Altın İçin Rekor Tahmin: Kısa ve Uzun Vadede Bu Seviyeleri Göreceğiz!

King World News Rick Rule On Comments From Paulson Co. About Gold Miners Plus Whats Next For Gold
King World News Rick Rule On Comments From Paulson Co. About Gold Miners Plus Whats Next For Gold
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir piyasa uzmanına göre, en büyük engeli olan 10 yıllık Hazine getirileri ile birlikte değerli metal yükselmeye başlayabilir. Bu nedenle altın için en iyi seviyeler henüz gelmedi….

John Feeney: Altın talebinin ana itici güçlerinden biri, enflasyona karşı korunmak

Guardian Vaults iş geliştirme müdürü John Feeney, Kitco News’e verdiği demeçte, önemli tahminlerde bulundu. John Feeney konuya yönelik şunları söyledi:

Altın talebinin ana itici güçlerinden biri, enflasyona karşı korunmaktır. Enflasyon genellikle para arzındaki hızlı bir artışın ardından ortaya çıkar. 2020’de gördüğümüz şey tam olarak budur. Geçen yıl küresel olarak para arzının eşi görülmemiş bir şekilde genişlemesi…. Bu yıl şimdiye kadar, ABD Hazine getirileri yükselirken, ABD doları yukarı çıktı ve altın iyi performans göstermedi. Ancak bu, bu korelasyonun altın için kalıcı olduğu anlamına gelmiyor. Tahvil getirileri ile altın’ın aynı anda yükselemeyeceğini belirten bir ekonomik yasa yok.

3 Analist: Altın Fiyatı Kayıplarını Arttırabilir! Bu Seviyeler Odakta

John Feeney: Altın’ın inanılmaz derecede yükselme şansı olacak

Geriye dönüp bakıldığında, 1970’lerin enflasyonist dönemi altın ve aynı anda yükselen 10 yıllık ABD Hazine getirileri açısından öne çıkıyor. John Feeney konuya yönelik şunları söyledi:

1972’den 1982’ye kadar, ABD 10Y Hazine tahvillerinin getirisi %6’dan %15’e yükseldi, Federal Rezerv nakit oranı %5’ten %20’ye çıktı ve altın aynı zaman diliminde 50 dolardan ONS başına 650 doların üzerine çıktı. Bu, faiz oranlarındaki ve tahvil getirilerindeki çarpıcı artışa rağmen, ABD doları cinsinden %1.000’in üzerinde altın getirisi demek… 1970’lerde Başkan Nixon, ne pahasına olursa olsun güçlü ekonomik büyüme ve düşük işsizlik istiyordu ve yükselen enflasyonla ilgilenmiyordu. Para arzındaki keskin sıçrama, kaçak bir enflasyon döneminden önce gelen şeydi. Yatırımcılar, 1970’lerin altın standardının da sonunu işaret ettiğini ve bunun da fiyatların yükselmesine katkıda bulunduğunu unutamazlar. Şu anda piyasalar altın’ın artan getirilerle negatif korelasyonuna sabitlendi, ancak enflasyon devreye girdikçe devam etmeyecek. Önümüzdeki yıllarda enflasyonun kontrolden çıktığını görseydik, bu durumda altın sahibi olma riski neredeyse sıfırdır. Çünkü bu ortamda inanılmaz derecede yüksek bir yüzde şansı olacak.

