Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Liquity’nin (LQTY) arzının önemli bir kısmını tutuyor. Bu arada, altcoin fiyatı piyasada göz kamaştıran bir performans sergiliyor.
Binance, fiyatı uçan altcoin’i biriktiriyor
Liquity’nin fiyatı, LQTY, hafta başından bu yana %40’tan fazla artarak token başına 3,37 dolara ulaştı ve 12 ayın zirvesine çıktı. Fiyat hareketi, LQTY’yi piyasa değerine göre ilk 200 arasında son günlerin en karlı kripto varlıklarından biri haline getirdi. İki yıldır radarın dışında kalan hem Liquity’nin hem de yerel tokeninin rönesansının nedenlerinden biri, birçok büyük oyuncunun dikkatlerini protokole çevirdiği stablecoin sektöründeki kriz olabilir.

Bu büyük oyuncular arasında, LQTY’nin en büyük ikinci sahibi olmayı başarmış olan, dünyanın önde gelen kripto borsası Binance var. Görünen o ki, siyah-sarı borsa son dört gün içinde cüzdanlarında 11,5 milyondan fazla token biriktirmeyi başardı. Bu da toplam LQTY arzının %11,5’ine denk geliyor.
LQTY’nin yükselişinin arkasında ne var?
LQTY’nin fiyat artışı, USD Coin’in depeg olmasının ve birkaç kripto dostu bankanın kapatılmasının ardından stablecoin’lere artan ilginin ortasında geliyor. Merkezi olmayan borçlanma protokolü Liquity’nin yerel token’ı LQTY, piyasa değerine göre ikinci en büyük stablecoin olan Circle’ın USDC’sinin depeg edilmesinden kaynaklanan kaosun ardından büyük ilgi gördü.
Merkezi olmayan borçlanma protokolü Liquity’nin ikincil tokeni olan LQTY’nin fiyatı, son 24 saatte yaklaşık %20 arttı ve bu, onu dönemin en iyi performans gösteren kripto varlıkları arasına yerleştirdi. Ayrıca LQTY, yılın başından bu yana yaklaşık %500 artış kaydetti ve basın zamanında 3.33 dolar civarında işlem görüyordu.

En son fiyat hareketi, yatırımcıların Circle’ın USDC stablecoin’ine karşı çıkmasından sonra geldi. Dolara sabitlenmiş kripto para biriminin kaybı, protokolün birincil tokeni LUSD cinsinden kredi almak için merkezi olmayan bir platform olan Liquity için bir kazanç oldu. Nansen veri şirketi araştırma başkanı Andrew Thurman, Liquity’nin LUSD’sinin “USDC depeg paniği sırasında açıkça merkez sahneye çıkmayı başardı ve bu muhtemelen bazı yatırımcıların LQTY’ye ikinci kez bakmasına neden oldu” diyor.
Binance, toplam LQTY arzının önemli kısmını tutuyor
LUSD’nin dolar sabitini koruması amaçlanırken, Liquidity’nin ikincil token’ı LUSD yükselişi gördü. LQTY’nın toplam arzı 100 milyon ve 314 milyon dolarlık piyasa değerine sahip. Nansen verileri, 6 Mart’tan bu yana LUSD stablecoin’i tutan cüzdanlarda %10’luk bir artış gösteriyor. Bu da USDC’nin depeg’inin ardından yeni bir stablecoin anlatısının göstergesi.
Liquity, kullanıcıların protokole teminat olarak Ethereum (ETH) yatırmasına ve ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin LUSD cinsinden kredi almasına olanak tanıyor. Liquity, kredi çekmek için değişken bir faiz oranı uygulamak yerine, kullanıcılardan bir kerelik ücret alan %0 faiz oranına sahip. Veri toplayıcı DeFiLlama’ya göre toplam kilitli değeri (TVL) 683 milyon dolar olan Liquity, ömür boyu 30 milyon dolar gelir elde etti. Bir Liquity geliştiricisi tarafından oluşturulan bir gösterge panosuna göre, 11 Mart itibarıyla kullanıcılar yaklaşık 4,5 milyar dolar LUSD borç aldı.

Şu anda, Blockchain kaşifi Etherscan’e göre toplam LQTY arzının %52’sini temsil eden yaklaşık 184 milyon dolar değerinde 52 milyondan fazla LQTY stake edildi. Blockchain analitik firması Nansen’in verilerine göre, 28 Şubat’ta LQTY/BTC ve LQTY/USDT spot trade pariteleri için ticarete başlayan Binance, şu anda toplam LQTY arzının kabaca %11,57’sine sahip.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!
- U.Today
- Coindesk
Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.
Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.