Aurora Nedir? AOA Coin Ne İşe Yarar?

Aurora Nedir? AOA Coin Ne İşe Yarar?
Aurora Nedir? AOA Coin Ne İşe Yarar?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aurora, blok zinciri tabanlı bir akıllı sözleşme platformudur. Ethereum’un merkeziyetsiz uygulama ekosistemiyle rekabet etmek için oluşturuldu. Bu makalede Kriptokoin.com olarak “Aurora nedir?” sorusuna yanıt vereceğiz. Ek olarak proje hakkında merak edilen diğer konulara değineceğiz.

Aurora nedir? Ne işe yarar?

AuroraChain, Mayıs 2018’de Güney Kore’nin Seul kentinde kuruldu. Yapılan “Blokların Ötesinde” etkinliğinde duyurulan blok zinciri tabanlı bir akıllı sözleşme platformudur. Ethereum’un merkeziyetsiz uygulama ekosistemiyle rekabet etmek için oluşturuldu. AuroraChain’in yerel kripto para birimi olan Aurora AOA, orijinal olarak ABitchain (ABTC) olarak kurdu. Bir Delegated-Proof-of-Stake (DPoS) ve Bizans Hata Toleransı (BFT) konsensüs mekanizması kullanmakta. AuroraChain ana ağı, hem Ethereum Virtual Machine hem de Solidity programlama dili desteğiyle 2018 yazında piyasaya açtı. AuroraChain’in ortalama gas ücretleri 0.0001 AOA’dır. EOS blok zinciri ile eşit olan saniyede 2000 işlem (TPS) işlem hızına ulaşabilmekte. AuroraChain’in Ethereum’un blok zincirinde rahatlattığı temel ağrı noktaları tıkanıklık, ölçeklenebilirlik ve yükseltilebilirliktir. Ek olarak P2P stereo ağının bunu yapmanın yolu olduğuna inanmakta. Ayrıca henüz bir yaşında bile değil ve zaten kalabalık bir pazara girmekte.

Her blokzinciri projesi, zincirler arası işlevselliğin farkındadır. Ek olarak eski sistemler ve verilerle entegrasyonun olması gereken bir özelliktir. AuroraChain’in ekibi piyasaya hızlı çıktı, ancak önünde hala uzun bir mücadele var.

AOA coin nedir?

AOA coin Aurora’in yerel tokenidir. Ayrıca Aurora ağı, sistemi AOA tokenleriyle geliştiren herhangi bir katılımcıyı ödüllendirir. AOA, diğer birçok faaliyetin yanı sıra, hataları bularak, projeyi tanıtarak ve kod tabanını geliştirerek kazanılabilmekte. Toplam 10 milyar AOA token arzı var.

Aurora nasıl çalışır?

Aurora Chain Blockchain, süreçlerin daha hızlı gerçekleştirilmesini sağlamak için BFT ve DPOS mekanizmasını kullanmakta. Bu mekanizmaların dışında Aurora’nın çok zincirli altyapısı, işlemlerin tek zincirli işlemlere göre çok daha hızlı gerçekleştirilmesine olanak tanır. Öte yandan, Aurora Ağı, kullanıcıların hızlı ve güvenli bir şekilde iletişim kurmasını sağlamak için farklı node’larla çalışır. Aurora platformunun sağladığı farklı Blockchain ekosistemi sayesinde Blockchain teknolojisi, finansal sistem, yapay zeka ve IOTA yani nesnelerin interneti kolayca senkronize olacak şekilde planlamakta.

Aurora nedir? AOA coin nasıl alınır?

Aurora şu anda az sayıda kripto para borsasında işlem görmektedir. Ayrıca projeye yatırım yapmak isteyen kişiler, projenin işlem gördüğü borsalardan birinde hesap açmalıdır. Aurora’ün işlem gördüğü borsalar şu şekilde sıralanmaktadır: KuCoin, Coinone, BitGlobal, Indodax, digitalexchange.id. Projeye yatırım yapmak isteyen kullanıcılar, bu borsalardan birinde hesap açmalıdır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Aurora Nedir? AOA Coin Ne İşe Yarar?