2 Analistten Haftalık Tahminler: Altın’da Bunları Bekleyin!

2 Uzman Altın Yatırımcılarına Seslendi: Bunu Yapın!
2 Uzman Altın Yatırımcılarına Seslendi: Bunu Yapın!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın fiyatı, ABD’de hayal kırıklığı yaratan bir tarım dışı istihdam (NFP) raporunun metale güvenli liman akışını teşvik edememesinin ardından geçtiğimiz hafta eksi bir notla kapandı. ABD Doları endeksi (DXY) neredeyse %0,5 düştü, ancak bu, düşen külçe fiyatlarına fazla bir rahatlama getirmedi. Piyasalar, beklenenden daha zayıf NFP baskısına rağmen, giderek agresifleşen Federal Rezerv faiz artırım yolunu fiyatlamaya devam ediyor. Piyasa analistleri Thomas Westwater ve Christopher Lewis’in piyasa yorumlarını ve teknik analizlerini Kriptokoin.com okuyucuları için derledik.

Thomas Westwater: Bu durum altın fiyatları için kötü bir işaret olur

Hazine tahvilleri hafta sonuna kadar yükselmeye devam etti. 10 yıllık tahvilin faizi, traderların daha yüksek oranlara hazırlanmak için devlet tahvillerini terk etmesiyle Ocak 2020’den bu yana en yüksek seviyesine yükseldi. Ekonomi genelinde fiyatlardaki sürekli artış, faiz artırımı iddialarını destekleyen itici güç ve bazı Fed yetkilileri şimdi bu yıl üç faiz artırımı çağrısında bulunuyor. Varlığın faizsiz doğası göz önüne alındığında, altının yükselen faiz ortamlarında düşük performans göstermesi bekleniyor.

Bununla birlikte analist Thomas Westwater’a göre, sarı metal yakın vadede daha yukarı hareket etmekte zorlanabilir. Ancak bu hafta ABD’nin Aralık ayı enflasyon verilerini güncelleyeceği raporu göreceğiz. Analistler, Bloomberg anketine göre çekirdek tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) yıllık bazda %5,4 artmasını bekliyor. Bu, Kasım ayındaki %4,9 verisinden daha yüksek olacağı anlamına geliyor. Çekirdek TÜFE, Fed yetkililerinin politika hareketlerini değerlendirirken tercih ettiği bir ölçü olan değişken enerji ve gıda fiyatlarını hariç tutuyor. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Beklenenden daha sıcak bir TÜFE verisi, Mart ayında faiz artırımı için yüksek bir şans sağlayabilir. Bu da altın fiyatları için kötü bir işaret olur.

Altın

Çarşamba günkü enflasyon verilerinin öncesinde birkaç Fed konuşmacısı gelecek ve Başkan Jerome Powell’ın Senato Bankacılık Komitesi önünde ifade vermesi planlanıyor. Görünen o ki sarı metal için aksiyon dolu bir hafta olacak.

“Dalgalı bir piyasada pozisyon boyutu nispeten küçük tutulmalı”

Altın piyasaları hafta boyunca düşerek 1.780 dolar seviyesine indi. “Ancak Cuma günü istikrar kazanmaya başladı ki bu elbette iyiye işaret” diyen analist Christopher Lewis’e göre, her şey eşit, piyasa muhtemelen çok fazla gürültülü davranış ve tabii ki yan davranışlar görmeye devam edecek. Sonuç olarak analist, bu çok gürültülü ve dalgalı olmaya devam edeceğini düşündüğü piyasanın, günün sonunda muhtemelen şu anda pek çok uzun vadeli traderın ilgisini çekmeyeceğini belirtiyor. Analiste göre, 50 haftalık EMA tüm bunların tam ortasından dilimleniyor, bu nedenle piyasaların genel olarak yatay hareket etmeye devam etmesi kesinlikle mantıklı. Christopher Lewis, altının hareketini şu şekilde yorumluyor:

Her şey eşitti, bu, altta 1.760 dolar ve üstte 1.830 dolar arasında zıplıyor gibi görünen bir piyasa. Bu aralığın dışına çıkabilirsek, uzun vadeli yatırımcıların dikkat edeceği biraz daha büyük bir hamle yapabiliriz.

Altın

Bununla birlikte, Amerika’da yükselen faiz oranları ile altına yardımcı olmuyor ve tabii ki genel olarak enflasyonla ilgili olabilecek pek çok endişe var. “Başka bir deyişle, bu çok gürültülü ve dalgalı bir piyasa” diyen analist şu tavsiyede bulunuyor ve nedenini açıklıyor:

Bu nedenle pozisyon boyutunuzu nispeten küçük tutmanız gerekir. Açıkçası, uzun vadeli traderların bu piyasayı görmezden geleceğini düşünüyorum, ancak daha kısa vadeli menzile bağlı traderlar muhtemelen buna bayılacak. Nihayetinde bu, sonunda daha büyük bir hamle yapacak bir piyasa ama gördüğünüz gibi, bir yıldan fazla bir süredir menzile bağlıyız.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

2 Analistten Haftalık Tahminler: Altın’da Bunları Bekleyin!