Fed’in Eylül ayı toplantı tutanakları, dünyanın en büyük merkez bankasından bir sonraki politika eylemine ilişkin yeni ipuçları için de yakından takip edilecek.

Altın

Bu arada, altın fiyatı, özellikle Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) 2021 küresel büyüme tahminlerine yönelik aşağı yönlü revizyonu ışığında, artan stagflasyon endişelerinden destek almaya devam ediyor. Altın, şu anda 1.760 dolar seviyesinin hemen üzerinde işlem görürken, mütevazı bir ABD doları zayıflığı, dolar cinsinden emtiaya bir miktar destek veren önemli bir faktör olarak görülüyor. Haresh Menghani’ye göre, stagflasyonun geri dönüşüne ilişkin endişelerin ortasında, yaygın olan temkinli piyasa havası, güvenli liman değerli metal için bir arka rüzgar işlevi görüyor. Yatırımcılar, emtia fiyatlarındaki son yaygın yükselişin, enflasyonu canlandıracağı ve küresel ekonomik toparlanmayı rayından çıkaracağı konusunda endişeli.

“Daha şahin bir Fed, altın fiyatlarına yeni bir yön ivmesi sağlayabilir”

Bu arada, hafif bir dolar geri çekilmesi, herhangi bir belirgin temel katalizörden yoksun ve Fed’in Kasım ayında tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağı beklentileri arasında hafiflemiş görünüyor. Analist, piyasaların enflasyonun aşırı yükselmesi riskine karşı 2022’de Fed’in faiz artırımı olasılığını fiyatlamaya başladığını ve bu durumun, ABD Hazine bono getirilerinin artmasından açıkça görüldüğünü belirtiyor ve şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bu durum, herhangi bir anlamlı dolar düşüşünü sınırlamaya yardımcı olmalı ve traderları, getirisi olmayan altın çevresinde agresif alım işlemleri yapmaktan alıkoymalı. 

Altın

Yatırımcılar şimdi Fed’in para politikasını normalleştirme yolunu ölçmek için ABD tüketici enflasyon rakamlarının açıklanmasını bekliyor. Bunu, daha sonra ABD oturumu sırasında FOMC para politikası toplantı tutanakları izleyecek. Analiste göre, daha güçlü bir TÜFE baskısı ve (veya) daha şahin bir Fed, ABD para birimi için ek kazançlar getirebilir ve altın fiyatlarına yeni bir yön ivmesi sağlayabilir. Bu arada analist, emtia çevresinde bazı kısa vadeli trade fırsatları için ABD tahvil getirileri ile birlikte daha geniş piyasa riski duyarlılığına bakılacağını ekliyor.

Altın fiyatı teknik analizi: 1.750 dolarlık desteğin kırılması agresif teknik satışlara yol açabilir

Piyasa analisti Haresh Menghani, mevcut seviyelerden, 1.769-70 dolar bölgesi civarındaki gecelik yüksek seviyelerin, ani güçlü direnç olarak hareket etmeye devam edebileceğini ve bazı takip eden alımların, altını 1.783-84 dolar yatay bariyerine geri döndürme potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor. Analiste göre, bunun ötesinde sürekli bir güç, boğaların 1.800 dolarlık yuvarlak rakam işaretini geri almayı hedeflemesine izin verebilir. Haresh Menghani, analizinde şu teknik seviyelere dikkat çekiyor:

Öte yandan, 1.750 dolarlık alan hemen güçlü bir destek olarak ortaya çıktı. Aşağıda inandırıcı bir kırılma, agresif teknik satışlara yol açabilir ve 1.722-21 dolar bölgesi civarında Eylül ayının en düşük seviyelerine kaymayı hızlandırabilir. Altın, sonunda 1.687 dolar bölgesindeki Ağustos ayı rotasında bulunan 1.700 dolar işaretini test etmek için düşebilir.

Altın

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

“Bu Seviyelere Düşebilir” Analist, Altın Fiyatını Analiz Etti!

Yorumlar kapalı.