Ripple Yöneticisi: “Bitcoin Maksimalizmi Günleri Sona Erdi!”

thumb2 bitcoin purple logo 4k purple brickwall bitcoin logo cryptocurrency
thumb2 bitcoin purple logo 4k purple brickwall bitcoin logo cryptocurrency
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kriptokoin.com – Yakın tarihli bir Lend Academy podcast’inde, RippleNet’in genel müdürü olarak da görev yapan Ripple SVP’si Asheesh Birla; genel piyasa algısı hakkında konuşurken Bitcoin maksimalizmi günlerinin sona erdiğini belirtti:

“İnsanların sadece Bitcoin’in var olacağına inandığı günlerin bittiğini düşünüyorum. Bence çok sayıda dijital varlık ve tokenize edilecek çok daha fazla geleneksel varlık olacağı açık.”

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse gibi Birla da Bitcoin’in uygulanabilir bir ödeme yöntemi olamayacağına inanıyor ancak “altına inovatif bir alternatif” olarak bakıyor:

“Fed ve diğer merkez bankalarının para basması gibi olaylarla birlikte piyasayı belirsiz bir şekilde gördüğünüzde; iyi olabilir. Bilirsiniz, altın gibi güvenli liman.”

Ripple için ufukta e-ticaret mi var?

XRP söz konusu olduğunda Birla, bunun daha verimli bir küresel ödeme sitemi için bir kanal olduğuna inanıyor. Ripple’ın XRP destekli On Demand Liquidity (ODL) çözümünü küresel olarak düzenleyici onay alabilecekleri ülkelere genişletmeye devam edeceğini söylüyor.

Blockchain devi geçen ay, RippleNet müşterilerinin kullanabileceği XRP kredilerini tanıtmıştı. Birla, borç vermenin yalnızca ilk ürünleri olduğunu ve yakında e-ticarete girmeyi planladıklarını söylüyor:

“Borç verme, RippleNet müşterilerimizin gerçek sorunları çözerken onlar için sunabileceğimiz diğer ürünlerden sadece bir tanesi. Ödünç verirsiniz, ödemelerinizi alırsınız, bu da bize yenilik yapmamız için birçok başka alan açar. Açılan alanlardan biri e-ticaret.”

RippleNet, CBDC’ler arasında köprü hizmeti görebilir

Birçoğu merkez bankası dijital para birimlerinin XRP için bir tehdit oluşturduğunu düşünürken Birla; bunların blok zinciriyle hiçbir ilgisi olmadığını belirtiyor. Buna karşılık RippleNet, merkezi CBDC’lerin arasına köprü kurabilir ve birlikte çalışabilir bir ağ üzerine kurabilir:

“RippleNet aslında bu CBDC’leri alıp daha verimli bir şekilde hareket ettirmek için köprü kurabilir, bu yüzden Ripple gibi şirketler için CBDC’lerin çok iyi bir şey olduğunu düşünüyorum.”

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

Ripple Yöneticisi: “Bitcoin Maksimalizmi Günleri Sona Erdi!”