Borsalardaki ETH’ler Hızla Tükeniyor: Ethereum İçin Ne Anlama Geliyor?

Ethereum 1
Ethereum 1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kriptokoin.com – Borsalarda tutulan Ethereum (ETH) miktarı, son iki gün içinde düştü. CryptoQuant verileri şu anda merkezi borsaların rezervlerinde sadece 8.1 milyon ETH bulunduğunu gösteriyor.

ETH’nin borsalardan çıkışındaki hızlanma, 14 Ocak’ta merkezi platformlarda Ether rezervlerinde %10’luk bir düşüş olduğunu kaydeden Alex Saunders tarafından vurgulandı: 24 saatte 11 milyondan 10 milyona düşüş yaşandığına dikkat çekti. “Şu anki durumda 10 gün daha geçerse borsaların ETH’leri bitecek,” diye tahmin etti.

Bugün erken saatlerde Saunders, Ether rezervlerindeki düşüşün %20 daha arttığını ve bunun merkezileştirilmiş platformların önümüzdeki 48 saat içinde ETH’lerinin tükenebileceğine yol açtığını belirtti.

Diğer veri sağlayıcıları da, Mayıs 2020 ortalarında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 14.1 milyona ulaşmalarının ardından borsa bakiyelerinin %42.5 düştüğünü gösteriyor.

Glassnode verileri, merkezi borsalardaki ETH rezervlerinin Temmuz 2018’den beri bu kadar düşük olmadığını gösteriyor. Yazım sırasında ETH’nin dolaşımdaki arzının yalnızca %7’si borsalarda tutuluyor.

Saunders, verileri, ETH için tüm zamanların en yüksek seviyelerinde inanılmaz bir boğa koşusunun yaklaştığına yoruyor:

“Talep BTC arzını aştığında ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Coin 90 gün de 4 katına çıktı.”

CryptoQuant verileri, borsaların BTC rezervlerinin Mart 2020’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 3 milyondan bu bana %21 düştüğünü gösteriyor. Bununla birlikte borsalardan çıkarılan ETH miktarındaki son ivme, BTC’ninkinden çok daha fazla. Borsaların BTC rezervleri Ekim’den bu yana sadece %4,5 düşerken; BTC’nin fiyatı kabaca 12.000 dolardan 40.000 dolara yükseldi. Yani %230’luk bir artış sergiledi.

Into The Block: Ethereum için her şey “bullish”

Bununla birlikte yakın zamanda taşınan 600.000 Ethereum, Bitfinex soğuk cüzdanları arasındaki dahili bir transferden kaynaklanıyor. Borsaları terk eden 2 milyon ETH’nin de merkezi olmayan finans platformu Gnosis’e taşındığı tespit edildi.

Kripto piyasası veri toplayıcısı Into The Block’a göre ETH şu anda neredeyse %9’luk bir alım satım hacmi  de dahil olmak üzere çok sayıda yükseliş sinyali sergiliyor. ETH, neredeyse 2 haftadır 3 yıldır görülmeyen seviyelerin üzerinde işlem görüyor. Son 24 saat içerisinde %2’lik bir kayıp yaşayan Ethereum, yazım sırasında 1.217 dolar civarında.

24 saatlik ETH/USD grafiği. Kaynak: TradingView

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

Borsalardaki ETH’ler Hızla Tükeniyor: Ethereum İçin Ne Anlama Geliyor?