John Feeney, enflasyondaki gecikmenin ana nedeni olarak “paranın hızı”na işaret ediyor

John Feeney’e göre, geçen yıl ABD para arzındaki en büyük genişlemeyi gördü. John Feeney, enflasyondaki gecikmenin ana nedeni olarak “paranın hızı”na işaret ediyor. John Feeney konuya yönelik şunları söyledi:

M1 bir yılda 4 trilyon dolardan 16 trilyon dolara yaklaşık %300 arttı ve M2 15.5 trilyon dolardan 19 trilyon dolara veya %22 ‘ye yükseldi. Ama enflasyon nerede? Ve Federal Rezerv’in dediği gibi geçici mi olacak?  Para hızı (el değiştirdiği hız ve genellikle toplam talebin bir etkisidir), parasal teşviklerin çoğu daha geniş ekonomiye (veya en alt %90’ına) akmadığı için düşüşe geçti. Bu, Biden’ın teşvik paketi kendisini sistem aracılığıyla sıradan Amerikalıların eline geçirdikçe değişmek üzere. Eğer para hızı gerçekten dibe vurdu ve buradan yükselmeye başlarsa, o zaman hepimiz ne olacağıyla çok ilgilenmeliyiz.

Analist: Altın Fiyatı Gözünü Bu Seviyelere Dikti! Haftaya Bu Gelişmelere DikkatAnalist: Altın Fiyatı Gözünü Bu Seviyelere Dikti! Haftaya Bu Gelişmelere Dikkat

“Tahvil piyasası daha yüksek enflasyonla fiyatlanıyor, halbuki altın piyasası öyle değil”

John Feeney, insanlar basılı paranın tamamını harcamaya başladıkça fiyat baskılarının artacağı konusunda uyarıyor. John Feeney konuya yönelik şunları söyledi:

Ekonomi geliştikçe ve insanlar kilitlenmelerden çıktıkça, para arzının hızının artması mantıklı geliyor. Ve son on yıldır TÜFE’de olduğu gibi enflasyonu görmememizin ana nedeni bu. Para arzının hızını gördük. Paranın el değiştirdiği oran 2000 yılından beri düşüyor. Enflasyon, bu yılın sonlarından gelecek yıla, ardından 2023’e kadar manşetlere girmeye başlayabilir. Şu anda piyasaya baktığımda, tahvil piyasası önümüzdeki birkaç yıl içinde açıkça daha yüksek enflasyonla fiyatlanıyor, halbuki altın piyasası için öyle değil. Önümüzdeki birkaç yıl içinde enflasyonun çarpıcı bir şekilde toparlandığını göreceğiz ve merkez bankalarının bununla mücadele etmek için oranları artırması gerektiği noktaya kadar bir sorun haline geleceğini düşünüyorum. Ve enflasyon bir kez yükselmeye başladığında, FED’in beklediğinden daha hızlı artabilir ve bu zahmetli olur.

John Feeney: Altın fiyatları beş yılda ikiye katlanabilir! Kısa vadede 1.800 dolar

John Feeney’e göre, yatırımcılar değerli metalleri biriktirmeye başladıkça enflasyon altın için harika oldu. John Feeney konuya yönelik şunları söyledi:

 Enflasyonist bir dönemde, doğal olarak sadece bir hedge olarak altın’a çok fazla para akışı olacak. 70’lerde gördüğümüz tam olarak bu. Enflasyon dönemindeyseniz, enflasyon altın talebinin bir numaralı itici gücü olabilir. Altın’ın doğal enflasyon oranından çok daha hızlı yükselmesini sağlar. Fiyat açısından bakıldığında, altın şu anda 2011’in en yüksek seviyelerinin altında işlem görüyor. Ancak 2011’den beri oluşturulan tüm para açısından, altın buradan kolayca iki katına çıkabilir. Muhtemelen bu, en az beş yıl veya daha sonra alacak. Kısa vadede altın’ın ONS’unun 1.800 doların üzerinde toparlanmak için enflasyona ihtiyacı yok. Önümüzdeki birkaç ay içinde enflasyonda büyük bir değişiklik görmeyeceğiz. Ancak altın, aşırı satıldığı göz önüne alındığında, buradan tamamen teknik temelde toparlanabilir. Teknik olarak 1.800 dolara kadar geri kazanabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

Altın İçin Rekor Tahmin: Kısa ve Uzun Vadede Bu Seviyeleri Göreceğiz!

Yorumlar kapalı.