Kriptokoin.com – Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, küresel ekonominin mevcut durumunun, Bitcoin (BTC) ve genel kripto piyasasının ralli yapması için uygun pozisyonda olduğunu söyledi.
YouTube’da yayınlanan bir sanal toplantıda Garlinghouse, ABD ve yurtdışındaki ekonomik teşvik önlemlerini gelecekte ABD doları üzerinde olumsuz bir etki yaratması beklediğini söyledi:
“Sanırım hükümet teşviki yalnızca ABD’de bile 3 trilyon dolar seviyelerine yaklaştı. Bu miktarın büyümeye devam edeceğini ve daha da önemli bir makro ekonomik felaketi önlemek için gerekli olsa da, teşvikin kesinlikle gelecekte büyük etkisi olacağını düşünüyorum.
İnanıyorum ki bu durum, fiat paraların değerinin düşmesiyle sonuçlanacak. Hatta bunu bazı gelişmekte olan piyasalarda da görüyoruz, döviz kurları değişmeye başladı.”
Garlinghouse, Bitcoin’in finansal bir kriz için tasarlandığına dikkat çekti ve şimdiye kadar bu amaçla iyi gittiğini belirtti. Kripto hareketinin, altına dijital alternatifler yarattığını ve kripto piyasalarının bir bütün olarak mali krizden; 2008 mali krizinden sonra altında görüldüğü gibi fayda sağlayacağına inanıyor:
“Bitcoin’in 2008 ve 2009 küresel mali krizinin ardından yaratıldığını hatırlamak önemli.
Altın, birçok yönden güvenli bir sığınak varlığı olmuştur. 2008 likidite krizinin başlangıcında düşse de daha sonra yükselişe geçtiği görüldü ve sanırım genel olarak kripto piyasasında da benzer bir yörünge izlenecek, benzer bir fırsat elde edilecek.”
“Ripple (XRP) ödemeler için daha iyi bir varlık”
Garlinghouse uzun zamandır BTC’ye bir değer deposu olarak baktığını söylese de, XRP’nin hızı ve verimliliğinden dolayı ödemeler için daha iyi bir varlık durumunda olduğunu savunuyor. Garlinghouse, San Francisco merkezli girişimin, dijital işlemlere olan talepteki artışa rağmen XRP’nin sınır ötesi havalelerde kullanılmaya devam edeceğini söyledi:
“XRP’yi ödemeler için gerçekten etkili bir araç olarak nasıl kullanacağımıza odaklanmaya devam edeceğiz… Karantina durumunun havale şirketlerini nasıl etkilediğini açıkça görüyoruz. Dijital oyuncularda da önemli artışlar gördük. Çeşitli kamu şirketleri nakit ile ilgili işlerinde %30-40 oranında düşüş gördü; ancak dijital girişimlerde %80-100 arasında artış yakalandı.”
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!