“Baskı Arttı” Ünlü Analist, Altın Fiyatları Beklentilerini Paylaştı!

3 analysts expect these at gold price next week z1a88kni
3 analysts expect these at gold price next week z1a88kni
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın dün bir kez daha kendini uzunca bir süre sonra baskı altında buldu ve altın fiyatları en düşük noktasında ons başına 1.780 doların altına düştü. Commerzbank altının karşı karşıya olduğu mevcut baskıyı analiz ediyor. Commerzbank emtia analisti Daniel Briesemann, sarı metalin hala baskı altında olduğuna işaret eden bir makale yazdı. Detaylar Kriptokoin.com’da.

Altın fiyatları baskı altında

Commerzbank emtia analisti Daniel Briesemann, altın fiyatları ile ABD doları arasındaki ilişkiye dikkat çekerek şöyle diyor:

Bize göre, altın fiyatını etkileyen ana faktör, ısrarla güçlü olan ABD dolarıydı. Geçen yılın ortasından bu yana ilk kez EUR-USD kuru bir süreliğine 1,12 seviyesinin altına kaydı. Geç işlemlere kadar altın kayıplarını telafi etti ve bu sabah iyi bir 1.790 dolardan işlem görüyor. Altın euro bazında tekrar ons başına 1.600 avro civarında fiyatlanıyor. Tahvil getirilerindeki ılımlı düşüş muhtemelen hafif toparlanmaya katkıda bulundu.

Yatırım akışı söz konusu olduğunda Briesemann son günlerdeki 16 tonluk girişe dikkat çekiyor: “İlginç bir şekilde, ETF yatırımcıları varlıklarını oluşturmak için son günlerdeki fiyat düşüşünden yararlandı.  Geçen Cuma gününden bu yana, altın ETF’leri 16 tonluk giriş kaydetti. Girişlerin çoğunu SPDR Gold Trust oluşturdu” ifadelerini kullanıyor.

Son olarak Briesemann, Fed politikası hakkında konuştu ve beklendiği gibi, 2/3 Kasım’daki en son Fed toplantısının tutanaklarının yeni bir anlayış getirmediğine parmak bastı: “Ne de olsa Fed Başkanı Powell, daha sonraki basın toplantısında sözde daralmayı zaten açıklamıştı. Tutanakların ortaya çıkardığı tek şey, FOMC üyelerinin yüksek enflasyon nedeniyle para politikasının daha hızlı normalleştirilmesinden yana olduğuydu. Bu, son günlerde çeşitli Fed temsilcilerinin kendileri tarafından yapılan konuşma ve röportajlarda tekrar vurgulanmıştı.”

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

“Baskı Arttı” Ünlü Analist, Altın Fiyatları Beklentilerini Paylaştı!