Cardano (ADA) Fiyatı Akıllı Sözleşme Uygulamasının Ardından Ne Kadar Arttı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cardano’nun akıllı sözleşme işlevselliği ile başarılı testnet entegrasyonu ve DeFi alanına ADA’nın girişi beraberinde %139’luk ralliyi getirdi.

Yüzde 100 Artış

Cardano’nun (ADA) fiyatı, sosyal medya katılımı ve akıllı sözleşme işlevinin eklenmesiyle ilgili heyecan, ADA’yı Ocak 2018’deki boğa piyasasından bu yana en yüksek fiyat seviyesine ittiğinden, 1 Şubat’tan bu yana %100 arttı.

Cointelegraph Markets ve TradingView’den gelen veriler, ADA’nın 1 Şubat’ta 0,35 $’dan şu anki fiyatı 0,71 $’a yükseldiğini gösteriyor. Bu artış Cardano’yu toplam piyasa değeri ile 4. sıradaki kripto para birimi seviyesine yükseltti.

Artışlar Devam Eder mi?

İlk artış, ekibin Daedalus’taki delegasyon arayüzünü geliştirmesinden sonra başladı. Satın alma hacminde bir başka göze çarpan artış, Cardano’nun testnetinde akıllı bir sözleşmenin başarılı bir şekilde başlatıldığını tweetlemesinin ardından 4 Şubat’ta başladı.

TheTIE’den elde edilen veriler, Cardano’nun sosyal medyadaki sözlerinin yılbaşından beri arttığını ve en son duyuruların ardından Şubat ayının ilk haftasından bu yana fiyat ve tweet hacmindeki artışların beraberinde geldiğini gösteriyor.

Etherum ağı hala yoğun tıkanıklık ve yüksek gaz ücretleri ile mücadele ediyor ve Cardano gibi stake odaklı projeler giderek daha fazla dikkat çekiyor.

Ağda stake edilen ADA miktarı Ocak ayı boyunca artmaya devam etti ve şu anda toplam arzın %72’sini temsil eden 22.6 milyar token kilitli durumda. Şu anda ağda toplam 176.696 delegasyon hizmeti veren 1.602 aktif doğrulayıcı var.

Akıllı sözleşme işlevselliği Cardano’nun ana ağına getirildiğinde, platform, geçen yıl kripto para birimi sektörünün büyümesinde ana itici güçlerden biri olan merkezi olmayan finans (DeFi) protokolleri dahil olmak üzere çeşitli dApp’leri barındırabilecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

Cardano (ADA) Fiyatı Akıllı Sözleşme Uygulamasının Ardından Ne Kadar Arttı?