Türklerin de Yatırım Yaptığı Altcoin, Beklenen Haberi Duyurdu!

Türklerin de Yatırım Yaptığı Altcoin, Beklenen Haberi Duyurdu!
Türklerin de Yatırım Yaptığı Altcoin, Beklenen Haberi Duyurdu!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’deki yatırımcıların da yatırım yaptığı altcoin projelerinden olan Cosmos, yeni duyurular yaptı. Yeni token ekonomisi, on chain bir MEV pazarı, Cosmos Blockchain arasında ekonomik koordinasyonu kolaylaştıran bir sistem ve Cosmos Hub’a yeni bir yönetim yapısı tanıtıyor. İşte detaylar…

Cosmos ekosistemine “ATOM 2.0” geldi

ATOM 2.0 için merakla beklenen teknik inceleme, Cosmos’un kurucu ortağı Ethan Buchman, Osmosis’in kurucu ortağı Sunny Aggrawal ve Iqlusion’ın kurucu ortağı Zaki Manian’ın Cosmoverse’de yaptığı bir dizi konuşmanın ardından bugün yayınlandı. Kozmos merkezli etkinlik bu sabah Kolombiya, Medellin’de başladı ve 28 Eylül’e kadar sürecek. “The Cosmos Hub” başlıklı 27 sayfalık belge, Buchman, Manian ve Cosmos topluluğunun diğer sekiz önde gelen ismi tarafından kaleme alındı. Cosmos Hub’ın tokenı ATOM için yeni tokenları ana hatlarıyla öne çıktı.

Cosmos Tabanlı Bu 5 Altcoin'i Not Alın: Tırmanış Bekleniyor!

Cosmos, merkezi olmayan bir bağımsız Blockchain ağıdır. Daha geniş Cosmos ekosistemiyle karıştırılmaması gereken Cosmos Hub, ağdaki diğer tüm Blockchain’leri bağlamak için tasarlanmış özel bir Blockchain’dir. Mevcut haliyle ATOM’un temel amacı, bir stake mekanizması aracılığıyla Cosmos Hub’ın güvenliğini sağlamaktır. ATOM’un token ekonomisi, enflasyonist dinamikleri nedeniyle eleştiriler aldı. ATOM ihracı, stake edilen toplam ATOM arzının yüzdesine bağlı olarak şu anda en kötü ihtimalle %20 ve en iyi ihtimalle %7 arasında değişmektedir.

Toplam ATOM arzı Mart 2019’da yaklaşık 214 milyonda seyretmekte idi. Ancak, CoinGecko’dan gelen veriler şu anda 292,5 milyondan fazla ATOM tokenının dolaşımda olduğunu gösteriyor. Bu da yaklaşık %36,68 artışa işaret ediyor. Teknik inceleme, ATOM için iki adımda yeni bir para politikası önermektedir. İlk olarak, başlangıçta ayda 10 milyon ATOM’un çıkarılacağı 36 aylık bir geçiş aşaması başlatılacaktı. İhraç oranı daha sonra ayda 300.000 ATOM emisyona ulaşana kadar istikrarlı bir şekilde düşecek. Bu da ATOM’un enflasyon oranını etkin bir şekilde %0,1’e düşürecekti. Uzun vadede ATOM ihracının bu nedenle üstel değil, doğrusal hale geleceği düşünülmekte.

Inter Security, Cosmos’u daha hızlı ve ucuz hale getirecek

ATOM’un şu anki para politikasının nedeni, güvenlik hizmetleri sağlamak için Cosmos Hub doğrulayıcılarını sübvanse etmektir. Yeni model kapsamında, doğrulayıcılar bunun yerine Cosmos Hub’ın Cosmos ekosistemindeki diğer Blockchain’ler için bloklar üretmesine izin veren bir mekanizma olan Interchain Security tarafından üretilen gelirle ödüllendirilecek.

Interchain Security’nin Cosmos Blockchain’ini daha hızlı, daha ucuz ve kolay bir süreç haline getirmesi beklenmekte. Aynı zamanda ölçeklendirme çözümlerinin oluşturulmasını ve genel IBC bağlantısını artırmasını sağlayacak. Bir güvenlik mekanizması, Interchain Security gelirinin doğrulayıcılar için yetersiz bir ikame olduğunu kanıtlaması durumunda, orijinal ATOM düzenleme modelinin aşamalı olarak eski haline getirilmesine izin verecektir.

Yarın Bu 8 Altcoin İçin Büyük Gün: İşte Olacaklar!

Altcoin projesinin üç yeni özelliği neler olacak?

Whitepaper, Cosmos Hub’a aşağıdaki gibi üç ana özelliğin eklenmesini önerdi.

  • Zincirler Arası Zamanlayıcı (Interchain Scheduler): Zincirler Arası Zamanlayıcı, bir MEV çözümü olarak işlev görecektir. MEV, üretim sırasında bir blok içindeki işlemlerin yeniden sıralanması sonucu elde edilen kârı ifade eden “Maksimal Çıkan Değer” anlamına gelir.  
  • Zincirler Arası Ayırıcı (Interchain Allocator): Interchain Allocator’ın amacı, Cosmos ağı genelinde ekonomik koordinasyonu kolaylaştırmak olacaktır. IBC Blockchain’leri ve kuruluşlar arasında çok taraflı anlaşmalar kurar. Böylece Allocator’ın Cosmos projeleri için kullanıcı ve likidite edinimini hızlandırması beklenmekte. Ayrıca ATOM’un ağın rezerv para birimi olarak konumunu güvence altına alması beklenmekte.
  • Yönetim Yığını (Governance Stack): Son olarak, whitepaper, tüm Cosmos ağı için Yönetişim Yığını adı verilen bir yönetişim üst yapısı oluşturulmasını savundu. Ayırıcı’dan farklı olarak, Governance Stack’in misyonu, her bir Blockchain’e ortak bir altyapı ve kelime bilgisi vererek Cosmos çapında yönetimi kolaylaştırmak olacaktır.
Gelecek Haftalarda Parlayacak 3 Altcoin

Ağa yönelik kararlar, altcoin sahiplerine bağlı olacak

Buchman ve Manian, Cosmoverse’deki sunumları sırasında, whitepaper’ın bir konuşma başlatıcı olması gerektiğini vurguladılar. Sonunda, Cosmos Hub’ın geliştirilmesi, Blockchain’deki herhangi bir değişiklik için veya aleyhinde oy kullanabilecek altcoin ATOM sahiplerine bağlı olacaktır. Teklif, Cosmos Hub yönetişim forumunda oldukça kısa süredir yer alıyor. Ancak yanıt şu ana kadar çoğunlukla olumlu oldu.

Manian, Cosmos Hub’ın yeni özelliklerinin Ethereum’un yakım mekanizmasına atıfta bulunarak “EIP-1559’u şaka gibi göstereceğini” belirtti.  Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi ETH, gas ücretlerinin yakımı için EIP-1559 önerisini öne sürmüştü. Sahnedeki yükselişini gizlemek için çok az çaba sarf etti. ATOM şu anda 14.52 dolardan işlem görüyor. Son 24 saatte yüzde 2.8’lik bir yükseliş sergiledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Türklerin de Yatırım Yaptığı Altcoin, Beklenen Haberi Duyurdu!