Altın Fiyatında Kimse Enflasyonu Dikkate Almıyor mu?

altin 73
altin 73
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kitco yazarı Gwen Preston bugün altın fiyatında önemli bir etki bırakacak enflasyon konusuna değiniyor. Yorumlarına bakalım.


Siyasi ya da sosyal olarak çalkantılı bir hafta olmadı bu hafta. En azından yedi gün önce korktuğum kadar değildi. Ama itiraf edeyim; her yerde altın konuşuluyor. Geçtiğimiz hafta, altının neden daha iyi durumda olmadığına dair birçok konuşma yaptım. Keşke net bir cevabım olsaydı!

Altın Konusunda Bazı Görüşler

Washington’daki bir darbe girişimi bile piyasaları raydan çıkardığı için belirsizlik satışına karşı sigorta olarak altına sahip olanlar vardı.

Hazine getirileri, Biden’ın yeni harcamalardaki 2 trilyon dolarlık yeni harcama anlamına geleceği beklentisiyle tahvil traderlarının satış yaptığı (fiyatları aşağı çekerek ve dolayısıyla getirileri artırarak) bir dokunuşa geri dönmeden önce yılın ilk 11 gününde %23 arttı.

Bence bu – tahvil getirilerinin yükselmesi – kısa vadede sorun olmaya devam edecek, ancak devam edecek bir rüzgar değil.

Fed, oranların çok daha yüksek hareket etmesine izin veremez çünkü muazzam kurumsal borç yükü, borç servisi maliyetlerinde gerçek ve sürekli bir artışın çok büyük miktarda zarara neden olacağı anlamına gelir. Sorun kendi kendine halledebilir (bir fiyat yatırımı olarak ABD tahvilleri büyümenin ortasında yeniden ilgi kazanır) veya getiri eğrisi kontrolü doğrultusunda Fed müdahalesini gerektirebilir.

Reel Faizler

Reel faizler yükseldi. Çünkü enflasyon beklentileri tahvil getirileri kadar yükselmedi. Enflasyon beklentileri yukarı doğru ilerliyor ancak bu tahvil getirisindeki artış Ocak ayında reel faizlerde küçük bir artış yarattı.

Altın

Aralık ayındaki zayıf perakende satış rakamları ve haftalık işsizlik taleplerindeki büyük artışlar, yakın vadede büyüme ile ilgili sorulara eklendi.

Reflasyon ticareti – teşvik enflasyona neden olduğunda performans gösteren şeyleri satın almak – büyüme yaratan teşviklere dayanır. Çünkü enflasyonu yaratan budur.

Yaşananlar bu şekilde. Peki ne geliyor? Bu durum tamamen enflasyona bağlı. Veya teşvikten kaynaklanan enflasyonu belirten terimi tercih ederseniz, reflasyona bağlı. Bunun nasıl gelişeceğini bilmek çok zor. Pek çok ekonomist, tüm teşvik harcamalarının enflasyon yaratacağından emindir. Umarım haklıdırlar. Ancak bunun tam tersi bir veri noktası var: Paranın hızı.

Enflasyon

Kur, teşvikin bu yıl enflasyon yaratacağını düşünmüyor çünkü;

  • Ücret enflasyonu baskısı yok.
  • GSYİH önlemleri büyümeyi hesaba katar, ancak servet tahribatını hesaba katmaz ve bu yüzden çok pembe olur.
  • Teşvikten kaynaklanan çarpan etkisi, GSYİH’nın %60’ını aşan merkezi hükümet borcu olarak tanımlanan “yüksek oranda negatiftir”. Tabii ki, dünyanın büyük ekonomilerinin çoğu bu çıtayı karşılıyor! Amerika Birleşik Devletleri bunu %127 ile ikiye katladı.
  • Son olarak: grafiğin gösterdiği gibi, 2020’de paranın hızı %17,7 düştü, böylece yılın hızı 1946’dan bu yana en düşük seviye olan 1,2 oldu. ,

Para hareket etmiyorsa enflasyon yaratamaz. Hoisington ve Hunt tahvil getirilerinin düşmeye devam edeceği (ki bu altın yanlısı bir sonuçtur) ancak enflasyonun ortaya çıkmayacağı (ki bu da altına yardımcı olmuyor) sonucuna varıyor.

Sonuç olarak, fiyat artışları için yükselen tahvillerdir. Bu oyun birkaç on yıldır iyi çalıştı. Son üç aylık mektuplarında da belirttikleri gibi: “30 yıllık ABD Hazinesi, S&P 500 için %18,4’e kıyasla 12 ay gibi kısa bir sürede %20’lik bir getiri elde etti.” Ve oyun altın için gayet iyi çalışıyor.

