Dev Bankadan 2021 Altın Fiyat Tahmini – Hangi Seviyeler Bekleniyor?

altin 42
altin 42
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kriptokoin – Ünlü Kitco analisti Neils Christensen bugün Hollanda’nın dev bankası ABN AMRO’nun Altın fiyat tahminine yer verdi.

Altın piyasasının 2021’de yükselişe geçip geçmeyeceğini herkes merak ediyor. Uluslararası bir banka, piyasanın belirsizlikle boğuşacağını belirtti.

Altın Destek Toplamaya Devam Edecek

ABN AMRO’da kıdemli değerli metal stratejisti olan Georgette Boele, 2021 tarihli bir görünüm raporunda, Altın’ın finansal piyasalarda “yeni bir normal” durum kurulduğu için destek toplamaya devam edeceğini söyledi.

Boele, dünyanın dört bir yanındaki para birimlerinin “en düşük faiz oranları” ortamında cazip kalmaması nedeniyle geçen yıl Altın’ın benzeri görülmemiş bir talep gördüğünü belirtti. Önümüzdeki yıl da bu temanın kıymetli metaller sektörüne hakim olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Banka, altın fiyatlarının önümüzdeki yıl ons başına 1.950 dolar seviyesinden ve Aralık 2021’e kadar ons başına 2.100 dolar civarında işlem göreceğini ifade ederek şöyle diyor:

“Fed’in önümüzdeki yıllarda politika faizlerini düşük tutmasını bekliyoruz. Fed ayrıca ekonomiyi desteklemek için ABD hazine getirilerindeki artışı sınırlayacak. Aslında 2021 için daha düşük ABD Hazine getirileri bekliyoruz. Enflasyon beklentileri mevcut seviyelerde kalırsa, düşük ABD Hazine getirileri, daha düşük ABD reel getirileri ile sonuçlanacaktır. Bu dolar için net bir olumsuzluk ve altın fiyatları için olumlu bir duruma işaret ediyor.”

Boele’nin görünümü, altın piyasasının Çarşamba günü Federal Rezerv’in para politikası toplantısının ardından seçilen yeni bir yükseliş ivmesi görmesiyle geldi. ABD merkez bankası, öngörülebilir gelecekte ultra gevşek para politikasını sürdüreceğine ilişkin duruşunu yineledi.

Yeni Bir Paradigma

Ekonomik duyarlılığın iyileştirilmesi, altının güvenli liman cazibesini etkileyebilir. Boele, küresel ekonomi COVID-19 salgınından kurtulurken bile merkez bankalarının para politikasını sıkılaştırmasının beklenmemesi nedeniyle yatırımcıların yeni bir paradigma değişikliğiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Hollanda Bankası altın konusunda yükselişe geçerken Boele, görünümlerinin risksiz olmadığını da sözlerine ekledi. Raporunda vurguladığı önemli bir düşüş faktörü, özellikle borsada işlem gören ürünlerdeki piyasanın mevcut konumlandırmasıdır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

Dev Bankadan 2021 Altın Fiyat Tahmini – Hangi Seviyeler Bekleniyor?