Yatırımcılar getiri için tahvil almaya devam ederse, tahvil fiyatları yükselmeye devam edecek ve getiriler düşecektir. Reel oranlardan bahsettiğimde, nominal faiz oranları eksi enflasyona işaret ediyorum. Ancak piyasa gerçek getirileri daha fazla olmasa da yakından izliyor.

Tahvil Getirileri

Bunlar tahvil getirileri, eksi enflasyon demek. Hoisington ve Hunt enflasyonun yardımcı olmaya geldiğini düşünmüyor olabilirler, ancak getirilerin düşmeye devam ettiğini görüyorlar ki bu yine de altın argümanını destekliyor.

Bunların hepsine değindim çünkü enflasyon’un 2021’de gerçekten yükselip yükselmeyeceğini düşünmek için çok zaman harcıyorum.

Ben farklı düşünüyorum. Neyse ki, bunun gibi argümanlar bunun gerçekten önemli olmadığını pekiştiriyor. Elbette, enflasyon altın argümanına yardımcı olacaktır. Ancak faiz oranları zaten dibe vurdu, bu nedenle reel oranlar zaten oldukça negatifken, gerçek getiri giderek düşüyor.

Tahvillere yatırım yapmanın getiri oyunundan çok bir fiyat oyunu haline gelmesi, altın için oranlar argümanını biraz değiştiriyor. Negatif oranlar, yatırımcıları tahvilden uzaklaştırıyordu çünkü tahvil satın alma nedeni getiri içindi. Şimdi kimse getiri için tahvil almıyor, bu yüzden bu argüman daha az ikna edici.

Bunun yerine argüman, tahvil oyununu değiştiren muazzam borç ihraçları ve borç yüklerinin farklı bir ihtiyaç yarattığıdır: kriz durumunda riskten korunma. Kıyamet gününde değilim ama bugünün büyük resmi pek mantıklı değil. Resesyonda çok yüksek hisse senedi fiyatları olur. Borç yükleri zaten çok büyük olduğunda sıfır getirili tahvillere olan talep büyük olur.

Merkezi hükümet borcu, büyümeyi engelleyen bölgede gayri safi yurt içi hasılanın %127’sinde duruyor. COVID kaynaklı küçük işletme iflasları sağda ve solda durmaksızın devam ediyor.

Piyasalar benim çözücü olarak kaldığımdan çok daha uzun süre mantıksız kalabilir, bu yüzden yakın bir krize bahse girmiyorum. Ama bir kamışın bu devenin belini kırıp kırmayacağını, ne zaman ve nasıl düşüreceğini merak etmeden de duramıyorum.

Değerli Metal

Altın bu endişeye bir cevaptır. Ve sarı metalin gerçek oranlarla mükemmel bir şekilde ters orantılı olmasının mantığı bugün 20 yıl öncesine göre daha zayıf olsa da, ilişki çok güçlü kalıyor.

Altın

Tahvil, Büyük Finansal Krizden bu yana kesinlikle bir fiyat oyunu oldu ve yine de eşleşme güçlü olmaya devam ediyor! Listelediğim ilk noktalara geri dönersek

  • Siyasetin çöp olacağını düşünmüyorum. Ekonomi, bir şekilde, aşırı kaldıraçlı konut piyasasının Büyük Mali Krizi nasıl tetiklediğine benzer şekilde olacaktır. Ve politik güvenli liman arayanlar, gelgitler gibi her zaman altına gelir ve gider.
  • Fed’in Hazine getirilerinin fazla yükselmesine izin vereceğini gerçekten düşünmüyorum. Ve Hoisington haklıysa, bunun için endişelenmeleri gerekmeyecek. Yani gerçek getirideki bu artıştan altın üzerindeki baskı devam etmeyecek.
  • Enflasyondan haberim yok.

Altın argümanı hala çok mantıklı. Reel oranlar ve reel getiriler şimdi ve ileriye baktığımızda bunu destekliyor. Günümüz piyasasının mantıksızlığına karşı çeşitlendirmek onu destekliyor.

Kriptokoin.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere, Altın madencileri çok para kazanıyor ve en güçlü bilançolardan bazılarını ve hisse senetleri üzerinden temettü getirileri sunuyor. Enflasyon bunların hepsini büyütür, ancak buna gerek yoktur.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

Altın Fiyatında Kimse Enflasyonu Dikkate Almıyor mu?